Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din konto.Translations + Voices + Word for Forest

Translations (2018)

Tinne Zenner, 20 min

Grønland, Canada, Danmark | Trailer

All Voices are Mine (2018)

Basir Mahmood, 20 min

Pakistan

Word for Forest (2018)

Pia Rönicke, 22 min

Danmark

Translations + Voices + Word for Forest

Tinne Zenners 'Translations' (grønlandsk: 'Nutsigassat') overvejer sprogets rolle som kolonisator af fremmede landskaber. Et kritisk billedværk, hvor Grønlands uendelige vidder skaber et frirum for tanken. 'All Voices are Mine' er en (gen)indspilning af en film, der aldrig blev optaget i første omgang. En drøm oplyst af dagslys, hvor den pakistanske kunstner Basir Mahmoods samler sine scener i en elliptisk sekvens af rolige, surreelle motiver. Pia Rönickes nye værk 'Word for Forest' registerer et frøs forflyttelse fra Botanisk have i København, til dets oprindelige tilholdsted Oaxacas bjerge i Mexico.

Translations

Tinne Zenners 'Translations' (grønlandsk: 'Nutsigassat') overvejer sprogets rolle som kolonisator af fremmede landskaber. Fordanskningen af grønlandske stednavne har historisk været en del af Danmarks engagement i det vældige land mod nord, hvor Nuuks to vartegn, bjergene Sermitsiaq og Kingittorsuaq i processen er blevet løsrevet fra både deres semantiske og geografiske betydning. Men også de fysiske tegn på fortidens fatale indblanding kan i dag aflæses i de betonblokke, som den danske regering lod opføre, efter at den i 1960'erne og 70'erne havde lukket bygderne lands kysten. Selv den manuelle masseproduktion af tupilakker (amuletter lavet af naturlige materialer som ben og horn), betegner en kulturel mutation af den mytiske figur til et turist-objekt. Gennem en kompleks forskydning af tekst, tale og sine smukke 16mm-filmbilleder har Zenner skabt et kritisk billedværk, hvor Grønlands uendelige vidder trodser historien og skaber et frirum for tanken.

World Premiere
Instruktør:
Tinne Zenner
Land:
Grønland, Canada, Danmark
År:
2018
Varighed:
20 min
Vis mere info

Producer: Tinne Zenner
Vis mindre info

All Voices are Mine

'All Voices are Mine' er en (gen)indspilning af en film, der aldrig blev optaget i første omgang. En film, til hvilken den pakistanske kunstner Basir Mahmoods far - en poet og journalist, der beskrev livets gang i Lahores gader og stræder til en lokal avis - blot havde skrevet en melodi, som Basir husker at have lyttet til som barn. Filmen vier sin poetiske opmærksomhed på en række scener og detaljer, der samler sig i en elliptisk sekvens af rolige, drømmeriske motiver. En klar drøm oplyst af dagslys. Kroppenes tyngde og gentagelserne af de indstuderede bevægelser hos de medvirkende forankrer Mahmoods film i en fysisk virkelighed, der på samme tid er nærværende og mytisk. En verden, hvor alt er muligt, og hvor fortællingen selv opstår i tomrummet mellem billederne. Mahmood arbejder med andre ord ikke blot med fantasien. Han gør den til en medskaber af værker selv.

World Premiere
Instruktør:
Basir Mahmood
Land:
Pakistan
År:
2018
Varighed:
20 min
Vis mere info

Producer: Basir Mahmood
Vis mindre info

Word for Forest

Pia Rönickes nye værk 'Word for Forest' registerer et frøs forflyttelse fra Botanisk have i København, til dets oprindelige tilholdsted Santiago Comaltepec i Oaxacas bjerge, hvor det blev indsamlet af botanikeren Frederik Liebmann i 1842. Tågeskoven i denne region har en specialt høj biodiversitet, her gror særegne ege og fyrretræer side om side. I Santiago Comaltepec passes skoven af et lokalt fælleskab, som har eksisteret her længe, men som ikke altid har haft retten til at drive jorden. Både den Spanske kolonimagt og den Mexikanske stat har tidligere krævet råderet over skoven. I gennem ‘comunalidad’ har skoven fået sin egen ret, og kun det udtørrede træ må fælles. Filmen følger skovguiden Don Filipes stemme, hvor han skiftevis fortæller om skoven på det lokale sprog Chinanteco og Spansk. Filmen inviterer en til at lytte efter de små forskelle i toneleje og absorbere variationerne i bregneblade, at træde ind i et univers, der måske kan vise os vejen ud af modernismens destruktive vold.

World Premiere
Instruktør:
Pia Rönicke
Land:
Danmark
År:
2018
Varighed:
22 min

Visninger

Dato Tid Sted

DOX:ON:TOUR

Dato Tid Sted

Tir. 20/03

18:00

Cinemateket

Billetter

Serier:
Kategori:
Tags: