Søg

Section

!Aitsa

film

!Aitsa

De oprindelige folks dybe viden udfordrer den højteknologiske forskning i en nærmest kosmisk fortælling fra en sydafrikansk ørken, hvor man er ved at bygge verdens største radioteleskop med antennerne rettet mod universets fjerneste hjørner.

Dane Dodds / Denmark, South Africa / 2023 / 89 min / World Premiere

100 Seasons

film

100 Seasons

Enestående, cinematisk autofiktion baseret på 25 års optagelser fra instruktørens eget liv, med afsæt i hans bipolare lidelse og indre kosmos. Forholdet til hans ungdomskæreste er ankeret, der gør dette til en af årets store kærlighedsfilm.

Giovanni Bucchieri / Sweden / 2023 / 101 min

20 Days in Mariupol

film

20 Days in Mariupol

Årets store Ukraine-film er en uafrystelig og livsnødvendig reportage fra Ruslands invasion set indefra, optaget i den belejrede by Mariupol af de eneste journalister, der blev tilbage. Modigt, grundigt og med små glimt af håb og menneskelighed midt i ødelæggelserne.

Mstyslav Chernov / Ukraine / 2023 / 94 min / European Premiere

A Guide to Love and Fighting Capitalism

film

A Guide to Love and Fighting Capitalism

Et dybt sympatisk (og dybt forelsket!) fransk sociolog-par med speciale i finansiel ulighed indser, at det er for tidligt at gå på pension, så længe kapitalismen stadig regerer. En poetisk, politisk og meget parisisk film.

Basile Carré-Agostini / France / 2022 / 92 min

A Journey and the Doors

film

A Journey and the Doors

Ville du lukke en fremmed ind i dit hjem for en nat? En dansk dokumentarist tager på cykeltur ned gennem Europa for at tage temperaturen på kontinentets tillid og gæstfrihed efter på mange års snak om grænser.

Peter Alsted / Denmark / 2023 / 73 min / World Premiere

A Little Love Package

film

A Little Love Package

En udsøgt cinematisk byvandring rundt i Wien, hvor to veninder skal forsøge at finde et hjem til den ene. Hvert billede er en nydelse i en film, der hverken er dokumentar eller fiktion, men spiller sit spil uden regler.

Gaston Solnicki / Austria, Argentina / 2022 / 80 min

A Sense of Place: Film Program

Film Package / 252 min

A Storm Foretold

film

A Storm Foretold

Christoffer Guldbrandsens længe ventede film om Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone. En rystende rapport fra magtens rådne kerne, frem mod det vanvittige stormløb på Capitol Hill.

Christoffer Guldbrandsen / Denmark / 2023 / 90 min / World Premiere

A Tiger in Paradise

film

A Tiger in Paradise

Et surrealistisk besøg i sangeren José González’ indre verden af tanker og skygger. Iscenesat med grotesk humor ude i den billedskønne, svenske natur omkring hans træhus. Med Ruben Östlunds faste, kreative partnere bag kameraet.

Mikel Cee Karlsson / Sweden / 2023 / 78 min / World Premiere

A World Reveals + Vind

Film Package / 182 min

A&E

film

A&E

Besøg Khora i Kødbyen og oplev Paul McCarthys nyeste virtual reality-kunstværk som er en del af hans større projekt 'A&E'.

Paul McCarthy / United States / 2022 / 10 min

After Work

film

After Work

Tankeprovokerende og stilfuld film, der med stort klarsyn og sort humor ser på fænomenet ‘arbejde' i det 21. århundrede. Fra Kuwait til Korea, fra USA til Europa, og fra ni til fem – med den svenske mastermind Erik Gandini bag kameraet.

Erik Gandini / Sweden, Italy, Norway / 2023 / 81 min / World Premiere

Against Time + It is Night in America

Film Package / 178 min

Algorithms of Beauty + Uncanny Me

Film Package / 134 min

An Asian Ghost Story

film

An Asian Ghost Story

Cinematisk og underspillet morsomt filmværk, der undersøger de okkulte sider af paryk-eksporten fra Asien til Vesten i de imperiale år under den Kolde Krig - komplet med et besøg hos et åndeligt medium og en karaokeklub.

Bo Wang / Netherlands, Hong Kong / 2023 / 37 min / World Premiere

And the King Said, What a Fantastic Machine

film

And the King Said, What a Fantastic Machine

Med en tidslinje, der starter med opfindelsen af fotografiet i 1800-tallet og (foreløbigt) slutter med Instagram, tager den hæsblæsende ‘And the King Said, What a Fantastic Machine’ os med på et overraskende, politisk tændt surf på tværs af de sidste 150 års visuelle kultur.

Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck / Sweden, Denmark / 2023 / 85 min

And, Towards Happy Alleys

film

And, Towards Happy Alleys

Iransk film og poesi er en smuk fugl i et bur, der bliver mindre og mindre. En indisk filmskaber har lært sproget og skabt en kærlighedserklæring til film og frihed, hvor de magiske momenter står i kø. Smukt, ægte og med befriende humor

Sreemoyee Singh / India / 2023 / 75 min

Anhell69

film

Anhell69

Mørk, punket og urban film fra det colombianske queer-miljøs hårdeste kerne, som hjemsøges af spøgelserne af sine unge døde. Et generationsportræt malet med på et kulsort lærred, og en af det sidste års store, filmkunstneriske gennembrud.

Theo Montoya / Colombia, France / 2022 / 74 min

Annie Hughes (concert) + 'North Circular' (film)

film

Annie Hughes (concert) + 'North Circular' (film)

Vi tør næsten garantere at du efter denne aften med film, irsk folkemusik og efterfølgende koncert i Cinemateket får lyst til at bo på en pub i Dublin.

120 min

Apolonia, Apolonia

film

Apolonia, Apolonia

Prisvindende, eksistentielt portræt af billedkunstneren Apolonia Sokol fortalt over hele 13 år af den danske dokumentarist Lea Glob. En af det sidste års store sensationer, og en film af en sjælden dybde og styrke.

Lea Glob / Denmark, Poland, France / 2022 / 116 min

Aquaphobia

film

Aquaphobia

‘Aquaphobia’ er et videospil der forbinder indre psykologiske landskaber med ydre økosystemer. Spillet udforsker sammenhængen mellem frygt for vand og de stigende globale vandstande.

Jakob Kudsk Steensen / United States / 2017 / 7 min / World Premiere

As Mine Exactly

film

As Mine Exactly

Kom på tomandshånd med skaberen bag ’As Mine Exactly’, der med virtual reality og performance-film guider dig gennem fortællingen om en mor og hendes søn, der genbesøger et skæbnesvangert øjeblik.

Charlie Shackleton / United Kingdom / 2022 / 30 min

Atomic Hope: Inside the Pro-Nuclear Movement

film

Atomic Hope: Inside the Pro-Nuclear Movement

Atomkraft - ja tak? Tankevækkende indsigt i aktivistisk græsrodsbevægelse, der er overbevist på at den forhadte atomkraftenergi er fremtiden og den hurtigste vej ud af klimakrisen.

Frankie Fenton / Ireland / 2022 / 82 min

Atuel

film

Atuel

‘Atuel’ er et surrealistisk dokumentarspil, hvor du udforsker smukke, drømmeagtige landskaber inspireret af topografien og dyrelivet i Atuel River Valley i Argentina.

Santiago Franzani / Argentina / 2022 / 30 min / International Premiere

AUM: The Cult at the End of the World

film

AUM: The Cult at the End of the World

Den utrolige historie om hvordan en harmløs yogaskole forvandlede sig til en buddhistisk dødskult,  der iværksatte et terrorangreb på Tokyos metro, er en foruroligende universel rejse ind i en lukket verden af radikalisering og ekstremisme.

Ben Braun, Chiaki Yanagimoto / United States / 2023 / 106 min / International Premiere

Away

film

Away

Indsigtsfuld dagbogsfortælling om et ungt, dansk basketball-talent, der drager alene til USA for at afprøve sine evner og forfølge sin drøm.

Ida Høeberg, Sofie Melin / Denmark / 2023 / 95 min / World Premiere

Ayoung Kim: Video Works

Film Package / 144 min

Baghdad on Fire

film

Baghdad on Fire

Brændende insiderberetning om den håbefulde irakiske ungdom, der anført af en 19-årig kvinde bliver stillet overfor de enorme konsekvenser, som følger med kampen for demokrati, frihed og fremtid.

Karrar Al-Azzawi / Iraq, Norway / 2023 / 65 min / World Premiere

Between Revolutions

film

Between Revolutions

Bittersød og intim erindringsfilm om to unge veninders loyale venskab i 1970’erne, fortalt i en brevudveksling mellem Bukarest og Teheran, hvor de to landes regimer styrtede i grus på næsten samme tid.

Vlad Petri / Romania, Croatia, Iran, Qatar / 2023 / 71 min

Beyond Utopia

film

Beyond Utopia

En familie på fem flygter ud af Nordkorea i en højdramatisk film, der giver et sjældent, faktuelt indblik i verdens mest lukkede land – og hvordan man flygter ud af det. For enden af rejsen venter en enorm, mental omstilling.

Madeleine Gavin / United States / 2023 / 115 min / International Premiere

Bjergene

film

Bjergene

Sorg, savn og superhelte. En ung instruktørs modige film om sin familie og sine to voksne brødre, når de sammen bryder isen og dykker ned i familiens fortid for endelig at nå ind til hinanden.

Christian Einshøj, Christian Einshøj / Denmark / 2023 / 87 min / World Premiere

BLACKTRANSARCHIVE.COM/WE ARE HERE BECAUSE OF THOSE THAT ARE NOT

film

BLACKTRANSARCHIVE.COM/WE ARE HERE BECAUSE OF THOSE THAT ARE NOT

Begiv dig ind i dette interaktive arkiv, der er lavet for at opbevare og fremhæve sorte transpersoners historier. Et alternativt videospil af den britiske kunstner og spiludvikler Danielle Brathwaite-Shirley.

Danielle Brathwaite-Shirley / United Kingdom / 2020 / 20 min

Blix Not Bombs

film

Blix Not Bombs

Varmt, væsentligt og velfortjent samtaleportræt af den svenske topdiplomat Hans Blix, der stod med verdenshistorien i sine hænder i Irak for 20 år siden. International storpolitik fortalt med en indsigt og elegance, der er de færreste forundt.

Greta Stocklassa / Czech Republic, Germany, Sweden / 2023 / 83 min / World Premiere

Bobi Wine: The People's President

film

Bobi Wine: The People's President

Den politiske aktivist og popstjerne Bobi Wine er den unge generations håb for fremtiden i Uganda, hvor den unge oppositionsleders kurs mod præsidentposten starter med populære protestsange, der går vitalt i ghettoen.

Christopher Sharp, Moses Bwayo / United Kingdom / 2022 / 114 min

Body Parts

film

Body Parts

Bag kameraet under Hollywoods sexscener i en øjenåbnende og engageret film-om-film, der med vid og bid kaster lys over filmverdenens rådne sider. Et must for de seriøst filminteresserede.

Kristy Guevara-Flanagan / United States / 2022 / 86 min

Book reception: Margaret Tait

film

Book reception: Margaret Tait

Bogreception for den første danske oversættelse af filmskaberen og poeten Margaret Taits tekster.

120 min

Breaking Social

film

Breaking Social

Øjenåbnende, global undersøgelse af den sociale kontrakt og sammenhængskraften i samfundet. Fortalt af den svenske doku-veteran Fredrik Gertten (‘Push’) med bestseller-forfatteren Rutger Bregman som ekspertvidne.

Fredrik Gertten / Sweden / 2023 / 93 min / World Premiere

Bruises

film

Bruises

En sensorisk film fra tusmørket mellem to verdener. I en landsby ved Mexicos sydkyst lever et lille samfund i et komplekst, spirituelt bånd til naturens dyr. En hypnotisk skildring af en animistisk forestillingsverden.

Daniel Ulacia Balmaseda, Ginan Seidl / Germany / 2023 / 90 min / World Premiere

Budding Humans

film

Budding Humans

To 2-årige, norske børnehavedrenges utrolige venskab i en herlig og ubeskriveligt cute film med alle de uendelige op- og nedture, der ledsager ethvert virkeligt venskab. Og om hvordan to små mennesker tager form undervejs.

Gunhild Westhagen Magnor / Norway / 2022 / 70 min

By Heart

film

By Heart

Isabelle Huppert på de skrå brædder og bag scenen, mens hun forbereder sig på et Tjekhov-stykke. Et levende og elegant portræt af en verdens mest cool og karismatiske kvinder, der lukker os ind i sin kreative proces.

Benoit Jacquot / France / 2023 / 80 min

Casa Susanna

film

Casa Susanna

Den livlige, rørende og indtil nu hemmelige historie om et trans-fællesskab i 1950’ernes New York og om deres fristed i en villa uden for byen – fortalt af gæsterne selv til instruktøren af CPH:DOX-hittet ’Little Girl’.

Sébastien Lifshitz / France, United States / 2022 / 97 min

Charlottenborg Opening Party

film

Charlottenborg Opening Party

Get ready for a wild colorful collaboration between Kunsthal Charlottenborg, Jeremy Deller and CPH:DOX where we invite you to join the opening of the CPH:DOX party scene.

300 min

Consensus Gentium

film

Consensus Gentium

‘Consensus Gentium’ er en film, der udspiller sig i en fremtid med overvågning og forudindtaget kunstig intelligens. Designet til at blive oplevet på en mobiltelefon “ser” filmen tilbage på dig og tilpasser fortællingen efter dine øjnes bevægelser.

Karen Palmer / United Kingdom / 2023 / 24 min / European Premiere

Creature

film

Creature

Dialogløs og svimlende smuk danse-performance i realtid fra English National Ballet, sublimt formidlet i kamera og klip af Oscar-vindende instruktør bag kæmpehittet ‘Amy’. En æstetisk oplevelse uden lige.

Asif Kapadia / United Kingdom / 2022 / 87 min

Cross Words

film

Cross Words

Moderne, parisisk nouvelle vague-magi i en film lavet af et kollektiv af venner, der indkapsler både livets og corona-årenes flimrende uvirkelighed med en jazzet og rastløs energi. En dokumentarisk spillefilm optaget på et gammelt videokamera og med radikal filmkunstnerisk frihed.

Mario Valero / France / 2022 / 80 min

Cyborg: A Documentary

film

Cyborg: A Documentary

Kunstneren Neil Harbisson er født farveblind, men en antenne boret ind i hans kranium sætter ham i stand til at høre farver og i dag er han verdens første officielt anerkendte cyborg. Mød en mand, der måske er prototypen på fremtidens menneske.

Carey Born / United Kingdom, United States, Germany, Spain / 2023 / 87 min / World Premiere

Dancing Pina

film

Dancing Pina

To af Pina Bauschs mytologiske danseværker fortolkes på ny i Dresden og Senegal i en billedsmuk film, der hylder både Bausch og de hårdtarbejdende dansere, der i dag lægger krop til hendes revolutionerende tanker om dans som en moderne kunstform.

Florian Heinzen-Ziob / Germany / 2022 / 112 min

De humani corporis fabrica

film

De humani corporis fabrica

Samtidens mest radikalt nytænkende filmskabere er tilbage med en film, der ikke ligner noget andet man har set - og som er optaget inde i den menneskelige krop.

Véréna Paravel, Lucien Castaing-Taylor / France / 2022 / 115 min

De Umyndige

film

De Umyndige

De første to år i Danmarks eneste krisecenter for unge under 18 år. Joannahuset på Christianshavn giver udsatte unge et midlertidigt hjem og en hjælpende hånd i kampen mod et bureaukrati, der ikke altid lytter til dem.

Mette Korsgaard / Denmark / 2023 / 71 min / World Premiere

Deep Rising

film

Deep Rising

Verdenshavenes dyb er det nye Vilde Vesten, når guldfeberen raser hos de mineselskaber, der i dag kæmper for retten til at udvinde sjældne metaller fra planetens sidste uberørte miljø - uden at nogen ved, hvad prisen bliver.

Matthieu Rytz / United States / 2023 / 93 min / European Premiere

Density of Emptiness

film

Density of Emptiness

En analyse byrummet i Teheran fra byens udsatte kvinders perspektiv.

Shirin Barghnavard, Shirin Barghnavard / Germany, France, Iran / 2023 / 19 min / World Premiere

Disturbed Earth

film

Disturbed Earth

Mørk og melankolsk, cinematisk refleksion over massakren i Srebrenica og tragediens efterklang i den halvtomme by, hvor tre af de overlevende på hver sin måde bærer det tunge vidnesbyrd om fortiden.

Kumjana Novakova, Guillermo Carreras-Candi / Bosnia and Herzegovina, North Macedonia, Spain / 2022 / 72 min

Dreaming Arizona

film

Dreaming Arizona

En af dansk dokumentarfilms mest originale stemmer er tilbage i USA med en hybridfilm, hvor fem amerikanske teenagere fra en smalltown i Arizona inviteres til at deltage i en performativ opførelse af deres egne historier og drømme.

Jon Bang Carlsen / Denmark, Estonia, Norway / 2022 / 76 min

Page 1

Next