Søg

Filter

Section
2nd Chance

film

2nd Chance

Den utrolige historie om manden, der opfandt den skudsikre vest, er en sand ‘stranger than fiction’-fortælling om en mytoman - og selvlært filmskaber - med et par mørke hemmeligheder i bagagen.

Ramin Bahrani / United States / 2022 / 89 min

A French Revolution

film

A French Revolution

En moderne protestbevægelser set indefra i en film, der med et eminent blik for detaljen lader de Gule Vestes metoder, mål og indre modsætninger stå frem, op til det franske præsidentvalg i april.

Emmanuel Gras / France / 2022 / 104 min / International Premiere

A House Made of Splinters

film

A House Made of Splinters

Tårer bliver til sæbebobler og kram bliver til slåskampe i Simon Lereng Wilmonts prisvindende film om et børnehjem i den østlige del af Ukraine. Eminent observeret, og med uforglemmelige moment af håb.

Simon Lereng Wilmont / Denmark / 2022 / 87 min

A Marble Travelogue

film

A Marble Travelogue

I marmorens kredsløb fra udgravning til køleskabsmagnet gemmer sig en historie om det komplicerede forhold mellem Kina og Vesten. 

Sean Wang / Netherlands, Hong Kong SAR China, France, Greece / 2021 / 97 min

A Night of Knowing Nothing

film

A Night of Knowing Nothing

Vinderen af prisen for bedste dokumentarfilm på sidste års Cannes filmfestival er et filmkunstnerisk nybrud og en politisk presserende stemningsrapport fra det unge Indien. Et essay fortalt i en serie af breve.

Payal Kapadia / France / 2021 / 96 min

A Taste of Whale

film

A Taste of Whale

Færøske hvalfangere har i århundreder jaget grindehvaler, men i dag fordømmes gamle traditioner af internationale aktivister. Et klarsynet indblik i hvordan komplekse modsætninger brydes i det høje nord.

Vincent Kelner / France / 2022 / 89 min / World Premiere

A Thousand Fires

film

A Thousand Fires

Midt i Myanmars oliefelter arbejder et forældrepar hårdt for at få den tyktflydende petroleum til at strømme fra undergrunden, så de kan give deres egenrådige søn en bedre fremtid.

Saeed Taji Farouky / France, Switzerland, Netherlands, Palestine / 2021 / 90 min

A.I. at War

film

A.I. at War

Hvad kan kunstig intelligens fortælle os om de mørkeste sider af menneskeheden? Et filosofisk og paradoksalt menneskeligt eventyr med en robot som rejsekammerat, og med lyspunkter i mørket.

Florent Marcie / France, Iraq, Syria, Malaysia / 2021 / 107 min

After A Revolution

film

After A Revolution

Bror og søster ender på hver sin side efter revolutionen i Libyen, men må finde hinanden igen og genskabe det land, deres børn skal vokse op i. En dramatisk intens film om store følelser og dybe sår, optaget over seks år.

Giovanni Buccomino / Libya, Italy / 2021 / 122 min

After Nature

film

After Nature

Fire markante forskere og en kunstner kæmper på hver deres måde for at afbøde den menneskeskabte masseuddøen og forstå, hvordan menneskets jagt på velstand kan føre til et økologisk kollaps.

Esther Elmholt / Denmark / 2022 / 65 min / World Premiere

Afterwater

film

Afterwater

Et ungt par forlader byen og slår lejr ved en skovsø, mens verden i og omkring dem langsomt forvandler sig. Et hjemsøgende smukt værk uden for kategori, som næsten uden dialog opløser grænserne mellem natur og menneske, selv og andethed.

Dane Komljen / Serbia, Germany, Spain / 2022 / 93 min

Aleph

film

Aleph

En visionær verdensomrejse i fri form inspireret af Jorge Luis Borges’ novellesamling ‘Aleffen’, der opsøger gådefulde sammenhænge på tværs af kontinenter. Et must for både litterater og cineaster.

Iva Radivojevic / United States, Croatia, Qatar / 2021 / 91 min

Alfred danser ballet

film

Alfred danser ballet

Hvordan er det at skulle vinke farvel til det liv man kender, for at forfølge ens drøm? Alfred er blevet optaget på Den Kongelige Balletskole og skal til at tage hul på et nyt kapitel i sit unge liv. Fra 6 år.

Christian Sønderby Jepsen / Denmark / 2022 / 69 min

All These Sons

film

All These Sons

To mænds arbejde for at få unge, sorte mænd ud af de hårdeste kriminelle miljøer i Chicago i en medrivende film fra den Oscar-nominerede instruktør af CPH:DOX-hittet ‘Minding the Gap’.

Bing Liu, Joshua Altman / United States / 2021 / 88 min

An Eternity of You and Me

film

An Eternity of You and Me

En rørende og humoristisk fortælling om kønsroller og om to menneskers kamp for at få opfyldt deres drøm om at få et barn - med instruktøren selv i den kvindelige hovedrolle.

Sanne This / Denmark / 2022 / 75 min / World Premiere

Anna Karina: To Die for a Happy Ending

film

Anna Karina: To Die for a Happy Ending

Danske Anna Karina blev fransk films store stjerne i 60’ernes nye bølge. Ny portrætfilm kaster nyt lys over den karismatiske skuespillerinde med stumfilmsmimikken og de hjemmelavede dansetrin.

Jesper Ravn Nielsen / Denmark / 2022 / 55 min / World Premiere

Anonymous Club

film

Anonymous Club

På landevejen med slacker-dronningen Courtney Barnett i et cinematisk postkort af en film om alt fra 30-årskrise til sceneskræk - smukt og sanseligt fanget på analog 16mm film.

Danny Cohen / Australia / 2021 / 83 min

Ascension

film

Ascension

Oscar-nomineret og visuelt storslået panorama ud over det moderne Kina: fra den fattigste fabriksarbejder over den materialistiske middelklasse, til den rødvinsbællende og moderigtige elite.a

Jessica Kingdon / United States / 2021 / 99 min

Astrid Sonne: Ito Takashi live-score

film

Astrid Sonne: Ito Takashi live-score

Den altid udforskende, danske komponist lader sig denne gang udfordre af opgaven: skab ny musik og live-opfør det til den japanske kunstner Ito Takashi.

60 min

Atlantide

film

Atlantide

Se Venedig og dø. Et visionært sansebombardement af en doku-fiktion fra en flydende forstad, hvor de unge pimper deres speedbåde og sejler om kap frem mod en mindblowing finale i byens snævre kanaler.

Yuri Ancarani / Italy, France, United States, Qatar / 2021 / 100 min

Beatrix

film

Beatrix

Det er sommer, dagene er lange og en ung kvinde er alene hjemme i en gammel villa i en gådefuld og atmosfærisk film fra tusmørket mellem dokumentar og fiktion. Vises på 35mm film.

Lilith Kraxner, Milena Czernovsky / Austria / 2021 / 95 min

Beba

film

Beba

En poetisk og rå coming-of-age fortælling om en ung afro-latinsk kvinde fra New York, som kompromisløst vender blikket mod sig selv og sit ophav. En af det sidste års stærkeste debuter.

Rebeca Huntt, Rebeca Huntt / United States, Mexico / 2021 / 79 min

Behind The Swedish Model

film

Behind The Swedish Model

Bag kulisserne under den første corona-bølge i Sverige, hvor statsepidemiolog Anders Tegnell gik global enegang - og blev en ufrivillig kendis fra den ene dag til den anden.

Viktor Nordenskiöld / Sweden / 2022 / 75 min / International Premiere

Believer - How to Sell a Dream

film

Believer - How to Sell a Dream

Succes, lykke og rigdom kan gå igennem aloe vera-produkter, siger danske Kim Madsen, der har tjent styrtende med penge ved at sælge drømmen videre. Men er vejen til succes virkelig så enkelt?

Anders Gustafsson / Denmark / 2022 / 89 min / World Premiere

Bernstein's Wall

film

Bernstein's Wall

Et mesterligt portræt af en maestro uden sidestykke. Kom helt tæt på livet, musikken og aktivismen hos en af det 20. århundredets mest populære komponister - den evige elegantier Leonard Bernstein.

Douglas Tirola / United States / 2021 / 105 min / International Premiere

Bigger Than Us

film

Bigger Than Us

Fra Indonesien og Malawi til USA. Overalt på kloden er unge aktivister i gang med at skabe en bedre fremtid end den, de lige nu har udsigt til. Den gode nyhed er, at det virker - og at de er mange.

Flore Vasseur / France / 2021 / 96 min

Black Mambas

film

Black Mambas

På job med de sydafrikanske kvinder i Black Mambas, hvor kampen mod krybskytter også er en kamp for kvindefrigørelse og selvstændighed. Hård træning, hård attitude - men med håbet om en bedre fremtid som drivkraft.

Lena Karbe / Germany, France / 2022 / 81 min / World Premiere

Blue / Red / Deport

film

Blue / Red / Deport

Med et livsbekræftende overskud kaster en afghansk flygtning sig ud i at lave en spillefilm i Moria-lejren, hvor han selv bor. Trods det tragikomiske kaos kulminerer hans projekt i en uforglemmelig finale.

Lina Lužytė / Germany / 2022 / 82 min / World Premiere

Brainwashed: Sex-Camera-Power

film

Brainwashed: Sex-Camera-Power

Nina Menkes’ performative film-talk er en forrygende og underholdende, men grundig og højaktuel introduktion til kritisk filmteori, med 175 klip fra Hollywood-klassikere og kultfilm. Et nyt blik på gamle normer og former.

Nina Menkes , Nina Menkes / United States / 2022 / 105 min

Brian Wilson: Long Promised Road

film

Brian Wilson: Long Promised Road

Et musikalsk roadtrip rundt i LA med sangeren med det plagede sind, som i sit livs vinter ser tilbage på de endeløse somre med vennerne i The Beach Boys. Gode vibrationer med en snert af melankoli.

Brent Wilson / United States / 2021 / 93 min

Brotherhood

film

Brotherhood

Tre unge, bosniske brødre overlades familiens gård i bjergene, mens deres fundamentalistiske far afsoner to års fængsel. En uafrystelig, cinematisk storfilm om radikaliseringens ophav.

Francesco Montagner / Czech Republic, Italy / 2021 / 97 min

Calendar Girls

film

Calendar Girls

Svensk feelgood-hit fra Sundance, hvor en trup af kvindelige dansere på 60+ giver folk i Florida nyt mod på livet i en moden alder med kulørte dansenumre og ukuelig optimisme.

Maria Loohufvud, Love Martinsen / Sweden / 2022 / 83 min

Captured

film

Captured

'Captured' er en installation, der med kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse scanner dit ansigt og tildeler dig en ny identitet i et virtuelt fællesskab styret af uforudsigelige gruppedynamikker.

Hanna Haaslahti / Finland, Germany / 2021

Carbon - An Unauthorised Biography

film

Carbon - An Unauthorised Biography

Med kreativt overskud, filosofisk dybde og ‘Succession’-stjernen Sarah Snook som fortæller får vi kulstoffets livshistorie. Født af stjernerne, til stede i os selv, og med kraft til at skabe og ødelægge.

Daniella Ortega, Niobe Thompson / Australia, Canada / 2022 / 90 min / International Premiere

Cash

film

Cash

Første afsnit af en ny dansk dokumentarserie om en kollapset turistbranche, der skildrer ukueligheden, håbet og de tvingende nødvendige valg i en forretningsverden sat under historisk pres.

Eva Mulvad, Mikala Krogh / Denmark / 40 min

Chokoladekrigen

film

Chokoladekrigen

Én mands kamp mod en milliard-industri af chokolademastodonter, der benhårdt benytter ulovligt børnearbejde i deres chokoladeproduktion. Fra detektivarbejde i Elfenbenskysten til retssagsdrama.

Miki Mistrati / Denmark / 2022 / 80 min / World Premiere

Citizen Jane: Battle for the City

film

Citizen Jane: Battle for the City

Den legendariske byplanlægger Jane Jacobs var en pioner med store visioner og en dyb humanisme, som var langt forud for sin tid. En fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.

Matt Tyrnauer / United States / 2016 / 92 min

Civil Dusk

film

Civil Dusk

'Civil Dusk' er en filminstallation om migration og følelsen af at høre til. I en semi-selvbiografisk fortælling undersøger den europæiskfødte kunstner David Uzochukwu sit eget blik på sin nigerianske far.

David Uzochukwu, Dafe Oboro / Germany, Nigeria / 2022 / 26 min / World Premiere

Cow

film

Cow

En malkekos liv fra fødsel til slut. Andrea Arnolds nøgterne og usentimentale film dropper dialog og moralske domme til fordel for en ren, observerende og enestående kraftfuld enkelhed.

Andrea Arnold / United Kingdom / 2021 / 94 min

Daughters

film

Daughters

En sensitiv og gribende film om tre unge pigers sorgproces efter deres mors selvmord, fortalt over en periode på hele 10 år. En usentimental dannelsesrejse, men skabt med nærvær og kærlighed.

Jenifer Malmqvist / Sweden, Denmark / 2022 / 88 min / World Premiere

Descendant

film

Descendant

Fundet af vraget af det sidste slaveskib, der i 1800-tallet ankom til de amerikanske kyster, bliver en anledning for de slavegjortes efterkommere til at tage ejerskab over deres egen fortid.

Margaret Brown / United States / 2022 / 108 min / International Premiere

Dreaming Walls

film

Dreaming Walls

Det legendariske Chelsea Hotel i New York City er under renovation. Gamle spøgelser og gode røverhistorier vælter ud for hver dør, man åbner i det mytologiske babelstårn.

Amélie van Elmbt, Maya Duverdier / Belgium, Netherlands, France, Sweden, United States / 2022 / 80 min

Drengeblå / Sange fra i dag

film

Drengeblå / Sange fra i dag

‘Drengeblå / Sange fra i dag’ er en installation og sangcyklus af Aske Zidore og Anders Lauge Meldgaard, der kredser om økonomi som livsform og sprogverden.

Aske Zidore, Anders Lauge Meldgaard / Denmark / 2022 / 30 min / World Premiere

El Gran Movimiento

film

El Gran Movimiento

Boliviansk hybrid mellem drøm og virkelighed, hvor en stakåndet minearbejder i en iltfattig storby hjemsøges af mareridt og et shamanistisk ritual er den eneste udvej. En overnaturlig doku-fiktion.

Kiro Russo / Bolivia, France, Qatar, Switzerland / 2021 / 85 min

Page 1

Next