Søg

Om os

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Den næste udgave af festivalen finder sted fra 21. april til 12. maj 2021.

CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af festivalens nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse har CPH:DOX i næsten 20 år haft fornøjelsen af at introducere publikum til de stærkeste dokumentarfilm fra både ind- og udland på forskellige lokaliteter i København. Dette års festival bliver dog en smule anderledes, end det plejer. 

Fra d. 6. – 12. maj rykker CPH:DOX ind i de københavnske biografer, hvor et mindre udvalg af festivalens filmiske højdepunkter vil blive vist på det store lærred.

Grundet de fortsatte restriktioner i forbindelse med COVID-19-pandemien tager dette års festival form af en hybridfestival, der både afvikles digitalt og fysisk fra d. 21. april til 12. maj. Årets program byder på intet mindre end 177 dokumentarfilm, der alle kan opleves på CPH:DOX’ streamingplatform doxonline.dk. Derudover vil der være en lang række digitale live-talks og -debatter med både danske og internationale kunstnere, eksperter og samfundsdebattører, som ligeledes vil kunne opleves via vores streamingplatform.

Årets program favner alt fra værker af de største internationale dokumentarister til de helt unge talenter, fra storslåede premierer til den snævre videokunst. Med afsæt i dokumentarfilmen sigter vi mod at bygge bro og skabe krydstænkning mellem dokumentarfilmen og en bred vifte af andre relaterede kunst- og medieformer. Det er bl.a. dette nytænkende festivalformat, der på rekordtid har gjort CPH:DOX til én af verdens største publikumsbegivenheder inden for dokumentarområdet.

Den bedste filmfestival i og for verden

CPH:DOX arbejder for at blive den bedste filmfestival i og for verden. Vi insisterer på at indfri dét forandringspotentiale, som kunst og dokumentarfilm har.Uanset om emnet er politisk, filosofisk, eksperimentelt eller blot belyser en snæver del af verden, udvider og facetterer dokumentarfilm altid modtagerens opfattelse af virkeligheden. 

Under mantraet ’’Don’t just watch. Listen’’ forsøger festivalen i år at sætte endnu større fokus på dialog og give taletid til marginaliserede stemmer, der sjældent kommer til orde.

Mere end en filmfestival

CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm – vi forankrer dem yderligere i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses. I håbet om at skabe reel social forandring søger CPH:DOX at være et rum for refleksion, demokratisk dialog og meninger på tværs af befolkningen og derved sikre, at filmene og deres tematikker lever videre efter filmens afslutning. 

CPH:DOX afholder også arrangementer for den etablerede film- og mediebranche samt nye kunstnere via vores 5 dages konference CPH:CONFERENCE, CPH:MARKET, CPH:LAB, og det internationale finansierings- og co-produktionsevent CPH:FORUM.

Tilbage til normalen

I 2022 håber vi meget på at kunne vende tilbage til normalen og byde publikum velkommen, ikke blot i biograferne, men også i Kunsthal Charlottenborg, CPH:DOX’ internationalt roste festivalpalæ, som huser alt fra filmvisninger og koncerter til internationale brancheaktiviteter. Kunsthal Charlottenborg rummer en mindre biograf, en spektakulær Virtual Reality-biograf, en kurateret kunstudstilling, en interaktiv udstilling, samt flere talk- og loungeområder.

 


Bliv frivillig

Hvis du vil være en del af CPH:DOX, kan du læse mere om at blive frivillig på festivalen her.


Kontakt os

Hvis du vil i kontakt med os, kan du enten skrive til os på Messenger via vores Facebook side, eller se en liste over de ansatte her.

Hvis du er journalist, kan du finde vores pressekontakt her.