Søg

Om os

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Den næste udgave af festivalen finder sted fra 23. marts til 3. april 2022. 

CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse har CPH:DOX i næsten 20 år haft fornøjelsen af at introducere publikum til de stærkeste dokumentarfilm fra både ind- og udland på forskellige lokaliteter i København.

De sidste to udgaver af CPH:DOX har dog været en smule anderledes. I 2020 afholdte vi en online festival. Målet i 2021 var en hybrid-version, men grundet de fortsatte restriktioner i forbindelse med COVID-19-pandemien blev festivalen hovedsageligt afviklet digitalt fra 21. april til 12. maj 2021, hvor programmets 177 dokumentarfilm kunne opleves på CPH:DOX’ streamingplatform doxonline.dk. Endvidere var der en lang række digitale og gratis live-talks og -debatter med både danske og internationale kunstnere, eksperter og samfundsdebattører, som blev sendt på CPH:DOX Facebook, hvor de fortsat er frit tilgængelige. Fra d. 6. til 12. maj 2021 fejrede CPH:DOX genåbningen af biograferne efter lockdown ved at vise et mindre udvalg af festivalens filmiske højdepunkter på det store lærred.

Vi kan slet ikke vente til CPH:DOX 2022, hvor vi igen kan byde jer velkommen i biograferne.

Den bedste filmfestival i og for verden

CPH:DOX arbejder for at blive den bedste filmfestival i og for verden. Vi insisterer på at indfri dét forandringspotentiale, som kunst og dokumentarfilm har. Uanset om emnet er politisk, filosofisk, eksperimentelt eller blot belyser en snæver del af verden, udvider og facetterer dokumentarfilm altid modtagerens opfattelse af virkeligheden.

Festivalprogrammet på CPH:DOX favner alt fra værker af de største internationale dokumentarister til de helt unge talenter, fra storslåede premierer til den snævre videokunst. Med afsæt i dokumentarfilmen sigter vi mod at bygge bro og skabe krydstænkning mellem dokumentarfilmen og en bred vifte af andre relaterede kunst- og medieformer. Det er bl.a. dette nytænkende festivalformat, der på rekordtid har gjort CPH:DOX til én af verdens største publikumsbegivenheder inden for dokumentarområdet.

Mere end en filmfestival

CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm – vi forankrer dem yderligere i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses. I håbet om at skabe reel social forandring søger CPH:DOX at være et rum for refleksion, demokratisk dialog og meninger på tværs af befolkningen og derved sikre, at filmene og deres tematikker lever videre efter filmens afslutning.

CPH:DOX afholder også arrangementer for den etablerede film- og mediebranche samt nye kunstnere via vores konference CPH:CONFERENCE, samt CPH:MARKET, CPH:LAB, og det internationale finansierings- og co-produktionsevent CPH:FORUM.

Tilbage til normalen

I 2022 håber vi meget på at kunne vende tilbage til normalen og byde publikum velkommen, ikke blot i biograferne, men også i Kunsthal Charlottenborg, CPH:DOX’ internationalt roste festivalpalæ, som huser alt fra filmvisninger og koncerter til internationale brancheaktiviteter.

Kunsthal Charlottenborg rummer en mindre biograf, en spektakulær virtual reality-biograf, en kurateret kunstudstilling, en interaktiv udstilling, samt flere talk- og loungeområder.


Bliv frivillig

Hvis du vil være en del af CPH:DOX, kan du læse mere om at blive frivillig på festivalen her.


Kontakt os

Hvis du vil i kontakt med os, kan du enten skrive til os på Messenger via vores Facebook side, eller se en liste over de ansatte her.

Hvis du er journalist, kan du finde vores pressekontakt her.