Søg

Om os

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Den næste udgave af festivalen finder sted fra 13. – 24. marts 2024

CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse har CPH:DOX i 20 år haft fornøjelsen af at introducere publikum til de stærkeste dokumentarfilm fra både ind- og udland på forskellige lokaliteter i København – og siden 2020 desuden på CPH:DOX’ streaming platform.

Mere end en filmfestival

CPH:DOX er grundlagt ud fra den overbevisning at en filmfestival ikke kun bør være for de særligt filminteresserede. Det skal være en kulturel begivenhed, der stiller skarpt på de spørgsmål i tiden, der kræver vores opmærksomhed og stillingtagen – fra det individuelle og nære til det politiske og strukturelle. CPH:DOX skal være med til at styrke det aktive medborgerskab, og som om kollektiv kunstart rummer filmen det perfekte afsæt til at skabe nye fællesskaber og inspirere til demokratisk dialog og eftertænksomhed.

Derfor viser CPH:DOX ikke blot dokumentarfilm. Vi sætter dem ind i en kontekst. Med en række
tilknyttede events, talks og debatter skaber vi et rum for udvekslinger af meninger på tværs af
befolkningen og får filmene og deres tematikker til at leve videre længe efter filmen er slut.

CPH:DOX afholder også arrangementer for den etablerede film- og mediebranche samt nye
kunstnere via vores konference CPH:CONFERENCE, samt CPH:MARKET, CPH:LAB, og det
internationale finansierings- og co-produktionsevent CPH:FORUM.

Kunst, videnskab og samfund

I 2022 åbnede CPH:DOX tre helt nye scener under festivalen, som var dedikerede til tre
tematiske spor, som er særligt vigtige for festivalen: Kunst, videnskab og samfund.
De tre spor kunne udforskes på SMK, Nationalmuseet og Kunsthal Charlottenborg, der bød på hver deres helt særlige CPH:DOX-program med filmvisninger, debatarrangementer, udstillinger, performances, VR-værker og koncerter.
Kunsthal Charlottenborg, CPH:DOX’ internationalt roste festivalpalæ, lagde også hus til festivalens internationale brancheaktiviteter, en interaktiv udstilling, samt flere talk- og loungeområder.

CPH:DOX er nu også digital og landsdækkende

Som noget nyt i 2022 lancerede CPH:DOX et samarbejde med 21 kommuner rundt omkring i landet, der præsenterede minifestivaler synkront med afviklingen af festivalen i København. Initiativet hedder DOX:DANMARK. Planen er at udvide indsatsen i 2023 og få flere kommuner med.
Samtidig kommer CPH:DOX også til at udvide og videreføre den populære streaming platform, hvor et udvalg af de allerbedste nye doumentarfilm kan opleves i hjemmebiografen – uanset hvor man bor Danmark.


Bliv frivillig

Hvis du vil være en del af CPH:DOX, kan du læse mere om at blive frivillig på festivalen her.


Kontakt os

Hvis du vil i kontakt med os, kan du enten skrive til os på Messenger via vores Facebook side, eller se en liste over de ansatte her.

Hvis du er journalist, kan du finde vores pressekontakt her.