Søg

CPH:DOX's undervisningsinitiativ til ungdomsuddannelser

UNG:DOX

Velkommen til UNG:DOX!

UNG:DOX er CPH:DOXs program rettet mod ungdomsuddannelser, der blev etableret i 2012 ud fra idéen om, at den moderne dokumentarfilm kan give elever på landets ungdomsuddannelser et nytænkende, fagligt og kulturelt indspark i undervisningen. Vi udvikler vores filmprogram i samarbejde med vores faglærernetværk for at sikre, at film og arrangementer lever op til kravene i gymnasiernes læreplaner. Derudover udarbejder vi fagligt relevant undervisningsmateriale til flere af filmene, som kan findes under de enkelte film.

Vi har som altid et særskilt program med udvalgte film, talks og faglige oplæg, specifikt målrettet undervisningen på ungdomsuddannelserne i fag fra dansk og samfundsfag til matematik og tysk. Bemærk dog at det er muligt at købe adgang til alle film i CPH:DOX programmet til undervisningsbrug med UNG:DOX rabat. Kontakt projektleder Amalie Brok for at bestille billetter til dig og din klasse.

Herunder finder du temaerne for festivalen i 2023. Klikker du dig ind på temaerne, kommer du videre til de dokumentarfilm og arrangementer der er i UNG:DOX programmet 2023.

Billetter koster 50 kr. inkl. moms / 40 kr. ex moms per elev

Vi giver også gerne et tilbud på grupperabat ved større bestillinger for årgange, faglinjer eller hele skoler.

Kontaktinformationer på projektleder Amalie Brok

Mail: *****@cphdox.dk                         Tlf: 27 59 87 12

IDENTITET & FÆLLESSKAB

Under temaet IDENTITET & FÆLLESSKAB dykker vi ned i spørgsmålet om identitet, fællesskab og tilhørforhold på både personligt og globalt plan. Dokumentarene dykker ned i vigtigheden af fællesskaber for identitetsdannelse, hvad klasse, seksualitet og geografisk placering har af betydning for vores identitet, og hvornår vi bliver opmærksomme på vores identitetsmarkører på mikro og makro plan.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

BEVÆGELSER & OPRØR

Vi tager et kig på nogle af nutidens og fortidens store bevægelser og personligheder, der kæmper for retfærdighed og er i oprør med det etablerede.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

SCIENCE

SCIENCE danner ramme for nogle af årets bedste dokumentarfilm, der både nørder algoritmer og fanger os ind med smukke og hypnotiserende billeder af naturen og menneskets komplekse forhold hertil. Vi skal se nærmere på naturens tilstand og den innovative naturvidenskabelige forskning der galoperer afsted, og som har været med til at ændre vores verden fundamentalt gang på gang.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

BRÆNDPUNKT

Under overskriften BRÆNDPUNKT stiller vi skarpt på store politiske og kulturelle spørgsmål, tendenser og debatter, der fylder i Danmark, Europa og Verden lige nu.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER