Søg

CPH:DOX's undervisningsinitiativ til ungdomsuddannelser

UNG:DOX

Velkommen til UNG:DOX!

UNG:DOX er CPH:DOXs program rettet mod ungdomsuddannelser, der blev etableret i 2012 ud fra idéen om, at den moderne dokumentarfilm kan give elever på landets ungdomsuddannelser et nytænkende, fagligt og kulturelt indspark i undervisningen. Vi udvikler vores filmprogram i samarbejde med vores faglærernetværk for at sikre, at film og arrangementer lever op til kravene i gymnasiernes læreplaner. Derudover udarbejder vi fagligt relevant undervisningsmateriale til flere af filmene, som kan findes under de enkelte film.

Vi har som altid et særskilt program med udvalgte film, talks og faglige oplæg, specifikt målrettet undervisningen på ungdomsuddannelserne i fag fra dansk og samfundsfag til matematik og tysk. Bemærk dog at det er muligt at købe adgang til alle film i CPH:DOX programmet til undervisningsbrug med UNG:DOX rabat. Kontakt projektleder Amalie Brok for at bestille billetter til dig og din klasse.

Herunder finder du temaerne for festivalen i 2023. Klikker du dig ind på temaerne, kommer du videre til de dokumentarfilm og arrangementer der er i UNG:DOX programmet 2023.

Billetter koster 50 kr. inkl. moms / 40 kr. ex moms per elev

Vi giver også gerne et tilbud på grupperabat ved større bestillinger for årgange, faglinjer eller hele skoler.

Kontaktinformationer på projektleder Amalie Brok

Mail: *****@cphdox.dk                         Tlf: 27 59 87 12

IDENTITET & FÆLLESSKAB

Under temaet IDENTITET & FÆLLESSKAB dykker vi ned i spørgsmål om identitet, fællesskab og tilhørsforhold. Dokumentarene dykker ned i alt fra vigtigheden af identitetsdannelse og fællesskabernes betydning i storbyen, coming-of-age drømme om det liv der kommer, filmmediet som en kanal til personlig sorg- og traumebearbejdelse og transformerende møder mellem mennesker.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

BEVÆGELSER & OPRØR

Under temaet BEVÆGELSER & OPRØR tager vi et kig på nogle af de kontemporære bevægelser, der forsøger at ændre tingenes tilstand, kæmpe for retfærdighed og tage et opgør med det etablerede. Dokumentarene rummer fortællinger om alt fra storpolitiske og aktivistiske bevægelse til fortællinger om de forhandlinger og den udvikling der sker for at ændre på eller sætte spørgsmålstegn ved de sociale normer vi lever under.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

SCIENCE

SCIENCE temaet danner ramme for nogle af årets bedste dokumentarfilm, der både nørder maskinteknologi til klimaforskning, tager fat i kontroversielle emner og fanger os ind med smukke og hypnotiserende billeder af naturen. Vi skal se nærmere på naturens tilstand og den innovative naturvidenskabelige forskning der galoperer afsted, og som har været med til at ændre vores verden fundamentalt gang på gang.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

BRÆNDPUNKT

Under temaet BRÆNDPUNKT stiller vi skarpt på store politiske og kulturelle spørgsmål, etiske dilemmaer på storplan og tendenser og debatter, der fylder lokalt og internationalt lige nu. Dokumentarene i dette tema indeholder historier om vestlig diplomati og politik, der bringer historisk fatale konsekvenser med sig, om højreekstremisme og propaganda i USA og globale nord og syd magtforhold i Silicon Valley projekter.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER