Søg

CPH:DOX's undervisningsinitiativ til ungdomsuddannelser

UNG:DOX

OBS:

Du kan allerede nu kontakte projektleder Amalie Brok (amalie.b@cphdox.dk), hvis du ønsker at planlægge en visning for din klasse/årgang/skole skræddersyet efter bestemte behov, temaer og læringsmål under årets festival, der for UNG:DOX strækker sig fra mandag d. 21. marts – fredag d. 1. april 2022.

Velkommen til UNG:DOX!

UNG:DOX er CPH:DOXs program rettet mod ungdomsuddannelser, der blev etableret i 2012 ud fra idéen om, at den moderne dokumentarfilm kan give elever på landets ungdomsuddannelser et nytænkende, fagligt og kulturelt indspark i undervisningen. Vi udvikler vores filmprogram i samarbejde med vores faglærernetværk for at sikre, at film og arrangementer lever op til kravene i gymnasiernes læreplaner. Derudover udarbejder vi fagligt relevant undervisningsmateriale til flere af filmene, som kan findes under de enkelte film.

I år tilbyder UNG:DOX film og arrangementer i digitalt format. Vi har som altid et særskilt program med udvalgte film, talks og faglige oplæg, specifikt målrettet undervisningen på ungdomsuddannelserne i fag fra dansk og samfundsfag til matematik og tysk. Bemærk dog at det er muligt at købe adgang til alle film i CPH:DOX programmet til undervisningsbrug med UNG:DOX rabat. Kontakt projektleder Amalie Brok for at bestille billetter til dig og din klasse.

Herunder finder du temaerne fra festivalen i 2021. Klikker du dig ind på temaerne, kommer du videre til de dokumentarfilm og arrangementer der var i UNG:DOX programmet 2021. 2021 programmet blev præsenteret i samarbejde med Gyldendal og Astra.

Billetpriser

Online: 25 kr. inkl. moms per elev           I biografen: 50 kr. inkl. moms per elev

Vi giver også gerne et tilbud på grupperabat ved større bestillinger.

Kontaktinformationer på projektleder Amalie Brok

Mail: amalie.b@cphdox.dk                         Tlf: 27 59 87 12

UNGDOX 2021

IDENTITET & FÆLLESSKAB

Under temaet IDENTITET & FÆLLESSKAB dykker vi ned i de identitetsdannelser vi finder i store og små fællesskaber, som en del af eller på kanten af fællesskaber. Her kan du finde dokumentarfilm der berører alt fra en ensom rejse i at finde frem til sit køn og sig selv til nødvendigheden af fællesskaber, der vrænger af majoritetens måde at gøre tingene på, for at finde sit helle.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

MENNESKET

Vi dykker ned i det vildeste, største og værste et menneske kan begå og indeholde, og nogle af de hårde kår man som menneske kan stå overfor under temaet MENNESKET. Her har vi dokumentarer, der kommer dybt ned i menneskets psyke, kigger på konsekvenserne af voldelige handlinger og systemer, men også de mest intime fortællinger om kærlighed og forventninger til relationsdannelser og de rejser vi skal på for at få et bedre liv.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

NATURFÆNOMEN

NATURFÆNOMEN danner ramme for nogle af årets bedste dokumentarfilm, der både nørder algoritmer og fanger os ind med smukke og hypnotiserende billeder af naturen og menneskets komplekse forhold hertil. Vi skal se nærmere på naturens tilstand og den innovative naturvidenskabelige forskning der galoperer afsted, og som har været med til at ændre vores verden fundamentalt gang på gang.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

AKTIVISME & OPRØR

Under overskriften AKTVISME & OPRØR stiller vi skarpt på de individer og bevægelser, som udfordrer gængse normer og undertrykkende samfundsstrukturer gennem aktivisme og personlige oprør. Temaet rummer dokumentarfilm, der både handler om unge menneskers kampe for social retfærdighed, klimaet, om aktivisme og politik, men også protester udtrykt i kunstneriske udfoldelser.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER