MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Rocknrollers + Daughters of Reykjavik

Rocknrollers + Daughters of Reykjavik

Daughters of Reykjavik (2016)

21 min

Danmark | Trailer

Rocknrollers (2016)

24 min

Holland | Trailer

Rocknrollers + Daughters of Reykjavik

Visninger

Dato Tid Sted

Lør. 18/03

20:00

KBH+

Billetter

Søn. 19/03

15:00

KU.BE

Billetter

Daughters of Reykjavik

Daughters of Reykjavik er en hårdtslående, islandsk rapgruppe, bestående af 15 unge, energiske kvinder. I filmen af samme navn dykker vi ned i historien bag gruppens tilblivelse - hvad det var, pigerne ville gøre oprør mod gennem musikken - og får et indblik i livet som ung, kvindelig rapper med et ønske om at blive hørt i et samfund, hvor netop unge og især piger ofte bliver både overset og overhørt. I filmen kommer vi tæt på især to af bandmedlemmerne og får et ærligt indblik i, hvordan det er at være ung i et samfund, hvor der ingenting sker - men også hvordan kedsomhed og lediggang kan være kilden til kunst. Tag med Daughters of Reykjavik til koncert på musikfestivalen Iceland Airwaves og følg dem i studiet til både koncertøvere, fester og ophedede diskussioner. Filmen berører temaer som ungdom, feminisme, depression og identitet, særligt i forhold til livet i det kolde, mørke islandske nord.

European Premiere
Land:
Danmark
År:
2016
Varighed:
21 min

Rocknrollers

De tre bedste venner, Sia, Bas og Vince, bruger det meste af deres tid på at spille plader og på at øve med deres fælles band til de næste gigs. Drengene har nemlig startet et psykedelisk blues-rockband under navnet Morganas Illusion. Men alt er ikke musik og glade dage. Drengene står lige på tærsklen til voksenlivet, og livet som teenager er derfor også præget af følelsesmæssige op- og nedture, ikke mindst da bandets forsanger, Sia, bliver ramt af en depression. Sia bliver i tvivl om sin egen værdi, og Bas og Vince bliver i tvivl om, hvad deres band - for ikke at tale om deres venskab - egentlig betyder for Sia. ‘Rocknrollers’ er en rørende coming-of-age-fortælling om fællesskab, depression, venskabets stærke bånd og musikkens helende kraft. Filmen tog i øvrigt prisen som bedste ungdomsdokumentarfilm på den hollandske filmfestival IDFA i 2016. Under CPH:DOX viser vi filmen sammen med den islandske kortfilm ‘Daughters of Reykjavik’.

Land:
Holland
År:
2016
Varighed:
24 min