MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Miranda - En politiker bliver til

Miranda - En politiker bliver til

Mats Ågren, 59 min

Sweden, 2016

Miranda - En politiker bliver til

En 14-årig piges korte og intense kanonkarriere som ungdomspolitiker hos Sverigedemokraterne - og hendes brutale møde med partiets top.

14-årige Miranda er godt på vej mod en politikerkarriere som ungt stjerneskud hos det højrepopulistiske Sverigedemokraterne. Et ungt parti, hvor vejen til toppen er kort - i hvert fald så længe man holder sig til ledelsens linie. Og Miranda får partiets brutale bøllemetoder at mærke, da hun alligevel vover at kritisere den. For topstyringen i det på overfladen så regelrette parti er nådesløs. Den ambitiøse Miranda ligner ellers ikke umiddelbart en politikerspire med rundsave på albuerne. Men bag det tilbageholdende ydre skjuler sig både et målrettet magtmenneske og en familie, hvor moren er skamløs racist, faren er englænder og broren har tatoveret et sæt knojern i panden. Og netop brorens fatale møde med det svenske sundhedssystem var den oplevelse, der tændte Mirandas indre ild. Et portræt af en ung højrefløjs-idealist og hendes korte kanonkarriere i et af de nationalromantiske partier, der er gået fra at være outsiders til mainstream i hele Europa. 

Vises som en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet fokuserer på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde set i lyset heraf.

Visninger

Dato Tid Sted

Tor. 16/03

19:00

Nordisk Film Palads
Mød instruktøren!

Billetter

Fre. 17/03

12:30

Grand Teatret

Billetter

Ons. 22/03

12:30

Park Bio

Billetter

Søn. 26/03

12:00

Nordisk Film Palads

Billetter

International Premiere
Instruktør: Mats Ågren
Original Titel: Miranda - En politiker blir till
Land: Sweden
År: 2016
Varighed: 59 min
Dialog: Swedish, English
Tags: Børn & Unge Power to the People Politik
Vis mere info
Producer: Camilla Skagerström, Mats Ågren
Vis mindre info