MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Those Who Feel the Fire Burning

Those Who Feel the Fire Burning

Morgan Knibbe, 74 min.

2014

Those Who Feel the Fire Burning

En gammel mands sjæl på hvileløs rejse på et fremmed kontinent i en mørk og drømmerisk film, der tilføjer en eksistentiel dimension til en akut krise.

En gruppe bådflygtninge er på vej til Europa, da en storm pludselig vipper skibet omkuld og en gammel mand falder overbord. Og her skifter filmen spor: hans sjæl fortsætter nemlig sin vandren i en hvileløs søgen efter hans elskede i det forjættede Europa, hvor flygtninge jages bort fra gaderne og en illegal arbejder og hans mor søger tilflugt i stofferne på et herberg. En mørk, hallucinatorisk og helt usædvanlig film, der vover at illustrere de desperate flygtninges håbløse situation i udkanten af Europa i en poetisk og elegisk vision, som er umulig at ryste af sig - og som er så meget desto mere politisk presserende. Den bare 25-årige, hollandske filmskaber Morgan Knibbe har med 'Those Who Feel the Fire Burning' skabt et radikalt værk, der rummer den eksistentielle dimension, som de fleste film om flygtningekrisen forbigår til fordel for de rent fysiske og nærmest overmenneskelige anstrengelser, det kræver at flygte fra et kontinent til et andet.

Instruktør: Morgan Knibbe
Original Titel: Those Who Feel the Fire Burning
År: 2014
Varighed: 74 min
Dialog: Arabic, Farsi, Greek, Italian, Wolof
Undertekster: Engelske undertekster
Tags: Borderline Politik
Vis mere info
Manuskript: Morgan Knibbe
Kamera: Morgan Knibbe
Lyd: Taco Drijfhout, Vincent Sinceretti
Musik: Carlos Dalla-Fiore, Juho Nurmela
Producer: Katja Draaijer
Klipper: Xander Nijsten
Produktionsfirma: BALDR Film
Vis mindre info

I samme serie