Search

CPH:DOX's undervisningsinitiativ til ungdomsuddannelser

UNG:DOX

Velkommen til UNG:DOX!

UNG:DOX er CPH:DOXs program rettet mod ungdomsuddannelser, der blev etableret i 2012 ud fra idéen om, at den moderne dokumentarfilm kan give elever på landets ungdomsuddannelser et nytænkende, fagligt og kulturelt indspark i undervisningen. Vi udvikler vores filmprogram i samarbejde med vores faglærernetværk for at sikre, at film og arrangementer lever op til kravene i gymnasiernes læreplaner. Derudover udarbejder vi fagligt relevant undervisningsmateriale til flere af filmene, som kan findes under de enkelte film.

Vi har som altid et særskilt program med udvalgte film, talks og faglige oplæg, specifikt målrettet undervisningen på ungdomsuddannelserne i fag fra dansk og samfundsfag til matematik og tysk. Bemærk dog at det er muligt at købe adgang til alle film i CPH:DOX programmet til undervisningsbrug med UNG:DOX rabat. Kontakt projektleder Amalie Brok for at bestille billetter til dig og din klasse.

Herunder finder du temaerne for festivalen i 2023. Klikker du dig ind på temaerne, kommer du videre til de dokumentarfilm og arrangementer der er i UNG:DOX programmet 2023. 2023 programmet bliver præsenteret i samarbejde med Systime.

Billetter koster 50 kr. (inkl. moms) pr elev.

Vi giver også gerne et tilbud på grupperabat ved større bestillinger for årgange, faglinjer eller hele skoler.

Kontaktinformationer på projektleder Amalie Brok

Mail: *****@cphdox.dk                         Tlf: 27 59 87 12

IDENTITET & FÆLLESSKAB

Under temaet IDENTITET & FÆLLESSKAB dykker vi ned i identitetsdannelse, når vi stor overfor store udfordringer og vigtigheden af forbindelse til andre mennesker, fællesskaber og kunstneriske udtryk for denne proces og vores velbefindende. Her kan du finde dokumentarfilm der berører alt fra hvad VR-chat, kan give os i en pandemiperiode med isolation, til sammenhold, drømme og hjerteblod blandt Østgrønlands unge og at leve med en diagnose som autisme.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

BEVÆGELSER & OPRØR

Vi tager et kig på nogle af nutidens og fortidens store bevægelser og personligheder, der kæmper for retfærdighed og er i oprør med det etablerede. Under temaet BEVÆGELSER & OPRØR kan du finde dokumentarfilm, der undersøger historisk undertrykkende strukturer og de modstående sociale bevægelser det har skabt, oprindelige folk der kæmper for deres land og feministiske røster fra fortiden.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

SCIENCE

SCIENCE danner ramme for nogle af årets bedste dokumentarfilm, der både nørder algoritmer og fanger os ind med smukke og hypnotiserende billeder af naturen og menneskets komplekse forhold hertil. Vi skal se nærmere på naturens tilstand og den innovative naturvidenskabelige forskning der galoperer afsted, og som har været med til at ændre vores verden fundamentalt gang på gang.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER

BRÆNDPUNKT

Under overskriften BRÆNDPUNKT stiller vi skarpt på store politiske og kulturelle spørgsmål, tendenser og debatter, der fylder i Danmark, Europa og Verden lige nu. Temaet rummer dokumentarfilm der både belyser etiske overvejelser ved corona-håndtering på samfundsplan, tysk højredrejning og populisme i et land hvor det kræver sin propaganda at frasige sig levn fra nazismen, samt kulturelle forskellige i synet på grindehvalfangst på Færøerne.

SE FILMENE UNDER TEMAET HER