MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Free Lunch Society

Free Lunch Society

Christian Tod, 92 min

Austria, Germany, 2016

Free Lunch Society

Borgerløn eller ej? Overraskende og tankevækkende film om en radikal idé, der er tilbage på toppen af den samfundsmæssige dagsorden.

Ville du arbejde, hvis du blev betalt for blot at være til? Borgerlønnen er tilbage som et alternativ til princippet om ret og pligt og til et bureaukratisk økonomisk system. I hvert fald i den hidsige offentlige debat, hvor tanken om, at alle over 21 år skal have et fast månedligt beløb, uanset om de arbejder eller ej, virkelig deler vandene. Men ikke på tværs af traditionelle fløje. Neokonservative økonomer, ultraliberale og socialister er enige, mens andre er lodret imod borgerløn. Politik og økonomi møder psykologi og filosofiske grundspørgsmål om menneskets natur. Vil den gøre folk dovne? Eller frie? Og hvad med robotterne, der indenfor en meget nær fremtid faktisk vil gøre de fleste jobs overflødige? Free Lunch Society' tager en højaktuel og radikal idé op til en overraskende og tankevækkende debat og spørger om den kunne udgøre en central del i en vision om et nyt Europa med flydende arbejdsmarkedsgrænser. Der er svar fra nobelprisvindende økonomer og visionære europæiske tænker, der mener, at borgerløn endelig vil befri europæerne fra kapitalismens hamsterhjul og lade os indfri vores potentiale. 

Vises som en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet fokuserer på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde set i lyset heraf.

Visninger

Dato Tid Sted

Man. 20/03

18:30

Bremen Teater
Mød instruktøren + debat!

Billetter

Fre. 24/03

16:30

Nordisk Film Palads
Mød instruktøren

Billetter

Lør. 25/03

15:30

Indre By Kulturhus
Med debat!

Billetter

World Premiere
Instruktør: Christian Tod
Original Titel: Free Lunch Society
Land: Austria, Germany
År: 2016
Varighed: 92 min
Tags: Special Screenings Politikens Publikumspris Politik
Vis mere info
Producer: Golden Girls film , Arash T. Riahi, Karin C. Berger
Vis mindre info