Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din konto.The Raft

Marcus Lindeen, 97 min

Sweden, Denmark, United States, Germany, 2018

The Raft

Tre måneder uden privatliv på en tømmerflåde. Historien om alle tiders mærkeligste sociale eksperiment - genfortalt af dem, der selv deltog i det.

I 1973 sejlede fem mænd og seks kvinder over Atlanten på en tømmerflåde. Et socialt eksperiment og et videnskabeligt studie i vold, aggression, sex og gruppeadfærd, ledet af en radikal, mexicansk antropolog. Alt blev filmet og ført i journal. Men én ting er teori, noget andet er praksis. Og uden at afsløre for meget gik eksperimentet mildest talt ikke helt efter planen. Over fyrre år senere bringer den svenske kunstner og filmskaber Marcus Lindeen for første gang besætningen sammen igen, på en tro kopi af tømmerflåden i et filmstudie, for at se tilbage på de tre intense måneder, de tilbragte sammen, isoleret og uden privatliv, på 'The Sex Raft', som pressen kaldte den. Et eksperiment, der på mange måder indkapsler de grænseløse 1970'ere, og som producerede et kuriøst væld af analog 'big data' om menneskelige relationer på smalfilm, statistisk og i dagbøger fra turen. Lindeens film om Acali-eksperimentet er et både dramatisk og psykologisk indsigtsfuldt værk, der bringer en sensationel, men næsten ukendt historie op til vor egen samtid uden at tabe nuancerne i det fatale eventyr af syne.

Visninger

Dato Tid Sted

Lør. 17/03

16:30

Grand Teatret

Billetter

Tir. 20/03

19:00

Palads

Billetter

Ons. 21/03

12:15

Cinemateket

Billetter

Lør. 24/03

14:00

Charlottenborg

Billetter

DOX:ON:TOUR

Dato Tid Sted
World Premiere
Instruktør: Marcus Lindeen
Original Titel: Flotten
Land: Sweden, Denmark, United States, Germany
År: 2018
Varighed: 97 min
Serier:
Kategori: Kunst Viden
Tags: SocialExperiment Cinematic Discoveries Ethnography Ethics
Vis mere info
Producer: Erik Gandini, co-producers: Vibeke Vogel, Ingmar Trost, Executive producers: Jesper Kurlandsky, Julie Goldman, Christopher Clements
World Sales: Swedish Film Institute, WIDE House
Vis mindre info