Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din konto.The John Dalli Mystery

Jeppe Rønde, 92 min

Denmark, Norway, 2017

The John Dalli Mystery

Brügger og Bertelsen afdækker planerne om mord på en tidligere EU-kommisær i en nervepirrende morsom detektivfilm, hvor det ene twist tager det andet.

For otte år siden forsøgte Mads Brügger og Mikael Bertelsen at opklare mordet på en  EU-embedsmand i 1993. Et projekt, der endte i en blindgyde. I håb om genoprejsning ovenpå det gamle nederlag beslutter de to journalister at undersøge en speget sag om den tidligere sundhedskommisær i EU, John Dalli, der blev fyret under mistanke for at være i lommen på tobaksindustrien. Brügger og Bertelsen rejser til Malta for at møde den umiddelbart sympatiske Dalli. Og inden længe afdækker de beviser for en omfattende sammensværgelse mod ham, da Dalli pludselig kontaktes af en hemmelig kilde, der hævder at være i besiddelse af dokumenter og optagelser, der indeholder planer om at dræbe ham! Kilden indvilliger i at sende det eksplosive materiale til Malta, og de to danske journalister overtaler Dalli til at indgå en aftale med den lyssky kilde. Og derfra udvikliner 'The John Dalli Mystery' sig til en foruroligende og sorthumoristisk detektivfilm med vidtrækkende konsekvenser - og med tråde fra Bruxelles til en ø i Caribien.

Vises som en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet fokuserer på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde set i lyset heraf.

Visninger

Dato Tid Sted

Tir. 21/03

21:30

Nordisk Film Imperial
Q&A med Rønde, Brügger & Bertelsen

Tor. 23/03

14:45

Grand Teatret

Lør. 25/03

16:00

Kunsthal Charlottenborg
Mød Rønde, Brügger & Bertelsen

World Premiere
Instruktør: Jeppe Rønde
Original Titel: John Dalli Mysteriet
Land: Denmark, Norway
År: 2017
Varighed: 92 min
Dialog: English, Danish, No Dialogue
Serier:
Kategori:
Tags:
Vis mere info
Producer: Sara Stockmann, Bjarte Tveit
Vis mindre info