Log ind

Eventival
Indtast din Eventival-mail for at logge ind med din Eventival-konto.

Alternativt, hvis du har købt billetter før, skal du indtaste den mail, du brugte.

Eller du kan oprette en profil til at like film og events, til din egen liste.

CPH:DOX
slider navigation

Marts 19 - 30, 2025

slider navigation

Film A – Z

A Century in Sound

En meditativ og silkeblød rundtur til tre forskellige, fascinerende og særprægede japanske lyttecaféer, der tilbyder et fordybende, musikalsk frirum midt i Tokyos kaotiske gader.

Nicholas Dwyer & Tu Neill / Japan & New Zealand / 2024 / Verdenspremiere

A Dangerous Boy

Virkeligheden overgår fiktionen i historien om den islandske teenage-hacker Siggi, der blev Julian Assanges sidekick i en vanvittig historie om paranoia, efterretningstjenester, misbrug, venskab og forræderi. En coming of age-film, der ikke ligner nogen andre.

Ole Bendtzen / Danmark / 2024 / Verdenspremiere

A Disturbance in the Force

Et absurd og underholdende deep dive ned i den vanvittige Star Wars-film, ingen ville have noget med at gøre, og alle forsøgt at få til at forsvinde, men som nægter at dø og er vokset i kultstatus: The Star Wars Holiday Special. 

Steve Kozak & Jeremy Coon / USA / 2023

A Poem for Little People

Et frivilligt evakueringsholds bedrifter ved fronten i Østukraine, ledet af den unge, stoiske Anton. To ældre kvinders usandsynlige, men nære venskab giver liv til et filmisk digt om mod og modstand under en beskidt krig.

Abba – imod alle odds

Verdenspremiere på den ultimative film om det ultimative popband, der på 50-året for ABBAs sejr i Eurovision fortæller bandets historie i de gyldne år mellem 1976 og 1980.

James Rogan / Storbritannien / 2024 / Verdenspremiere

Abiding Nowhere

En barfodet munk vandrer langsomt gennem Washington DCs gader og stræder i Tsai Ming-liangs nye og meditative værk, der med få og enkle midler sender tankerne på himmelflugt.

Tsai Ming-Liang / Taiwan & USA / 2024

Afterwar

Fire overlevende konfronterer os med deres egne ord i en cinematisk tilstandsrapport fra tiden efter krigen i Kosovo. En performativ spillefilm skabt over 15 år i et tusmørkt grænseland mellem rå realisme og indre slagmarker.

in co-creation with lead cast & Birgitte Stærmose / Kosovo & Danmark / 2024

Agent of Happiness

Hvor lykkelig er du på en skala fra 1 til 10? To embedsmænd er sendt ud for at måle folkets lykke i Bhutan, men hvordan har de det egentlig selv? En bittersød, eksistentiel og overraskende morsom publikumsfavorit fra Himalaya-bjergene.

Arun Bhattarai & Dorottya Zurbó / Bhutan & Ungarn / 2024

Alreadymade

Skulle det nu være kunst? Marcel Duchamps pissoir blev det 20. århundredes mest indflydelsesrige kunstværk, men historien om det ikoniske værk slår nye knuder på sig selv i en intelligent og vittig film. Var det faktisk en kvinde, der fik idéen?

Barbara Visser / Holland / 2023 / International Premiere

Game / Web based chatbot

Anamnesis

I denne simulation skal du som lægestuderende indhente sygehistorikken, eller anamnese, fra et AI-væsen ved at udsætte det for en række kritiske spørgsmål. Din empati overfor den lidende chatbot bliver sat på en prøve.

Petr Salaba & Ondrej Hrach / Tjekkiet / 2024 / Verdenspremiere

And So It Begins

Demokratiet smuldrer i Filippinerne, hvor præsidentkandidat Leni Robredo stiller op i en giftig og brutal kamp om magten mod en af den populistiske højrefløjs mest ekstreme figurer. Hvordan? Ved at fejre friheden og fællesskabet.

Ramona Diaz / USA & Filippinerne / 2024

Antarctica Calling

Opfølgeren til det internationale megahit ‘Pingvinmarchen’ vender tilbage til Antarktis på et storslået eventyr med instruktør Luc Jacquet som hjemmevant guide i de fremmede landskaber.

Luc Jacquet / Frankrig / 2023

Installation, Game

Antipsychotic

Prøv en immersive XR-installation, der blander psykomedicinsk cyberpunk-æstetikmed et højkvalitets lydunivers og poesi for at udforske personlige erfaringer med bipolar lidelse.

Matt McCorkle / USA / 2023 / Europæisk premiere

Apollo Thirteen: Survival

Historiens største og mest ikoniske rumraketdrama bliver fortalt nervepirrende og menneskeligt gennem knasende sprøde arkivbilleder og unikke lydklip fra både rumfærgen, kontrolcenteret og astronauternes familier.

Peter Middleton / Storbritannien / 2024 / Verdenspremiere

Appearances

Atmosfærisk og drømmerisk billedværk fra den argentinske La Pampa-region, hvor gamle historier om ånder fremmanes i mørke og stemningsmættede billeder mellem virkelighed og drøm.

Nicolás Onischuk / Argentina / 2023 / International Premiere

Architecton

Flere tusind års arkitekturhistorie er vævet sammen i Kossakovskys visionære storfilm, der næsten uden dialog - men med billeder så skarpe som flintesten og en lydside så massiv som en kugledyne -  er en cinematisk totaloplevelse.

Victor Kosakovskiy / Tyskland, Frankrig & USA / 2024

Archive of the Future

Det Naturhistoriske Museum i Wien er et enormt, labyrintisk arkiv af sirligt arkiverede optegnelser, sjældne dyr og kuriøse historier. En billedskøn og skævt humoristisk film fra en sand Noahs Ark med kurs mod en uvis fremtid.

Joerg Burger / Østrig / 2023

Balomania

Med politi og dusørjægere i hælene drager en ung filmskaber fra Amager ud på hæsblæsende aktioner med et brasiliansk broderskab af ballonbyggere. En dokumentarisk actionfilm med en helt utrolig historie om at finde friheden i en håbløs hverdag.

Sissel Morell Dargis / Danmark & Spanien / 2024 / Verdenspremiere

Being Ola

Hjertevarm og livsbekræftende, norsk coming-of-age-fortælling om den 30-årige intellektuelt funktionsnedsatte mand Ola, hans dybfølte venskab med danske Lasse og om alle menneskers behov for at høre til. 

Ragnhild Noest Bergem / Norge / 2023

Billy & Molly: An Otter Love Story

Årets måske største hjertevarmer af en kærlighedsfilm handler om det nære venskab mellem en melankolsk, skotsk mand - og en odder. En uimodståelig film, der lyder for god (eller bare for skør) til at være sand, men som går lige i hjertet.

Charlie Hamilton James / Storbritannien & USA / 2024 / International Premiere

Black Box Diaries

En japansk journalist bliver både detektiv og hovedperson i sin egen historie om at overvinde et seksuelt overgreb og konfrontere både chefen for Japans førende tv-netværk og et dybt konservativt system. Dramatisk, rørende og fast besluttet på at ændre en giftig kultur.

Shiori Ito / Japan, USA & Storbritannien / 2024 / Europæisk premiere

Black Snow

En hjemmegående sibirisk kvinde, mor til tre, kommer i de russiske myndigheders aggressive søgelys, da hun springer ud som civil journalist og afdækker en enorm kulskandale. En afslørende, journalistisk thriller med dybe, personlige konsekvenser.

Alina Simone / USA / 2024 / Verdenspremiere

Mixed media installation, video, VR and Photography

Blood Speaks: Periods, Power and Protest 2013-2024

'Blood Speaks' kortlægger kroppen som en kampplads og er en odyssé af kvindelighed og trods, der samler det virkelige og det imaginære for at vise mulige veje til modstandsdygtighed og retfærdighed.

Poulomi Basu & CJ Clarke / Storbritannien & Indien / 2024 / dansk premiere

Blueberry Dreams

En varm og underspillet morsom film om en georgisk families projekt med at starte en blåbærfarm i et område, hvor gamle konflikter ellers rumler under jorden. En ung film fra den gamle verden, hvor familiens to sønner drømmer om en anden fremtid.

Elene Mikaberidze / Georgien, Frankrig, Belgien & Qatar / 2024 / Verdenspremiere

Børne:Dox – Corona i børnehøjde

En norsk og en dansk fortælling om livet i isolation under corona-pandemien – set fra børnenes perspektiv.

Emil Nørgaard Munk, Daniel Damm & Endre Lund Eriksen / Danmark & Norge

Børne:Dox – Et nyt liv

I to hjertevarme kortfilm følger vi først en families kærlighed gennem krigens kaos og herefter en modig piges rejse i Aleppo, der udforsker håb og kærlighed midt i mørket.

Vladimir Tomic, Ana Pavlovic, Marya Zarif & Andre Kadi / Danmark & Frankrig

BØRNE:DOX – Vores børnehjem / Ik’ så mange penge

2 nye danske dokumentarfilm for børn af Mette Mailand - eksklusivt til DOX:DANMARK!

0

Børne:Dox: De største spørgsmål med de mindste

Mød kæmpetalentet Ömer Sami, når vi viser tre af hans rørende film, der alle skildrer verden gennem børns øjne med en unik intensitet.

Ömer Sami / Danmark & Storbritannien

BØRNE:DOX: Lupus instituttet og de vilde ulve

Naturnørden Bjørli Lehrman og gæster guider os gennem fantastisk film om ulve og deres genkomst i Europa.

Ralf Bücheler / Tyskland / 2023

Børne:Dox: Verdensnyheder i børnehøjde

Mads Køngerskov har rejst over hele verden for DR Nyheder med sit kamera og fortalt billedhistorier og med sit særlige øje for børn, har han samlet sine bedste historier, der giver indblik i børneliv over hele kloden.

Mads Køngerskov / Danmark / 2023

Bottle Conditioned

Kom med til den flamske Pajottenland-region og lær mere om processen, traditionen og dramaet bag den sure lambic-øl, der oplever et stort comeback disse år.

Jerry Franck / USA / 2023

Bottlemen

For 7.000 år siden var området et af det forhistoriske Europas største civilisationer. I dag er det Europas største losseplads. Et uventet festivalhit om de moderne urmænd, der kæmper en daglig kamp mod elementernes rasen.

Nemanja Vojinovic / Serbien & Slovenien / 2023