Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din konto.Boiling Point

Elina Hirvonen, 88 min

Finland, 2016

Boiling Point

Soldiers of Odin og De sande finner buldrer frem i det høje nord. Finland er ramt af flygtningekrisen, men i saunaerne er der håb i samtalen.

Nationalisterne i Finland First og Soldiers of Odin patruljerer i gaderne, og foran asylcentrene samler vrede grupper sig i demonstrationer. Flygtningestrømmen er nået helt op til Finland, og nu har landet i det kolde nord - ligesom resten af Europa - nået kogepunktet. Det vil populister og ekstreme grupper i hvert fald gerne have resten af finnerne til at tro. Og ligesom i resten af Europa har de held med det. Partiet De sande finner buldrer frem i meningsmålingerne og har kurs mod parlamentet for at sætte et fuldt stop for immigrationen. Men 'Boiling Point' ser nuancerne i (gade)billedet, og instruktør Elina Hirvonen finder plads til at to finske mænd - tyk og tynd! - vender situationen i fordragelighed i det ultimative, offentlige rum: Saunaen. Og selvom de ikke er enige i alt, illustrerer de at der trods alt er håb i samtalen selv.

Vises som en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet fokuserer på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde set i lyset heraf.

Visninger

Dato Tid Sted

Tir. 21/03

19:00

Nordisk Film Palads
Mød instruktøren!

Søn. 26/03

12:30

Empire Bio

Instruktør: Elina Hirvonen
Original Titel: Boiling Point
Land: Finland
År: 2016
Varighed: 88 min
Serier:
Kategori:
Tags:
Vis mere info
Producer: Sami Jahnukainen
Vis mindre info