MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Boiling Point

Boiling Point

Elina Hirvonen, 88 min

Finland, 2016

Boiling Point

Soldiers of Odin og De sande finner buldrer frem i det høje nord. Finland er ramt af flygtningekrisen, men i saunaerne er der håb i samtalen.

Nationalisterne i Finland First og Soldiers of Odin patruljerer i gaderne, og foran asylcentrene samler vrede grupper sig i demonstrationer. Flygtningestrømmen er nået helt op til Finland, og nu har landet i det kolde nord - ligesom resten af Europa - nået kogepunktet. Det vil populister og ekstreme grupper i hvert fald gerne have resten af finnerne til at tro. Og ligesom i resten af Europa har de held med det. Partiet De sande finner buldrer frem i meningsmålingerne og har kurs mod parlamentet for at sætte et fuldt stop for immigrationen. Men 'Boiling Point' ser nuancerne i (gade)billedet, og instruktør Elina Hirvonen finder plads til at to finske mænd - tyk og tynd! - vender situationen i fordragelighed i det ultimative, offentlige rum: Saunaen. Og selvom de ikke er enige i alt, illustrerer de at der trods alt er håb i samtalen selv.

Vises som en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet fokuserer på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde set i lyset heraf.

Visninger

Dato Tid Sted

Tir. 21/03

19:00

Nordisk Film Palads
Mød instruktøren!

Billetter

Søn. 26/03

12:30

Empire Bio

Billetter

Instruktør: Elina Hirvonen
Original Titel: Boiling Point
Land: Finland
År: 2016
Varighed: 88 min
Tags: Power to the People Politik
Vis mere info
Producer: Sami Jahnukainen
Vis mindre info