Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din konto.



Alien Celebration Night

270 min

Alien Celebration Night

En hel aften til 40 års fødselaren 'Alien' med ny dokumentar om rummets uhyggeligste monster, efterfulgt af Ridley Scotts egen klassiker i nyrestaureret version!

I Bremens rum kan alle høre dig skrige, så skrig endelig løs, når vi hylder kaptajn Ripley, Dallas, Ash og resten af besætningen i Ridley Scotts udødelige science fiction-klassiker, 'Alien'. I en spritny 40-års jubilæums, nyrestaureret 4K version, der står skarp som et stjerneskud. Og med opvarmning med Alexander Philippes forrygende film om 'Alien' og ikke mindste monsteret i samme, 'Memory: The Origins of Alien'. Philippes kommer til Q&A mellem de to film.



Om 'Memory: The Origins of Alien':

Få film har sat et før og et efter i den kollektive bevidsthed som 'Alien'. Ridley Scotts visionære science fiction-klassiker er en moderne myte. Den var også et resultat af, at de helt rigtige mennesker mødte hinanden. Men at det faktisk blev Scott, forfatteren Dan O'Bannon og det schweiziske visuelle geni H.R. Giger, der endte sammen, var en happy ending på en lang, kompliceret forhistorie. Den får vi i Alexandre O. Philippes nye dokumentar, der grundigt og detaljeret fortæller den fascinerende historie om filmen, der satte nye standarder for horror, sci-fi og æstetisk gennemført filmkunst på én gang. Nøglen til Alien-universets udødelighed ligger i både form og fortælling. Dan O'Bannons historie låner fra både antikke myter og moderne psykologi, Gigers ikoniske design er uafrysteligt og Scotts instruktion så minutiøs, at intet er tilfældigt - og så er der Weaver som den ultimative antiheltinde. Kronen på værket er en længere analyse af scenen, hvor den skrigende alien først bryder ud af John Hurts brystkasse. Et must for både gamle og nye fans.




Om 'Alien'

'Alien' fylder 40 i år, og i forbindelse med Europa-premieren på den nye dokumentar 'Memory: The Origins of Alien' viser vi selvfølgelig også den nyrestaurerede version af Ridley Scotts originale klassiker. Sigourney Weaver er den benhårde rumkaptajn, der får en ubuden gæst ombord på sit klaustrofobiske skib og som snart må slås for sit liv, mens hendes besætning bliver udryddet én efter én. Psykologisk horror møder et iskoldt science fiction-univers, men Scotts mesterværk satte samtidig nye standarder for begge genrer. En visuelt enestående og afsindigt uhyggelig film, der aldrig bliver gammel.

Original Titel: Alien Celebration Night
Varighed: 270 min
Serier: HIGHLIGHTS
Kategori:
Tags: Cinematisk