Pop up-events og gratis oplevelser på Kunsthal Charlottenborg
Fredag 8. marts 2024
Kunsthal Charlottenborg er festivalcentrum under hele CPH:DOX, og også her rykker årets tema ‘Body Politics’ ind – endda med en række gratis pop up-events, der alle har kroppen i fokus.
UORTODOX er tilbage på CPH:DOX – vredere end nogensinde før!
Lær at styre din vrede med kunstergruppen UORTODOX, der opstod sammen med CPH:DOX for 20 år siden. Kvinderne bag, Nina Nørgaard Jensen og Jutta Marie Jessen, rykker ind på Charlottenborg for at give dig lindring for al den vrede over verden, din krop bærer rundt på.
Kom og kæl med bløde hamstre og hunde, lær hvordan en skrigepude kan blive din nye bedste ven eller slip alle følelser løs ved at smadre porcelæn, når UORTODOX laver Anger Management på Kunsthal Charlottenborg.
RAGE RELEASE: Gratis grounding
Kom ned i din krop og af med din vrede med UORTODOX porcelænssmadring. Vi guider dig gennem de vigtigste trin i en smadring og tilbyder sikkerhedsudstyr, så du kan komme bedst muligt af med din vrede. Vi stiller kasseret porcelæn til rådighed. Feel free to let it out.
18. marts + 21. marts, kl. 17:00-17:15, uden for hovedindgangen, Kunsthal Charlottenborg
Fri entré
PELSTERAPI: Lodden love
Den bedste terapeut har pels og fire ben! Derfor stiller UORTODOX udvalgte kældedyr til rådighed for gratis grounding. Besøg vores pop up-salon på Charlottenborg i stueplan, hvor du kan få en 10 minutters session med hænderne begravet i kærlig kælning. Stå af hamsterhjulet med marsvinet Elmer, hamsteren Pella, kaninen Mulle eller Mercy the poodle. Kort sagt: Kram et kældedyr og calm down.
19. marts kl. 18:00-20:00, Lower foyer, Kunsthal Charlottenborg, Fri entré
SKRIGESKOLEN: Skrig dig fri!
Her er skolen til dig, der har brug for at lære at afreagere – uden at gøre skade på dig selv eller andre. Du bliver introduceret til skrigepuden, der er et af de mest alsidige terapeutiske redskaber – og så er den så nem og enkel at arbejde med, at alle burde have en. Det hele bliver vist trin for trin i levende billeder, så du på under 10 minutter lærer alt, hvad du har brug for at vide om skrigepuden og dens potentialer.
20. marts, kl. 18:30, Social Cinema, Kunsthal Charlottenborg
Fri entré med billet til filmen ‘Minted’
MORGENYOGA med RAVE Yoga
Det kræver en afspændt og rolig krop at kaste sig ud i en fuld dags filmfestival – uanset om du skal deltage i vigtige pitch sessions eller blot begrave dig i biografens mørke og verdens bedste dokumentarfilm. Derfor er vi i år gået sammen med Rave Yoga og tilbyder gratis morgenyoga.
Tag yogamåtten under armen og kom op i Upper Foyer i den smukke kunsthal til omgivelser, du næppe har lavet yoga i før. Og når du er færdig, kan du jo passende tage en kop kaffe og gå på opdagelse i CPH:CONFERENCE eller udstillingen af Thao Nguyen Phan.
19. marts + 21. marts, kl. 8:30-9:00
Fri entré, men tilmeld dig her.
VIDEOINSTALLATIONER i ny projektionskube
Som noget helt nyt har vi indrettet en projektionskube i den ene ende af festivalbiografen Social Cinema, hvor udvalgte videoværker bliver vist fra gulv til loft, så publikum kan stå, danse, sidde eller ligge under opførslerne. Her kan du opleve videoinstallationer med fokus på krop, blandt andet værket ‘PLACES and SMALL PLEASURES’ af Masashi Kajita og Jacob Yoon Egeskov Nossell, der viser fire personer med handicap, der udfolder deres positive rumlige oplevelser – små nydelser – ved fire forskellige steder i København.
William Korte i filmen ‘PLACES and SMALL PLEASURES’
Du kan også opleve videoværket BODY SAMPLES, skabt af filmeleverne fra Roskilde Festival Højskole. En nysgerrig og undersøgende dokumentarisk, kollektiv filminstallation om krop og normalitet, baseret på en række intime interviews, der tager fat i en af samtidens vigtigste dagsordener gennem musikalske portrætter af unge kunstnere, aktivister, debattører og deres kroppe.
Kateryna Antoshkina i ‘BODY SAMPLES’
15. marts, kl. 15:15-16:15
16. marts, kl. 20:45-21:45
Fri entré
Kuben og Social Cinema indvies desuden den 16. marts kl. 19:30, når digter og handicapaktivist Caspar Eric sammen med kunstneren Luna Scales præsenterer et nyt video- og oplæsningsværk baseret på handicapmanifestet ‘Undskyld vi er her’, find dine billetter her.