Søg

CPH:DOX 2021 lysskilt

Kom i praktik på CPH:DOX

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af Danmarks største årlige kulturbegivenheder med over 125.000 gæster, og en af verdens største festivaler for dokumentarfilm. Festivalen er samtidig en international branchebegivenhed med over 1.900+ branchegæster og en massiv interesse fra danske og internationale medier. Vi har kontor i Kødbyen på Vesterbro og tilbyder praktikpladser i en række afdelinger, som du kan læse mere om herunder.

Praktik på CPH:DOX 2024

Kommunikation, sociale medier og presse

Arrow down

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med PR, strategisk kommunikation og produktion af indhold til sociale medier for to af danmarks mest markante kulturbegivenheder? Så er det måske dig, vi leder efter til kommunikationsafdelingen hos Fonden De Københavnske Filmfestivaler.

Fonden udvikler og driver den internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX og BUSTER Filmfestival for børn og unge. Som praktikant i kommunikationsafdelingen skal du være med til at fortælle de gode historier om festivalernes mange aktiviteter og sikre, at programmet når ud til publikum.

Kommunikationsafdelingen søger praktikanter inden for følgende områder:

  • Dansk presse & redaktion: Kan du skrive, vinkle den gode historie og pitche historier ind til journalister? Så er du måske en af vores næste praktikanter til det danske presseteam. Dine arbejdsopgaver består i at finde de gode historier på tværs af festivalens program, skrive pressemeddelelser og nyhedsbreve, lave interviews, være i løbende dialog med journalister, opdatere festivalens hjemmeside og selvfølgelig se en hulens masse film. Du kommer til at skrive meget, rigtig meget, og derfor er det et must, at du kan lide det – og at du gør det godt og fejlfrit.
 • International presse: Har du lyst til at styrke dit netværk i den internationale journalistbranche, har du kendskab til den internationale filmverden og kan du kommunikere flydende på engelsk? Så er du nok den næste praktikant i det internationale presseteam! Her arbejder du strategisk med at invitere journalister og influencere fra hele verden til festivalen, oversætter artikler til engelsk, udsende pressemeddelelser samt hoster VIP-journalister under festivalen.

 

 • Sociale medier: Tjekker du jævnligt dine newsfeed på diverse sociale medier? Går du op i at poste relevant indhold, har du stærk æstetisk sans (kan du måske endda arbejde i et billedbehandlingsprogram?) – og kan du skrive korrekt på dansk og engelsk? Så er du måske vores nye SoMe-praktikant, der får ansvaret for at producere godt og kreativt indhold til vores 90.000+ følgere. Du vil kort sagt være med til at sikre, at festivalens indhold når ud til publikum, og det er selvfølgelig et stort ansvar. Men bare rolig, du kommer ikke til at sidde alene med opgaven.

 

 • Webredaktør: Er du lidt af en haj til WordPress, html og Google Analytics, har du kendskab til SEO, holder du dig opdateret på de seneste digitale trends, og har du oven i købet sans for æstetik? Så er du måske vores næste webpraktikant, der får til opgave at hjælpe med at optimere og udvikle festivalens hjemmeside, der hvert år har mere end 265.000 besøgende. Du kommer til at arbejde tæt sammen med resten af festivalens kommunikationsafdeling, grafikere og den digitale manager.

 

 • Videoproduktion: Elsker du at fortælle historier i levende billeder og kan du lide at nørde med filmtekniske detaljer som colorgrading og lækre overgange? Så er du måske vores næste videopraktikant, der skal hjælpe med at udvikle og producere videocontent til CPH:DOXs eget website og sociale medier. Du kommer til at varetage alt fra pre- til post-produktion, interviewe festivalens gæster, måske instruktører, filme koncerter og andre events under selve festivalen. Vi forventer, at du har stærke tekniske færdigheder og er rutineret bruger af Final Cut, Premier eller et andet klippeprogram. Praktikken kræver at du selv har kamera samt klippeprogram på computeren.

 


Praktisk info
Vi kan tilpasse praktikperioden efter dit studie og tilrettelægge forløbet alt efter, om du skal være i praktik i 10 uger eller et helt semester. Vores kontor er placeret i Kødbyen i København. Arbejdstiden er som udgangspunkt fuldtid (37 timer), men arbejdspresset varierer, og der vil være aften/weekendarbejde under festivalerne. Praktikken er ulønnet, og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse.

Ansøgningsfrist
Send en motiveret ansøgning samt CV til Emma Ellehøj: *****@cphdox.dk. Vi indkalder til samtale løbende.

Program

Arrow down

Vil du være med til at udvikle, formidle og afvikle programmet for CPH:DOX 2024?

Programafdelingen står for programlægningen, formidlingen og afviklingen af festivalens program. Afdelingen består af en række undergrupper, som samarbejder om at løfte forskellige opgaver.

I programafdelingen står vi for eventplanlægning, konceptudvikling, eventkoordination og afvikling og samarbejder om en række opgaver:

 • Udvikling af formater, debatter og events på baggrund af research af filmenes tematikker og aktuelle problemstillinger
 • Idé- og konceptudvikling af samfundsrelevante debatter, aktivistiske projekter, workshops, events og talks
 • Koordinering og praktisk planlægning af liveprogrammet herunder kontakt til filmskabere, medvirkende mm.
 • Formidling og outreach af liveprogrammet
 • Praktisk produktion og afvikling af debatter og events under festivalen

Debatter & events
I ‘Debatter & events’ har vi brug for hjælp til at planlægge og afvikle årets liveprogram, som er alt det, der sker rundt om filmvisningerne i København. Det er alt fra paneldebatter med politikere og talks med indflydelsesrige meningsdannere til særvisninger uden for biograferne og involverende workshops – og vi har derfor brug for et nysgerrigt menneske, der er god til at kommunikere og trives med omskiftelighed.

DOX:DANMARK
I ‘DOX:DANMARK’ har vi brug for en eventkoordinator til at være med til at sprede budskabet om dokumentarfilm til hele landet. Det vi kan tilbyde er læring inden for idé- og konceptudvikling, design & tænkning og afvikling af events – fra A-Z. Lær, hvordan man udvikler en landsdækkende filmfestival fra en idé på en post-it note til at være med til at præsentere selvsamme event ude i en biograf uden for København.

Det vigtigste for os i programafdelingen er, at du elsker film og events samt forstår at sætte films tematikker i et aktuelt samfundsfagligt perspektiv. Det er også vigtigt, at du er villig til at lære, har gå-på-mod, at du tør at springe ud i nye udfordringer og påtage dig ansvar – for det får du en masse af.

Som praktikant i henholdsvis ‘Debatter & events’ og ‘DOX:DANMARK’ kommer du til at indgå i et team med 3-4 andre. Du vil få ansvar for dine egne opgaver, og vi forventer derfor, at du kan tænke kreativt og arbejde selvstændigt. Til gengæld lover vi en social og dynamisk arbejdsplads i hjertet af Kødbyen, hvor der er højt til loftet, plads til skøre ideer og et hav af sociale arrangementer.

Antallet af ugentlige timer samt dato for opstart er efter aftale, men vi anbefaler, at man dedikerer sig festivalen samt har mulighed for og lyst til at sætte en stor portion tid af op til programlaunch i midten af februar, samt op til og under festivalen i marts for at få så meget som muligt ud af praktikperioden. Uafhængigt af, hvornår man starter, ser vi helst, at man kan være med under afviklingen af festivalen fra 13-24. marts 2024.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning. Send din ansøgning til *****@cphdox.dk.

Industry

Arrow down
Som praktikant i brancheafdelingen CPH:INDUSTRY oplever du filmbranchen bag kulisserne og får indsigt i hvordan film bliver finansieret, produceret og lanceret.

Du får samtidig et unikt indblik i det internationale dokumentarfilmmiljø af producenter, finansiører, fonde, salgsagenter og distribution. CPH:INDUSTRY består af tre overordnede projekter med dertilhørende opgaver:

CPH:FORUM er en platform, hvor ca. 35 nye filmprojekter bliver pitchet til et publikum af potentielle co-producenter, finansiører, købere mfl. Som praktikant i CPH:Forum er du med til at lave research på nye projekter, den praktiske forberedelse og afviklingen i marts under festivalen.

CPH:CONFERENCE er en tredages konference på Kunsthal Charlottenborg under CPH:DOX, hvor hver dag er dedikeret til et tema fra videnskab over teknologi til kunst. Som praktikant får du indblik i hvordan et internationalt event udvikles og produceres, fra kontakten med talere og kuratorer til den praktiske afvikling.

CPH:LAB er et innovativt talentudviklingsprogram i feltet mellem kunst og teknologi. Her vil du som praktikant være involveret i at kommunikere med mentorer og deltagere, og i praktisk produktion.

Arbejdsfordelingen i CPH:INDUSTRY er individuelt tilrettelagt og baseret på ønsker og kompetencer hos den enkelte praktikant, som modtager løbende evealuering og sparring. Udover de opgaver, som er forbundet med de tre projekter ovenfor, vil du få ansvar for en række mindre projekter under vejledning af afdelingens ledere.

Uafhængighed, ansvar og en høj grad af opmærksomhed omkring detaljen er vigtige kompetencer, sammen med en god indstilling til samarbejde, åben kommunikation og villighed til at lære.

Varighed: Vi leder efter praktikanter, der kan starte hurtigst muligt og gerne før 15. november og blive her  til 15. april 2024. Men perioden er fleksibel.

Vi søger primært fuldtidspraktikanter, men tager selvfølgelig højde for dit studie og andre forpligtelser. Under selve festivalen d. 13. – 24. marts 2024 skal du regne med weekend/aften arbejde.

Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge det som led i en igangværende uddannelse.

Send en motiveret ansøgning samt CV til: *****@cphdox.dk

Produktion

Arrow down

Under årets festival indtager CPH:DOX Kunsthal Charlottenborg, Bremen Teater og andre venues rundt omkring i København med både filmvisninger, koncerter, events, interaktive kunstudstillinger, debatarrangementer og meget mere. Kan du lide at være en del af et stærkt sammenhold, hvor vi løfter i flok, så er produktionsafdelingen med al sandsynlighed noget for dig. Vi søger praktikanter, der ikke er bange for at tage fat, og som kan grine lidt af kaos.

Vi planlægger og bygger de venues vi skal bruge, og hjælper med at planlægge og afvikle events, konferencer og koncerter alt sammen med henblik på, at publikum skal få den bedste oplevelse.

I produktionsafdelingen er det vores ønske, at du får erfaring med planlægning og afvikling af events samt alle de udfordringer og uforudsete hændelser der med 100% sikkerhed opstår, når man afvikler en så stor produktion som CPH:DOX.

Vi søger praktikanter til følgende to stillinger; Produktionsassistent og Venueassistent.

Produktionsassistent
Det er en fordel, men absolut ikke et krav, hvis du har erfaring med festival-, film- eller koncertproduktion. Du skal have gode planlægningsevner og overblik, kunne tænke klart i stressede situationer og håndtere opgaver selvstændigt. Og så skal du have mod/selvtillid nok til at råbe 100 larmende gæster op, hvis vi lige har brug for at rykke dem alle en plads til højre – eller lignende underlige ting. Vi lægger meget vægt på, at du:

 • har lyst til at indgå i et dynamisk arbejdsfællesskab
 • kan bevare overblikket og tænke klart i stressede situationer
 • ikke er bange for at tage fat
 • har almindeligt kørekort B og tør køre en varevogn i Københavns gader
 • er i stand til at grine af kaos

Varighed: praktikperioden er fra 8. februar – 1. april 2024. Vi er fleksible med studiejob og undervisning, men under selve festivalen d. 13. – 24. marts 2024 skal du regne med en hel del overarbejde.

Venueassistent
Vi søger praktikanter, der kommer til at assistere vores venuemanagere med at planlægge aktiviteter, afvikle og koordinere filmvisninger, events og koncerter samt håndtere og opsætte teknisk udstyr. Du kommer også til at oplære og have kontakt med vores seje frivillige, håndtere billetsystem, gæster og rabatordninger samt have kontakt med samarbejdspartnere, sponsorer og kunstnere.

Under festivalen kommer du til at være en fast bestanddel på et af vores egne venues, og du vil derfor opleve den helt særlige stemning der er ved, at være den første der møder ind og den sidste der går. Vi lægger vægt på, at du:

 • har lyst til at indgå i et dynamisk arbejdsfællesskab
 • ikke er bange for at tage fat
 • er udadvendt og snakkesalig
 • er selvstændig med en god ordenssans
 • har mod/selvtillid nok til at råbe 500 mennesker op
 • kan grine af kaos

Varighed: praktikperioden er fra 8. februar – 1. april 2024. Vi er fleksible med studiejob og undervisning, men under selve festivalen d. 13. – 24. marts 2024 skal du regne med en hel del overarbejde.

Sådan ansøger du
For at ansøge til begge stillinger, skal du sende en kort motiveret ansøgning samt CV til Sidse Jeppesen *****@cphfilmfestivals.dk og Simone Herlev *****@cphdox.dk – Vi afholder samtaler løbende frem mod festivalen.

Event & Hosting

Arrow down
Er du interesseret i at få erfaring med at arrangere og afvikle events, fester, middage og happy hour arrangementer for både filmbranchen og publikumsgæster? så er eventafdelingen hos CPH:DOX det helt rigtige sted for dig.

 

I Event & Hosting afdelingen på CPH:DOX tager vi os af organisering og produktion af events og mangler lige nu en praktikant til at fuldende vores lille team.

Arbejdsopgaverne vil variere, derfor er det vigtigt at du har mod på lange arbejdsdage under festivalen, men til gengæld kortere dage inden, er ansvarsbevidst og social, kan holde overblik under afvikling af events og har sans for de detaljer der skaber et godt event.

Som praktikant deltager du bl.a. i:

 • At planlægge og hoste middage og drinks arrangementer
 • At planlægge større fester og afvikle dem
 • Lave invitationslister og sende invitationer ud
 • Koordinere og have ansvaret for at de frivillige har en god oplevelse når de hjælper til

For at ansøge, skal du sende en kort motiveret ansøgning samt CV til Sidse Jeppesen / *****@cphfilmfestivals.dk. Vi afholder samtaler løbende frem mod festivalen.

Praktisk info
Praktikperioden løber fra start januar (opstart efter aftale) til og med april 2024. Arbejdstiden er som udgangspunkt fuldtid (37 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse. Vi anbefaler stærkt, at du har mulighed for at arbejde under hele festivalen (også weekender).‍

Gæsteafdeling

Arrow down

Gæsteafdelingen tager sig både af festivalens over 1.000 internationale gæster, og af flere hundrede gæster fra den danske filmbranche. Som praktikant kommer du i direkte kontakt med nogle af de vigtigste besøgende fra den danske og internationale filmbranche. Vi lægger derfor vægt på, at du er god til at kommunikere, er velorganiseret og har blik for detaljen

Som praktikant deltager du bl.a. i:

 • At repræsentere CPH:DOX udadtil
 • At stå for bestilling af flyrejser, hotel og akkreditering
 • At planlægge middage og andre arrangementer
 • At koordinere meet & greet, afhentning af gæster i lufthavnen og andre steder
 • At være til stede i vores festivalcenter og byde gæsterne velkommen ved vore Guest Desk og hjælpe dem med spørgsmål, de måtte have i forbindelse med deres deltagelse

Praktisk info

Praktikperioden løber fra 11. december (opstart efter aftale) til 15. april 2024. Arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse. Vi anbefaler stærkt, at du har mulighed for at være i praktik under hele festivalen (også weekender).‍

Gæsteafdelingen modtager både fuldtid og deltidspraktikanter. Send din ansøgning og CV til *****@cphdox.dk hurtigst muligt. 

Filmkoordinering

Arrow down
Som praktikant ved afdelingen for filmkoordinering vil du være med til at sikre filmens rejse fra færdig postproduktion til endelig fremvisning.

 

I afdelingen sørger vi for, at alle filmene på festivalens program leveres, testes og distribueres. Det betyder helt konkret en masse koordinering og kontakt med filmskabere fra hele verden, samt de danske biografer og venues, hvor filmene skal vises.

Som praktikant i afdelingen vil du assistere med et udvalg af opgaver:

•   Tæt kontakt til filmskabere- og distributørerverden over

•   Koordinering af materialer i forbindelse med vores digitale platforme

•   Quality Check af filmene ved modtagelse (vi tester og ser en masse film!)

•   Assistance ved distribuering af film til venues i hele Danmark

Vi er en lille afdeling, men vi arbejder tæt sammen på tværs af festivalens andre afdelinger. Det er derfor vigtigt, at du har gå-på-mod og kan tage initiativ i forhold til dine arbejdsopgaver. Nysgerrighed i forhold til branchen og interesse for filmmediet er en fordel. 

Praktisk info

Praktikperioden løber fra start januar (opstart efter aftale) til og med marts 2024. Arbejdstiden er som udgangspunkt fuldtid (37 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse. Vi anbefaler stærkt, at du har mulighed for at arbejde under hele festivalen (også weekender).

Ansøgningsfrist

Send en motiveret ansøgning samt CV til: *****@cphdox.dk

Marketing

Arrow down
CPH:DOX’s marketingafdeling tager sig af promoveringen af festivalen på alle platforme samt samarbejdsaftaler, salg, sponsorater og formidling af festivalen.

 

Som praktikant i vil du blandt andet deltage i:

 • Marketinginitiativer, særligt overfor Business-to-business segmentet
 • Publikumsanalyse og behandling af analyseresultater
 • Organisering af frivillige til outreach og analyse
 • Produktion af markedsføringsmaterialer herunder indsamling af en stor mængde samarbejdspartnermaterialer og kontakt til grafisk afdeling
 • Planlægning af kampagner
 • Sponsorater, sponsorpleje og sponsorevents
 • Research og informationssøgning
 • Distribution og koordinering af materialer og organisering af dokumentation til arkiv
 • Under festivalen skal du være villig til at være hands on på alle former for eventafvikling, kørsel og opfyldning af materialer, distribution og generel outreach

Hvis du har erfaring med billedbehandling (fx Adobe Creative Suite, html/css) er det en fordel, men ikke et krav. Kørekort er ligeledes en meget stor fordel.

Send CV og ansøgning til: *****@cphdox.dk

Grafik

Arrow down
Vil du være med til at implementere CPH:DOX’ grafiske identitet udadtil?

 

CPH:DOX står overfor at skulle implementere årets visuelle identitet på både digitale og trykte medier. Til det har vi brug for et team af grafiske praktikanter, der kan assistere vores art director. Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

 • Research og idéudvikling
 • Opsætning af flyers, kataloger, plakater, annoncer, nyhedsbreve, invitationer og lignende markedsføringsmateriale
 • Opsætning af teksttunge rapporter og ansøgninger
 • Produktion af visuelt indhold til hjemmeside og sociale medier

Vores kommende praktikanter har stor æstetisk sans og øje for detaljen. Du skal være kreativ i din måde at tænke på og være eminent til at omsætte idéer til visuelle udtryk. Du sætter en ære i at levere opgaver af høj kvalitet til tiden og bliver motiveret af at tingene går stærkt – her er der ikke langt fra tanke til handling. Du skal være rutineret bruger af InDesign, Photoshop og Illustrator. Vedhæft gerne portfolio til din ansøgning.

Send CV og ansøgning til: *****@cphdox.dk

DOX:ACADEMY (uddannelsestilbud til studerende)

Arrow down
På CPH:DOXs platform for studerende DOX:ACADEMY kan du være med til at skabe tværfaglige kurser, masterclasses og udtænke et digitalt program til de mange danske og internationale studerende, som gæster festivalen.

 

DOX:ACADEMY er en lille tæt redaktion, hvor du som praktikant vil være med i alle processer. Som del af holdet vil du kommunikere målrettet ud til relevante studier og institutioner, gennemse og udvælge relevante film for programmet, tilrettelægge og koordinere sessions med instruktører og som noget ganske særligt kan du i år være med til at udtænke og udforme et digitalt DOX:ACADEMY.

Dine opgaver kan bl.a. indeholde:

 • At gennemse og diskutere relevante film til de forskellige DOX:ACADEMY classes.
 • Kommunikere ud om platformen til en bred vifte af danske og internationale uddannelsesinstitutioner.
 • Koordinere aftaler og akkrediteringer med de studerende.
 • Være med til at skabe en interessant og ikke mindst sjov online-festival for de mange gæster.
 • Stå for koordinering af de mange sessions med instruktører på kurserne.

DOX:ACADEMY er for dig, der går meget op i dokumentarfilm og har lyst til at skabe anderledes og tværfaglige akademiske miljøer.

Send din ansøgning til: *****@cphdox.dk

UNG:DOX (uddannelsestilbud til gymnasierne)

Arrow down
Som del af CPH:DOX’ uddannelsesinitiativ UNG:DOX er du med til at skræddersy årets film- og debatprogram til landets ungdomsuddannelser og folkeskoler.

 

Praktikperioden er fleksibel med opstart fra november eller efter aftale.

Hvert år under CPH:DOX festivalen træder mange tusinde elever ind i Københavns og resten af landets biografer og særlige venues for at se dokumentarfilm med deres klasse, årgang eller hele skole. Her får de et spændende og alsidigt bidrag til deres undervisning. Over 16.000 gymnasieelever deltog i UNG:DOX på CPH:DOX 2019, mens UNG:DOX i 2020 blev afholdt online som følge af Covid-19.

UNG:DOX lægger hvert år et stort arbejde i et kontinuerligt samarbejde med lærere og skoleledere. Vi udvælger de bedste fagrelevante dokumentarfilm fra det overordnede program og formidler og vejleder lærerne på mail, telefon og til møder i hvilke film, der giver mest mening for dem at vælge ud fra deres faglige behov. UNG:DOX er også en meget alsidig afdeling, hvor du får erfaring med mange sider af festivalarbejdet på én gang, herunder både at udvælge fagrelevante dokumentarfilm, finde dygtige oplægsholdere, arrangere debatter med moderatorer, og afvikle filmvisninger og debatter under CPH:DOX 2024.

UNG:DOX søger en praktikant, der i samarbejde med resten af redaktionen kan stå for:

 • At gennemse og diskutere mulige fagrelevante film.
 • Holde kontinuerlig kontakt til mange samarbejdspartnere, arrangere møder og indsamle kvalitativ viden på lærerne og elevernes behov og vilkår.
 • Idéudvikling, produktion og arrangering og afvikling af events, debatter og talks.
 • Formidling, outreach og salg: at formidle programmet til landets skoler samt tænke i nye samarbejdsmuligheder.
 • At arbejde bevidst med eksempelvis repræsentationsspørgsmål, når vi booker oplægsholdere, debattører og udvælger film og emner der passer til fag og lærere.

Send din ansøgning til: *****@cphdox.dk