Søg

Kom i praktik på CPH:DOX

CPH:DOX tilbyder praktikpladser i en række afdelinger, hvor du kan få praktisk erfaring og udvide dit netværk inden for felter som film, kulturformidling, branche, uddannelse, marketing, kommunikation og grafisk design. Læs mere om, hvordan du kommer i praktik på CPH:DOX i foråret og under den næste festival fra 23. marts til 3. april 2022.

 

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af Danmarks største årlige kulturbegivenheder med over 115.000 gæster, og en af verdens største festivaler for dokumentarfilm. Festivalen er samtidig en international branchebegivenhed med over 1.900+ branchegæster og en massiv interesse fra danske og internationale medier.

Udover selve filmfestivalen består CPH:DOX af branche-platformen CPH:INDUSTRY. Vi har kontor i Kødbyen på Vesterbro og tilbyder praktikpladser i en række afdelinger, som du kan læse mere om herunder.

Praktik på CPH:DOX 2022

Program

Arrow down
Vil du være med til at udvikle og formidle programmet for CPH:DOX 2022?

 

Programafdelingen står for programlægningen og formidlingen af festivalens program. Afdelingen består af en række undergrupper, som samarbejder om at løfte en række forskellige opgaver:

 • Idéudvikling
 • Research og gennemsyn af film
 • Udvikling af debatter, events og talks
 • Udvikling af musikprogram (koncerter og musikfilm)
 • Formidling og outreach
 • Landsdækkende aktiviteter
 • Digital formidling
 • Praktisk produktion af programmet

Det vigtigste er, at du elsker film, samt forstår at sætte films tematikker i et aktuelt samfundsfagligt perspektiv. Det er også vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt, har gå-på-mod, samt har mulighed for at sætte en stor portion tid af op til programlaunch i midten af februar, samt op til og under festivalen i marts.

Antallet af ugentlige timer samt dato for opstart er efter aftale, men vi anbefaler at man dedikerer sig festivalen i perioden for at få så meget som muligt ud af praktikperioden. Uafhængigt af, hvornår man starter anbefaler vi, at man kan være med under afviklingen af festivalen i marts 2022.

Send din ansøgning til: programme@cphdox.dk

Kommunikation, sociale medier og presse

Arrow down
Er du en skarp kommunikatør, og kunne du tænke dig at prøve kræfter med PR, strategisk kommunikation på sociale medier eller produktion af video-content for en af Danmarks mest markante kulturbegivenheder? Så er det måske dig vi leder efter til kommunikationsafdelingen på CPH:DOX.

 

CPH:DOX er en af verdens førende dokumentarfilmfestivaler, og hvert år byder vi mere end 115.000 danske og internationale publikummer velkommen. Næste udgave finder sted fra 23. marts til 3. april 2022 i København, og i den forbindelse søger vi nye praktikanter, der har lyst til at prøve kræfter med at kommunikere de gode historier, der findes på tværs af festivalens enorme film- og debatprogram.

Det vigtigste er ikke, at du er verdensmester i kommunikation (det skal du nok blive). Det vigtigste er, at du er villig til at lære, at du tør at springe ud i nye udfordringer og påtage dig ansvar – for det får du en masse af. Til gengæld lover vi en social og dynamisk arbejdsplads i hjertet af Kødbyen, hvor der er højt til loftet, plads til skøre ideer og et hav af sociale arrangementer.

Som praktikant i kommunikationsafdelingen kommer du til at indgå i et team med 6-8 andre kommunikatører. Du vil få ansvar for dine egne opgaver og derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt og arbejde selvstændigt. Du har desuden et sundt forhold til research og kan levere opgaver af høj kvalitet i et hurtigt tempo. Er du flydende på engelsk i skrift og tale er det kun et plus, men bestemt ikke et krav.

Kommunikationsafdelingen søger praktikanter indenfor følgende områder:

Dansk presse & redaktion: Kan du skrive og vinkle den gode historie og har du mod på at pitche historier ind til journalister? Så er du måske en af vores næste praktikanter til det danske presseteam. Dine arbejdsopgaver består i at finde de gode historier på tværs af festivalens program, skrive pressemeddelelser og nyhedsbreve, lave interviews, være i løbende dialog med journalister, opdatere festivalens hjemmeside og selvfølgelig se en hulens masse film. Du kommer til at skrive meget, rigtig meget, og derfor er det et must, at du kan lide det – og at du gør det godt og fejlfrit.

International presse: Har du lyst til at styrke dit netværk i den internationale journalistbranche, har du kendskab til den internationale filmverden og kan du kommunikere flydende på engelsk? Så er du nok den næste praktikant i det internationale presseteam! Her arbejder du strategisk med at invitere journalister og influencere fra hele verden til festivalen, oversætter artikler til engelsk, udsende pressemeddelelser samt hoster VIP-journalister under festivalen.

Sociale medier: Tjekker du jævnligt dine newsfeed på diverse sociale medier? Går du op i at poste relevant indhold, har du stærk æstetisk sans (kan du måske endda arbejde i et billedbehandlingsprogram?) – og kan du skrive korrekt på dansk og engelsk? Så er du måske vores nye SoMe-praktikant, der får ansvaret for at producere godt og kreativt indhold til vores 70.000+ følgere. Du vil kort sagt være med til at sikre, at festivalens indhold når ud til publikum, og det er selvfølgelig et stort ansvar. Men bare rolig, vi hjælper dig.

Webredaktør: Er du lidt af en haj til WordPress, html og Google Analytics, har du kendskab til SEO, holder du dig opdateret på de seneste digitale trends, og har du oven i købet sans for æstetik? Så er du måske vores næste webpraktikant, der får ansvaret for at optimere og udvikle festivalens hjemmeside, der hvert år har mere end 265.000 besøgende. Du kommer til at arbejde tæt sammen med resten af festivalens kommunikationsafdeling, grafikere og et ekstern webbureau.

Videoproduktion: Elsker du at fortælle historier i levende billeder og kan du lide at nørde med filmtekniske detaljer som colorgrading og lækre overgange? Så er du måske vores næste videopraktikant, der skal hjælpe med at udvikle og producere videocontent til CPH:DOXs eget website og sociale medier. Du kommer til at filme og klippe trailers, interviews og Q&As med festivalens gæster, koncerter og andre events under selve festivalen. Vi forventer, at du har stærke tekniske færdigheder og er rutineret bruger af Final Cut, Premier eller et andet klippeprogram. Praktikken kræver at du selv har kamera samt klippeprogram på computeren.

Praktisk info

Praktikperioden løber fra start januar (opstart efter aftale) indtil slutningen af festivalen i starten af april 2022. Arbejdstiden er som udgangspunkt fuldtid (30 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse. Det er en forudsætning, at du kan arbejde under hele festivalen fra 23. marts til 3. april 2022 (også weekender).

Ansøgningsfrist

Vil du i praktik på CPH:DOX i foråret 2022?

Send en motiveret ansøgning samt CV til: sune@cphfilmfestivals.dk

Branche

Arrow down
Som praktikant i brancheafdelingen CPH:INDUSTRY oplever du filmbranchen bag kulisserne og får indsigt i hvordan film bliver finansieret, produceret og lanceret.

 

Du får samtidig et unikt indblik i det internationale dokumentarfilmmiljø af producenter, finansiører, fonde, salgsagenter og distribution. CPH:INDUSTRY består af tre overordnede projekter med dertilhørende opgaver:

CPH:FORUM er en platform, hvor ca. 35 nye filmprojekter bliver pitchet til et publikum af potentielle co-producenter, finansiører, købere mfl. Som praktikant i CPH:Forum er du med til at lave research på nye projekter, den praktiske forberedelse og afviklingen i marts under festivalen.

CPH:COINFERENCE er en fem-dages konference på Kunsthal Charlottenborg under CPH:DOX, hvor hver dag er dedikeret til et tema fra videnskab over teknologi til kunst. Som praktikant får du indblik i hvordan et internationalt event udvikles og produceres, fra kontakten med talere og kuratorer til den praktiske afvikling.

CPH:LAB er et innovativt talentudviklingsprogram i feltet mellem kunst og teknologi. Her vil du som praktikant være involveret i at kommunikere med mentorer og deltagere, og i praktisk produktion.

Arbejdsfordelingen i CPH:INDUSTRY er individuelt tilrettelagt og baseret på ønsker og kompetencer hos den enkelte praktikant, som modtager løbende evealuering og sparring. Udover de opgaver, som er forbundet med de tre projekter ovenfor, vil du få ansvar for en række mindre projekter under vejledning af afdelingens ledere.

Uafhængighed, ansvar og en høj grad af opmærksomhed omkring detaljen er vigtige kompetencer, sammen med en god indstilling til samarbejde, åben kommunikation og villighed til at lære.

Praktikstart efter aftale.

Send din ansøgning til: tereza@cphdox.dk

UNG:DOX (uddannelsestilbud til gymnasierne)

Arrow down
Som del af CPH:DOX’s uddannelsesinitiativ UNG:DOX er du med til at skræddersy årets film- og debatprogram til landets ungdomsuddannelser og folkeskoler.

 

Praktikperioden er fleksibel med opstart fra november eller efter aftale.

Hvert år under CPH:DOX festivalen træder mange tusinde elever ind i Københavns og resten af landets biografer og særlige venues for at se dokumentarfilm med deres klasse, årgang eller hele skole. Her får de et spændende og alsidigt bidrag til deres undervisning. Over 16.000 gymnasieelever deltog i UNG:DOX på CPH:DOX 2019, mens UNG:DOX i 2020 blev afholdt online som følge af Covid-19.

UNG:DOX lægger hvert år et stort arbejde i et kontinuerligt samarbejde med lærere og skoleledere. Vi udvælger de bedste fagrelevante dokumentarfilm fra det overordnede program og formidler og vejleder lærerne på mail, telefon og til møder i hvilke film, der giver mest mening for dem at vælge ud fra deres faglige behov. UNG:DOX er også en meget alsidig afdeling, hvor du får erfaring med mange sider af festivalarbejdet på én gang, herunder både at udvælge fagrelevante dokumentarfilm, finde dygtige oplægsholdere, arrangere debatter med moderatorer, og afvikle filmvisninger og debatter under CPH:DOX 2022.

UNG:DOX søger en praktikant, der i samarbejde med resten af redaktionen kan stå for:

 • At gennemse og diskutere mulige fagrelevante film.
 • Holde kontinuerlig kontakt til mange samarbejdspartnere, arrangere møder og indsamle kvalitativ viden på lærerne og elevernes behov og vilkår.
 • Idéudvikling, produktion og arrangering og afvikling af events, debatter og talks.
 • Formidling, outreach og salg: at formidle programmet til landets skoler samt tænke i nye samarbejdsmuligheder.
 • At arbejde bevidst med eksempelvis repræsentationsspørgsmål, når vi booker oplægsholdere, debattører og udvælger film og emner der passer til fag og lærere.

Send din ansøgning til: amalie.b@cphdox.dk

DOX:ACADEMY (uddannelsestilbud til studerende)

Arrow down
På CPH:DOXs platform for studerende DOX:ACADEMY kan du være med til at skabe tværfaglige kurser, masterclasses og udtænke et digitalt program til de mange danske og internationale studerende, som gæster festivalen.

 

DOX:ACADEMY er en lille tæt redaktion, hvor du som praktikant vil være med i alle processer. Som del af holdet vil du kommunikere målrettet ud til relevante studier og institutioner, gennemse og udvælge relevante film for programmet, tilrettelægge og koordinere sessions med instruktører og som noget ganske særligt kan du i år være med til at udtænke og udforme et digitalt DOX:ACADEMY.

Dine opgaver kan bl.a. indeholde:

 • At gennemse og diskutere relevante film til de forskellige DOX:ACADEMY classes.
 • Kommunikere ud om platformen til en bred vifte af danske og internationale uddannelsesinstitutioner.
 • Koordinere aftaler og akkrediteringer med de studerende.
 • Være med til at skabe en interessant og ikke mindst sjov online-festival for de mange gæster.
 • Stå for koordinering af de mange sessions med instruktører på kurserne.

DOX:ACADEMY er for dig, der går meget op i dokumentarfilm og har lyst til at skabe anderledes og tværfaglige akademiske miljøer.

Send din ansøgning til: academy@cphdox.dk

Filmkoordinering

Arrow down
Som praktikant ved afdelingen for filmkoordinering vil du være med til at sikre filmens rejse fra færdig postproduktion til endelig fremvisning.

 

I afdelingen sørger vi for, at alle filmene på festivalens program leveres, testes og distribueres. Det betyder helt konkret en masse koordinering og kontakt med filmskabere fra hele verden, samt de danske biografer og venues, hvor filmene skal vises.

Som praktikant i afdelingen vil du assistere med et udvalg af opgaver:

•   Tæt kontakt til filmskabere- og distributørerverden over

•   Koordinering af materialer i forbindelse med vores digitale platforme

•   Quality Check af filmene ved modtagelse (vi tester og ser en masse film!)

•   Assistance ved distribuering af film til venues i hele Danmark

Vi er en lille afdeling, men vi arbejder tæt sammen på tværs af festivalens andre afdelinger. Det er derfor vigtigt, at du har gå-på-mod og kan tage initiativ i forhold til dine arbejdsopgaver. Nysgerrighed i forhold til branchen og interesse for filmmediet er en fordel. 

Praktisk info

Praktikperioden løber fra start januar (opstart efter aftale) til og med marts 2022. Arbejdstiden er som udgangspunkt fuldtid (30 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse. Vi anbefaler stærkt, at du har mulighed for at arbejde under hele festivalen (også weekender).

Ansøgningsfrist

Send en motiveret ansøgning samt CV til: luna@cphdox.dk

Marketing

Arrow down
CPH:DOX’s marketingafdeling tager sig af promoveringen af festivalen på alle platforme samt samarbejdsaftaler, salg, sponsorater og formidling af festivalen.

 

Som praktikant i vil du blandt andet deltage i:

 • Marketinginitiativer, særligt overfor Business-to-business segmentet
 • Publikumsanalyse og behandling af analyseresultater
 • Organisering af frivillige til outreach og analyse
 • Produktion af markedsføringsmaterialer herunder indsamling af en stor mængde samarbejdspartnermaterialer og kontakt til grafisk afdeling
 • Planlægning af kampagner
 • Sponsorater, sponsorpleje og sponsorevents
 • Research og informationssøgning
 • Distribution og koordinering af materialer og organisering af dokumentation til arkiv
 • Under festivalen skal du være villig til at være hands on på alle former for eventafvikling, kørsel og opfyldning af materialer, distribution og generel outreach

Hvis du har erfaring med billedbehandling (fx Adobe Creative Suite, html/css) er det en fordel, men ikke et krav. Kørekort er ligeledes en meget stor fordel.

Send CV og ansøgning til: mathias@cphdox.dk

Grafik

Arrow down
Vil du være med til at implementere CPH:DOX’ grafiske identitet udadtil?

 

CPH:DOX står overfor at skulle implementere årets visuelle identitet på både digitale og trykte medier. Til det har vi brug for et team af grafiske praktikanter, der kan assistere vores art director. Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

 • Research og idéudvikling
 • Opsætning af flyers, kataloger, plakater, annoncer, nyhedsbreve, invitationer og lignende markedsføringsmateriale
 • Opsætning af teksttunge rapporter og ansøgninger
 • Produktion af visuelt indhold til hjemmeside og sociale medier

Vores kommende praktikanter har stor æstetisk sans og øje for detaljen. Du skal være kreativ i din måde at tænke på og være eminent til at omsætte idéer til visuelle udtryk. Du sætter en ære i at levere opgaver af høj kvalitet til tiden og bliver motiveret af at tingene går stærkt – her er der ikke langt fra tanke til handling. Du skal være rutineret bruger af InDesign, Photoshop og Illustrator. Vedhæft gerne portfolio til din ansøgning.

Send CV og ansøgning til: mathias@cphdox.dk