MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Drømmen om Danmark

Drømmen om Danmark

Michael Graversen, 58 min.

2015

Drømmen om Danmark

Ankommet til Danmark som 15-årig, smidt ud igen i en alder af 18. En afghansk teenagers liv som flygtning i en stærk og personlig film.

17-årige Wasiullah er en teenager ligesom alle andre. Han hænger ud med vennerne, cracker jokes, tager selfies og flirter med piger. Danmark er blevet hans hjem efter at han har tilbragt tre år i asylcentre ovenpå at være ankommet alene fra Afghanistan. Men da Wasiullah fylder 18 og hans ansøgning om visa bliver afvist er han pludselig tvunget til at forlade landet. Han frygter for sit liv i Afghanistan hos den voldelige familie, han er flygtet fra, og vælger at flygte til Italien i håbet om, at en italiensk opholdstilladelse vil give ham lov til at vende tilbage til Danmark. Instruktør Michael Graversen har fulgt Wasiullah i årevis, og det tætte forhold imellem dem har givet ham en unik adgang til en ung emigrants undergrunds-tilværelse i Europa. For Wasi er drømmen om at vende tilbage til sine venner og til et liv i Danmark det eneste, der holder ham i gang. Graversen følger den unge fyr med den store rygsæk på den lange togrejse til lukkede politistationer og asylcentre og nætter i faldefærdige ruiner, hvor drømmene fører ham tilbage til Danmark. Wasiullah er en af de mellem 300 til 800 uledsagede børn, som hvert år flygter til Danmark.

Instruktør: Michael Graversen
Original Titel: Drømmen om Danmark
År: 2015
Varighed: 58 min
Dialog: Danish, English, Italien, Pashto, Dari
Tags: F:ACT Award Borderline Politik
Vis mere info
Manuskript: Michael Graversen
Kamera: Michael Graversen
Lyd: Raoul Brand
Musik: Katharina Nuttall
Casting: WASIULLAH KHAN MUSSA ABDO ABDISSA ABDO JIMMY LAUTRUP CHRISTENSEN MARTHA LENNON JAKOBSEN HAMID MEHRABI MASOUMEH KHEZRI LEONARD VOLTMER
Producer: Lise Saxtrup
Klipper: Rebekka Jørgensen og Sofie Steenberger
Produktionsfirma: Klassefilm
Vis mindre info

I samme serie