MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.10 Billion - What's On Your Plate?

10 Billion - What's On Your Plate?

Valentin Thurn , 102 min.

Tyskland, 2015

10 Billion - What's On Your Plate?

Hvordan sikrer vi os mad nok til en klode med 10 milliarder indbyggere? Bliv klogere på din egen plads i fødekæden med en lærerig madfilm.

Hvordan sikrer vi os, at de 10 milliarder mennesker, der meget snart skal deles om vores lille planet, alle sammen kan få nok at spise? Et spørgsmål, der kun vil blive mere og mere akut i de kommende årtier. Umiddelbart er der to veje at gå: den industrialiserede og ultra-effektive, og den økologiske, der godt nok producerer mindre mængder mad, men som skåner vort i forvejen hårdt prøvede miljø. Men måske er der også en tredje mulighed. Interessen for hvor maden kommer fra er (heldigvis) i voldsom fremgang fra både politisk, teknologisk og samfundsmæssigt hold. Og vil man selv blive klogere på ens egen rolle i den globale fødekæden, er '10 Billion' en både lærerig appetitvækker. I sin sidste film afslørede instruktør Valentin Thurn de enorme mængder mad, der hver dag smides ud. Denne gang tager han skridtet videre, og fokuserer på landbruget – grundlaget for hele verdens madproduktion. Og i en verden, hvor et ud af tre mennesker går sultent i seng hver dag, er der ingen tid at spilde.

Instruktør: Valentin Thurn
Original Titel: 10 Billion - What's On Your Plate?
Land: Tyskland
År: 2015
Varighed: 102 min
Dialog: English, German
Undertekster: Engelske undertekster
Tags: Top Dox Politik
Vis mere info
Kamera: Hajo Schomerus
Musik: Dürbeck&Dohmen
Producer: Jürgen Kleinig, Tina Leeb
Klipper: Henk Drees
Produktionsfirma: Celluloid Fabrik
Vis mindre info

I samme serie