Søg

SKIVE:DOX

Fra d. 23. marts til 3. april kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra dette års CPH:DOX-filmprogram opleves rundt i hele Danmark. Vi stiller skarpt på de mest relevante emner og i samarbejde med lokale aktører i Skive har vi skræddersyet et program til minifestivalen SKIVE:DOX.

 

Støttet af Skive Kommune.

19:0029 marts

Grethe Meyer – Danmarks porcelænsdronning

Historien om en af Danmarks vigtigste designere: perfektionisten, pioneren, elskeren, moderen og kvinden Grethe Meyer – fortalt gennem hendes kreationer og i cinematiske rekonstruktioner.

Efter filmen vil der være online live Q&A med instruktøren. 

Læs mere

Køb Billet

Skive Bibliotek

60 min

18:0030 marts

Nadia

Den danske fodboldstjerne Nadia Nadims kometrejse til den franske superliga – og tilbage til sin families rødder i Afghanistan.

Der vil være straffesparksskydning inde i biografens foyer, hvor publikum kan vinde gratis popcorn, hvis de scorer et mål.

Læs mere

Køb billet

ArtCinema4

 

86 min

18:0028 marts

Nelly & Nadine

Dagbøger, postkort og smalfilm fortæller historien om forbudt kærlighed mellem to kultiverede kvinder, der fandt hinanden i en koncentrationslejr under krigen og indledte et livslangt forhold.

Læs mere

Køb billet

Skive Museum

 

91 min

18:003 april

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

Leonard Cohens klassiske hymne ‘Hallelujah’ og dens 10 år lange tilblivelsesproces er kernen i en film om kreativitetens mysterier – og om en enestående mand, der viede sit liv til at udforske dem.

Kurator for ArtCinema4, Tobias Høybye, vil inden filmen give et kort oplæg om den berømte canadier, og efter filmen kan man nyde et glas vin i biobaren til tonerne af Cohen fra højttalerne.

Læs mere 

 

Køb Billet

ArtCinema4

115 min