Besøg vores festivalcentrum i Kunsthal Charlottenborg
Ligesom de forgangne år kommer Kunsthal Charlottenborg igen til at udgøre festivalens hjerte. Her kan du hver dag lægge vejen forbi biografer, vores VR-udstilling INTER:ACTIVE samt Thao Nguyen Phan-udstillingen 'Reincarnations of Shadows', som er kunstnerens første store soloudstilling i Skandinavien, og som løber fra 13. marts - 11. august.
Velkommen til CPH:DOX’s festivalcentrum på Kunsthal Charlottenborg. Hver dag under festivalen slår vi dørene op kl. 10:00 til to festivalbiografer, udstillinger, events og fester. Du kan også spise og drikke i Apollo Bar, som er åben alle dage fra kl. 10:00 (bortset fra mandag), og i Apollo Kantine, der hver dag er åben fra kl. 12:00-15:00. Besøg også vores egen DOX:BAR, der har åbent hver dag fra første til sidste event.
På Charlottenborg finder du vores helt egen biograf – SOCIAL:CINEMA. Fordi det på festivaler som CPH:DOX ikke altid er nemt at komme til og fra og rundt, hvis man eksempelvis er kørestolsbruger, har vi bygget en ny, midlertidig biograf på Kunsthal Charlottenborg. Den er inspireret af principperne for universelt design og skal være mere inkluderende for eksempelvis gæster med bevægelseshandicap.
Biografen, der er designet af tegnestuen Aspekt Office og støttet af Bevica Fondens legatfond, hedder SOCIAL:CINEMA og har både krop, inklusivitet og bæredygtighed i fokus. Stilladsopbygninger, specialdesignede møbler og kørestolsvenlige borde og barer giver adgang til et mere diverst og mangfoldigt publikum.
Digter og handicapaktivist Caspar Eric, der åbner SOCIAL:CINEMA den 16. marts med en ny og visuel udgave af manifestet ‘Undskyld vi er her’, som er et samlet opråb fra en lang række mennesker med handicap og deres pårørende.
Kunst i international særklasse
I forbindelse med CPH:DOX åbner Kunsthal Charlottenborg Thao Nguyen Phan-udstillingen ‘Reincarnations of Shadows’. Phan er uddannet fra kunstakademier i Ho Chi Minh City, Singapore og Chicago, og hun har opnået international anerkendelse for sin drømmeagtige og poetiske praksis, som kombinerer levende billeder med alt lige fra skulptur, over maleri og til tekstiler
I denne første soloudstilling på Skandinavisk grund går Phan igen i dybden på presserende spørgsmål omkring Vietnams tumultariske historie i forhold til mere nutidige spørgsmål om miljø, kolonialisme og historieskrivning. Udstillingen er kurateret af Henriette Bretton-Meyer, som gennem mere end 100 værker fra de seneste 10 år udfolder kunstnerens fængslende billedsprog i filminstallationer, minutiøst udførte lakmalerier, lysskulpturer, sarte akvareller og arkitektoniske interventioner. Du kan læse mere om kunstneren og udstillingen her.
Derudover slår vi dørene op til en ny udgave vores INTER:ACTIVE Exhibition, der bygger på samspillet mellem kreativitet og teknologi. Gennem forskellige medier såsom spil, interaktive installationer, videokunst, tekstiler og AI udforsker en række kunstnere forandringer i, hvordan vi forholder os til vores fysiske jeg og undersøger, hvordan vi sprænger rammerne for vores indbildte begrænsninger. INTER:ACTIVE Exhibition er kurateret af Mark Atkin, og du kan se det fulde program for årets udstilling her.
17:00
En forsinket begravelse
Julie Bezerra Madsen / Danmark / 2024 / Verdenspremiere / 75 min
En dansk familie på tre rejser til Brasilien for at tage afsked med moderen, der gik bort for seks år siden. Men tingene går ikke helt efter planen. Kan faderen og de to voksne søstre nå hinanden og få talt ud om savnet, livet og døden?
18:00
There was Nothing Here Before
Yvann Yagchi / Schweiz / 2024 / 71 min
+ Talk: Arv og traumer gennem generationer
Uanset hvor i verden de er født, må mennesker af palæstinensisk eller jødisk afstamning forholde sig til den uløste situation i Palæstina og Israel, selvom de måske aldrig har været der - og endnu mere nu end nogensinde før. Hvordan opstår det nedarvede traume, og hvorfor gør det så ondt at tale om det, selv når man er født og opvokset i et andet sted og først og fremmest ønsker retfærdighed og fred? Mød filmens instruktør, Yvann Yagchi, i samtale med to af medforfatterne til borgerforslaget 'Danmark har pligt til at forhindre folkedrab', lægen Suher Othman, der har palæstinensiske rødder, og fredsaktivisten Yonatan Goldhstein, der har jødisk baggrund, i en samtale om, hvordan krige og konflikter langt væk kaster tunge skygger over alle med tilknytning til både Palæstina og Israel - gennem flere generationer. Samtalen modereres af undersøgende journalist, Kevin Shakir, fra DR Dokumentar.
Sprog: English
En schweizisk-palæstinensisk instruktør besøger sin barndomsven, der er flyttet til en israelsk koloni, for at lave en film om deres forhold, der overskrider grænser og politiske modsætninger. Men turen går ikke som planlagt.
19:00
Ottu + My Want of You Partakes of Me
Sandra Ignagni, Sasha Litvintseva & Beny Wagner / Canada, Frankrig, Italien, Storbritannien & Holland / 75 min
To film nomineret til festivalens kunstfilmpris.
20:30
+ Talk: Mød filmens hovedperson og instruktør
Efter filmen stiller vi de svære, men vigtige spørgsmål om, hvordan vi skal forholde os til Israel, og hvilken betydning vores ord og handlinger har. Hvornår kritiserer vi krigen i Gaza, hvornår kritiserer vi Israel som stat og projekt, og hvilke forskellige forudsætninger har vi for vores kritik afhængigt af ophav og ståsted? Mød filmens hovedperson Simone Zimmerman og filmens producer Daniel J. Chalfen i samtale. NB: I programavisen fremgik et andet tidspunkt og en anden biograf. Denne visning er kl. 20:30 på Kunsthal Charlottenborg.
Sprog: Engelsk
To unge, amerikanske jøder er opdraget til betingelsesløst at elske Israel, men deres liv tager en skarp drejning til venstre, da de oplever palæstinensernes situation. En film om jødisk identitet på begge sider af generationskløften.
21:00
Look On the Bright Side + Dieseline Dreams + Trash The Musical
Yuyan Wang, Max Göran & Loretta Fahrenholz / Frankrig, Italien, Sverige & Tyskland / 71 min
Tre korte film, der er nomineret til CPH:DOXs kunstfilmpris og vises sammen.