Log ind

Eventival
Indtast din Eventival-mail for at logge ind med din Eventival-konto.

Alternativt, hvis du har købt billetter før, skal du indtaste den mail, du brugte.

Eller du kan oprette en profil til at like film og events, til din egen liste.

CPH:DOX
slider navigation

Marts 19 - 30, 2025

slider navigation

Mød juryerne til CPH:DOX & CPH:INDUSTRY 2024

Mens vi tæller dagene til, at den 21. udgave af CPH:DOX løber af stablen, er vi glade for at kunne afsløre juryerne på tværs af alle vores film- og industrikonkurrencer. I år har vi et imponerende konkurrenceprogram med et rekordstort antal priser, der skal uddeles. 

Vinderne af CPH:INDUSTRY-priserne vil blive annonceret under Industry Happy Hour torsdag den 21. marts kl. 18.00, som er åben for alle akkrediterede gæster. Vinderne af alle andre konkurrencer offentliggøres fredag den 22. marts under prisuddelingen kl. 20.00 (kræver invitation). Begge arrangementer finder sted på CPH:DOXs festivalcenter Kunsthal Charlottenborg.

DOX:AWARD
12 verdenspremierer i spillefilmslængde er udvalgt til at deltage i festivalens internationale konkurrence DOX:AWARD. Udvælgelsen vil blive bedømt af en international jury bestående af Jessica Kiang (festivalprogrammør Belfast FF og filmkritiker, Variety), Nataša Urban (instruktør og tidligere Dox:Award-vinder med ‘The Eclipse’), Monica Hellström (producer), Rémi Bohnhomme (kunstnerisk leder på Marrakech International Film Festival, Marokko) og Carla Gutiérrez (instruktør og klipper, ‘Frida’). Vinderfilmen modtager en pengepræmie på 10.000 euro sponsoreret af DR.

F:ACT AWARD 
10 film, der udforsker skæringspunktet mellem dokumentarfilm og undersøgende journalistik, er blevet nomineret til F:ACT Award. Med prisen følger en pengepræmie på 5.000 euro, og den er støttet af International Media Support og Dansk Journalistforbund. Prisen uddeles af Lena Karbe (instruktør og tidligere F:act Award-vinder med ‘Black Mambas’), Sigal Yehuda (grundlægger & Executive Director, Close-Up, Belgien) og Maria Bäck (instruktør).

NEXT:WAVE AWARD 
14 titler er blevet udvalgt til vores konkurrence dedikeret til nye internationale kunstnere og filmskabere. Udvælgelsen vil blive bedømt af Sofie Cato Maas (filmkritiker og redaktør / medstifter af Outskirts), Wim Vanecker (Programmer & Advisor, Festival de Cannes) samt Christian Einshøj (instruktør og tidligere Next:Wave Award-nomineret). Med NEXT:WAVE-prisen følger en pengepræmie på 5.000 euro, uddelt af festivalen.

NORDIC:DOX AWARD
10 af de bedste og mest talentfulde non-fiction film fra de nordiske lande udvælges fra hele festivalprogrammet til at deltage i konkurrencen om NORDIC:DOX-prisen, der har en værdi af 5.000 euro og uddeles af festivalen. Juryen bag denne konkurrence består af Mina Keshavaraz (instruktør og producer, MinDoc Film Production Iran), Murtada Elfadl (programmør og skribent, DOC NYC) og Lin Alluna (instruktør, ‘Twice Colonized’).

NEW:VISION AWARD
15 titler, både spillefilm og kortfilm, er blevet udvalgt til NEW:VISION Award, der dykker ned i kunstfilm og grænsesøgende eksperimenter. Bo Wang (kunstner og tidligere vinder af New:Vision Award for ‘An Asian Ghost Story’), Marie Braad (kurator, Art Hub Copenhagen, Danmark) og Fatema Abdoolcarim (kunstner, filmskaber og forfatter) uddeler en pengepræmie på 5.000 euro.

HUMAN:RIGHTS AWARD
10 film er blevet udvalgt fra hele festivalprogrammet til denne nye pris, der er dedikeret til modige filmskabere, som forsvarer og støtter menneskerettighederne. Prisen er sponsoreret af Institut for Menneskerettigheder og har en værdi af 5.000 euro. Introduktionen af denne nye pris fejrer 75-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneskerettigheder. Den udpegede jury består af Leah Sapin (Associate Director, Human Rights Watch Film Festival), Mette Hoffmann-Meyer (CEO & Executive Producer, THE WHY Foundation) og Hanna Atallah (Founder & Artistic Director, FilmLab Palestine).

PUBLIKUMSPRISEN
Sidst, men ikke mindst, giver publikumsprisen på 5.000 euro, som festivalen stiller til rådighed, festivalgæsterne mulighed for at stemme på deres yndlingsfilm, hvilket yderligere fremmer CPH:DOX’ ambition om at engagere sit publikum i fremragende dokumentarfilm.

INTER:ACTIVE AWARD 
17 værker fra VR og mixed reality til AI-chatbots er blevet udvalgt og skal kæmpe om en helt ny pris for bedste værk. Den udpegede jury består af Helene Nyborg (kunstnerisk leder, Nikolaj Kunsthal, Danmark), Peter Fisher (medstifter og CTO, Khora VR, Danmark) og Sofie Hvitved (fremtidsforsker og specialrådgiver i medier og teknologi, Institut for Fremtidsforskning, Danmark).

NYE EURIMAGES LAB-PRISER

CPH:FORUM og Eurimages uddeler New Eurimages Lab Awards i to separate kategorier – Innovation Award, der er dedikeret til innovative og eksperimenterende projekter under udvikling, og Outreach Award, der er dedikeret til at fremme offentlighedens kendskab til innovative og eksperimenterende projekter i slutningen af produktionen eller i postproduktion.

Innovationsprisen går til en etableret eller ny instruktør eller billedkunstner for et innovativt projekt, der viser en intention om internationalt samarbejde, og som er statsborger eller har fast bopæl i et Eurimages-medlemsland. Prisen er på 20.000 euro og uddeles af Carole Kremer (Head of Office at Creative Europe MEDIA Desk, Film Fund Luxembourg),  Tuuli Penttinnen-Lampisuo (Producer, Poike Production) og Anneli Kustfält (SVT, Commissioning Editor, K Special).

Outreach-prisen går til et uafhængigt produktionsselskab eller til projekter uden et produktionsselskab tilknyttet, til en etableret eller ny instruktør af et innovativt projekt, der stræber efter at nå ud til et publikum uden for sit hjemland. Prisen er på 30.000 euro for perioden 2024-2026 og vil blive uddelt af en international jury bestående af  Emile Hertling Péronard (producer, Anorak Film), Eleni Chandrinou (audiovisuel konsulent, Grækenland) og Patricia Finneran (Impact Fund Officer, The StoryBoard Collective).

THE RISE AND SHINE & UNIFRANCE AWARDS
CPH:FORUM er glade for at samarbejde med den anerkendte salgsagent Rise And Shine om for første gang at introducere Rise And Shine Award for det projekt med det bedste internationale potentiale, der endnu ikke har en salgsagent tilknyttet, på dette års CPH:FORUM Prisen består af en pengepræmie på 3000 euro til producenten af projektet.

Derudover uddeler CPH:FORUM, Unifrance og TitraFilm for andet år i træk Unifrance Doc Award til den bedste franske majoritets- eller minoritetsproducerede pitch på dette års CPH:FORUM. Prisen består af 2300 euro i postproduktionsstøtte til tekstning hos TitraFilm og et års medlemskab af Unifrance, hvilket giver en samlet prisværdi på 5390 euro.

Juryen for de to priser består af Charlotte Gry Madsen (Commissioning Editor, SVT Sverige), Babette Dieu (Project Leader & Coordinator, Marché du Film, Frankrig) og Freja Johanne Nørgaard Sørensen (Sales Executive, DR, Danmark).