Log ind

Eventival
Indtast din Eventival-mail for at logge ind med din Eventival-konto.

Alternativt, hvis du har købt billetter før, skal du indtaste den mail, du brugte.

Eller du kan oprette en profil til at like film og events, til din egen liste.

CPH:DOX
slider navigation

Marts 19 - 30, 2025

slider navigation

Conflicted

Vi er alle på CPH:DOX optagede af de kampe, konflikter og krige, der udfolder sig omkring os lige nu, og som efterlader os både sorgfulde, vrede, frustrerede og, ja, i konflikt. Derfor har vi i år også samlet en række film under temaet ’Conflicted’.

CPH:DOX er en kontemporær festival, der viser dokumentarfilm om og i en urolig verden. Vi er i den grad også optaget af de kampe, konflikter og krige, der udfolder sig omkring os lige nu, og som efterlader os både sorgfulde, vrede, frustrerede og, ja, i konflikt. Derfor har vi i år også samlet en række film under temaet ’Conflicted’

Det er vigtigt at tage de svære samtaler om det, der lige nu sker i Gaza. Men det er også vigtigt at gå ind i samtaler om andre territoriale og kulturelle konflikter og krige som dem i Georgien, Armenien og Aserbajdsjan og Kenya – for ikke at nævne den ulmende krise omkring Taiwan, de fortsatte spændinger i Nordirland, og den stadigt mere fastfrosne krig i Ukraine. Derfor har vi til temaet valgt ni film, der alle sætter geopolitiske kriser i perspektiv på en måde, som et hastigt nyhedsflow ofte ikke kan matche. Hensigten er ikke at jævnføre konflikterne – for hver af dem er helt forskellige og har sine egne karakteristika og problematikker. Men på kryds og tværs handler de alle om identitet, kultur og territoriale stridigheder – og ingen af dem har lette løsninger.