Søg

Videnskab

Fra det ydre rum til kroppens indre, fra kunstig intelligens til biologi og bakterier, og fra cirkulær økonomi til havenes økosystemer. Her har vi samlet et udvalg af højdepunkter fra vores store fokus på den videnskabelige verden, hvor man kan blive klogere på den seneste forskning, så man faktisk forstår den. Programmet løber under hele festivalen og åbner med tre dage på Nationalmuseet dedikeret til videnskabens verden.

CPD:DOX’ Videnskabsprogram er præsenteret i samarbejde med IDA, Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden

25.03 - 27.03

SCIENCE:CINEMA på Nationalmuseet

TRE DAGE MED VIDENSKAB, 25.-27. MARTS

Velkommen til en weekend på Nationalmuseet dedikeret til film og debat om videnskab!

BESØG SCIENCE:CINEMA
After Nature

After Nature

Fire markante forskere og en kunstner kæmper på hver deres måde for at afbøde den menneskeskabte masseuddøen og forstå, hvordan menneskets jagt på velstand kan føre til et økologisk kollaps.

Esther Elmholt / Denmark / 2022 / 65 min
A.I. at War

A.I. at War

Hvad kan kunstig intelligens fortælle os om de mørkeste sider af menneskeheden? Et filosofisk og paradoksalt menneskeligt eventyr med en robot som rejsekammerat, og med lyspunkter i mørket.

Florent Marcie / France, Iraq, Syria, Malaysia / 2021 / 107 min
Behind The Swedish Model

Behind The Swedish Model

Bag kulisserne under den første corona-bølge i Sverige, hvor statsepidemiolog Anders Tegnell gik global enegang - og blev en ufrivillig kendis fra den ene dag til den anden.

Viktor Nordenskiöld / Sweden / 2022 / 75 min
Carbon - An Unauthorised Biography

Carbon - An Unauthorised Biography

Med kreativt overskud, filosofisk dybde og ‘Succession’-stjernen Sarah Snook som fortæller får vi kulstoffets livshistorie. Født af stjernerne, til stede i os selv, og med kraft til at skabe og ødelægge.

Daniella Ortega, Niobe Thompson / Australia, Canada / 2022 / 90 min
Fire of Love

Fire of Love

Enestående poetisk og billedsmuk eventyrfilm om et fransk forskerpar, udelukkende klippet med deres egne optagelser fra Jordomrejser på jagt efter vulkaner i udbrud i 1970’erne og 80’erne.

Sara Dosa / Canada, United States / 2021 / 93 min
Going Circular

Going Circular

En stor idé med store konsekvenser. Den cirkulære tænkning er slået igennem i videnskaber fra biologi til økonomi. Forstå hvad den revolutionerende idé går ud på i en ny film fra produceren af ‘My Octopus Teacher’.

Richard Dale / Netherlands / 2021 / 90 min
How to Survive a Pandemic

How to Survive a Pandemic

Den anerkendte instruktør David France dokumenterer den utrolige historie om verdens største sundhedsvidenskabelige projekt: Udrulningen af corona-vaccinen.

David France / United States / 2022 / 106 min
Into the Ice

Into the Ice

Et storslået, cinematisk eventyr om indlandsisen på Grønland med tre førende forskere på jagt efter hvad isen kan fortælle om vores klima, vores fortid og mulige fremtid. Episk og tankevækkende.

Lars Ostenfeld / Denmark, Germany / 2022 / 86 min
Microbiome

Microbiome

Et morsomt og varmt ‘field study’ fra en græsk ø, hvor beboerne lever til en usædvanligt høj alder - og hvortil en gruppe unge forskere ankommer for at opklare hvorfor.

Stavros Petropoulos / Greece / 2021 / 27 min
Pleistocene Park

Pleistocene Park

Geni eller galning? Årets vildeste eventyrfilm tager os med på en bumlet rejse fra Fyn til Sibiriens stepper, hvor en russisk geofysiker vil genskabe istidens økosystemer gennem radikal rewilding.

Luke Griswold-Tergis / United States / 2022 / 101 min
The Invisible Extinction

The Invisible Extinction

Udryddelsen af sunde bakterier i vores kroppe kan eskalere en ny global sundhedskrise. Den gode nyhed: Feltets to bedste forskere er på sagen, og undersøger hvilken indflydelse mikrobiomer har på vores velvære.

Steven Lawrence, Sarah Schenck / United States / 2022 / 85 min
The Last Human

The Last Human

Livet på Jorden starter og slutter med Grønland. Forsker Minik Rosings skelsættende opdagelse af det første liv står i kontrast til de smeltende ismasser i Ivalo Franks hyldest til sit naturskønne hjemland.

Ivalo Frank / Denmark, Greenland / 2022 / 80 min
The North Drift

The North Drift

En flaskepost fra Dresden bringer nyt om utrolige havstrømme og plastikaffald i verdenshavenes store, flydende økosystem. En idealistisk og billedskøn eventyrfilm med overskud og en alvorlig agenda.

Steffen Krones / Germany / 2022 / 92 min
The Quintessence

The Quintessence

Filosofisk frikvarter med nogle af verdens skarpeste astrofysikere, der indvier os i deres personlige tanker og drømme om universets mest fundamentale - og mest abstrakte - mysterier.

Pamela Breda / United Kingdom, France, Switzerland, United States, Italy / 2021 / 70 min
Unseen Skies

Unseen Skies

Den amerikanske kunstner Trevor Paglen bruger den mest avancerede teknologi til at kortlægge overvågning, datastrømme og statens monitorering af vores liv. Nu står han midt i sit livs projekt.

Yaara Bou Melhem / United States, Australia / 2021 / 98 min