Søg

Juryer

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR DOX:AWARD

Gugi Gumilang

Gugi Gumilang er administrerende direktør for den prisbelønnede indonesiske non-profit organisation, In-Docs, der står bag Docs by the Sea, Good Pitch Indonesia og VitaminDocs. Sideløbende med det er han også bestyrelsesmedlem i Documentary Association of Europe.

Administrerende direktør
In-Docs/Docs by the Sea
Indonesien

 

DOX:AWARD

Mathilde Henrot

Mathilde Henrot er medstifter af platformene Festival Scope og Festival Scope Pro. Hun kuraterer Kinoscope-programmet på Sarajevo Film Festival og er medlem af udvælgelseskomitéen for både Locarno- og Villa Medici-filmfestivalen. Gennem sit selskab Maharaja Films producerer hun desuden Camille Henrots kunstfilm og har co-produceret spillefilm af blandt andre Yorgos Lanthimos og Rabah Ameur-Zaïmeche.

Medstifter
Festival Scope
Frankrig

 

DOX:AWARD

Ania Trzebiatowska

Ania Trzebiatowska er programlægger på Sundance Film Festival. Senest har hun været salgs- og indkøbsansvarlig for dokumentarfilmbureauet Autlook Filmsales. Før det var hun ansat hos Visit Films i New York, hvor hun var direktør for indkøb.

Programlægger
Sundance Film Festival
Polen/USA

 

DOX:AWARD

Salomé Jashi

Salomé Jashi er en georgisk dokumentarist. Hendes film ’Taming the Garden’ (2021) havde premiere på Sundance Film Festival og Berlinale Forum og var nomineret til European Film Awards. Hendes film ’The Dazzling Light of Sunset’ (2016) blev også præmieret ved Visions du Réel. Hun er medstifter af Documentary Association Georgia.

Filmskaber
Sakdoc Film
Georgien

 

DOX:AWARD

Lea Glob

Lea Glob blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2011 med kortfilmen ’Mødet med min far Kasper Højhat’ (2011). Glob var medinstruktør på ’Olmo & The Seagull’ (2014) sammen med Petra Costa samt medinstruktør på ’Venus’ (2016) sammen med Mette Carla Albrechtsen. Globs dokumentarfilm ’Apolonia, Apolonia’ (2022) vandt prisen for bedste film på dokumentarfestivalen IDFA i 2022 og Gøteborg Film Festival i 2023.

Filmskaber
Danmark

 

DOX:AWARD

 

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR NEW:VISION

Jumana Manna

Jumana Manna er billedkunstner og filmskaber. Gennem skulptur, filmproduktion og lejlighedsvis også skrift beskæftiger Manna sig med paradokserne i bevarelsespraksisser – især indenfor arkæologi, landbrug og jura. Jumana er opvokset i Jerusalem og bor i Berlin.

Kunstner/Filmskaber
Palæstina/Tyskland

 

NEW:VISION

Róisín Tapponi

Róisín Tapponi er filmkurator, kritiker og ph.d.-stipendiat. Hun er stifter og administrerende direktør for SHASHA Movies. Hun har kurateret programmer på venues som The Academy, MoMA, Anthology Film Archives, e-flux og Lisson Gallery og har holdt foredrag på BAFTA, Venedig Film Festival, Locarno Film Festival og flere andre. I 2022 var Tapponi kurator for Singapore International Film Festival (SGIFF).

Grundlægger
Habibi Collective/SHASHA Movies
Irland/Iran

 

NEW:VISION

Irene Campolmi

Irene Campolmi er kurator og forsker med base i København. Hun har i mange år fokuseret sit arbejde på performance, hvor hun forsker i postkoloniale, queer og feministiske teorier. For tiden er hun kurator og forsker på Copenhagen Contemporary-projektet “Yet, it Moves!”, som vandt Bikuben Vision Award 2021.

Kurator/Forsker
Italien/Danmark

 

NEW:VISION

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR F:ACT AWARD

Andrew Mohsen

Andrew Mohsen er en egyptisk programlægger, filmkritiker og manuskript-supervisor. Han er tideligere programchef for Cairo International Film Festival og har arbejdet som programlægger og konsulent for mange festivaler i og uden for Egypten. Han skriver anmeldelser og artikler for flere tidsskrifter og websites.

Filmkritiker
Egypten

 

F:ACT AWARD

Nanfu Wang

Nanfu Wang har instrueret og produceret dokumentarfilmene ’Hooligan Sparrow’ (Sundance 2016), ’I Am Another You’ (SXSW 2017), ’One Child Nation’ (Sundance 2019), ’In the Same Breath’ (Sundance 2021) og ’Mind Over Murder’ (2022), der er en HBO-dokumentarserie i seks afsnit.

Filmskaber
Kina/USA

 

F:ACT AWARD

Frida Barkfors

Frida Barkfors’ debutdokumentar ’Pervert Park’ (CPH:DOX 2014), som hun instruerede sammen med Lasse Barkors, vandt Special Jury Award: Impact for Change ved Sundance Film Festival. Hendes film ’Death of a Child’ (Göteborg Film Festival 2017) og ’Raising a School Shooter’ (IDFA 2021) er begge blevet vist på CPH:DOX og fuldender de to instruktørers trilogi om social stigmatisering.

Instruktør/Producer
De Andra
Sverige

 

F:ACT AWARD

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR NORDIC:DOX AWARD

Brandon Harrison

Brandon Harrison har erfaring som producer, filmskaber og programlægger. Han har kurateret spillefilm, kortfilm og serier på Brooklyn Film Festival, DOC NYC og Tribeca, ligesom han har produceret branded content og været medlem af forskellige dokumentarfilmjuryer og -udvalg.

Udviklingsdirektør
Words+Pictures
USA

 

NORDIC:DOX

Sarah Vos

Instruktør Sarah Vos har lavet prisbelønnede dokumentarfilm som ’Welcome to Holland’ (2003), ’Curaçao’ (2010) og ’White Balls On Walls’ (2022). Sarah Vos gør seeren til en del af sine hovedpersoners liv ved at fokusere på tilsyneladende ubetydelige detaljer. De til tider konfronterende situationer, der opstår som følge heraf, inviterer os til at reflektere over vores eget liv og vores egen etik.

Filmskaber
Holland

 

NORDIC:DOX

Marie Skovgaard

Marie Skovgaard er en erfaren film- og tv-instruktør. Hendes debutfilm ’Reformisten’ (2019) var både åbningsfilm og i hovedkonkurrencen på CPH:DOX 2019. Hun står også bag det digitale kunstprojekt ‘Syriatypes’ samt Virtual Reality-oplevelsen ‘Afripedia’. Hun har derudover deltaget i forskellige internationale talentlaboratorier såsom SWIM, CPH:LAB og Goodpitch.

Instruktør
House of Real
Danmark

 

NORDIC:DOX

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR NEXT:WAVE AWARD

Mario Valero

Mario Valero er en spansk filmskaber, der er vokset op i Barcelona. Han flyttede til Paris i 2011 og begyndte at arbejde som klipper og kameramand. Han var involveret i det kollektiv, der besatte biografen La Clef i Paris. Hans værker sætter spørgsmålstegn ved ideen om førsteperson og kollektive fortællinger.

Filmskaber
Spanien/Frankrig

 

NEXT:WAVE

Ben Fowlie

Ben Fowlie er administrerende og kunstnerisk direktør for Points North Institute og grundlægger af Camden International Film Festival. Han har siddet i juryen på IDFA, Hot Docs, Dokufest, Full Frame, IDA Awards og IFP’s Gotham Awards samt i paneler ved Sundance, SXSW og Getting Real.

Administrerende og kunstnerisk direktør
Points North Institute
USA

 

NEXT:WAVE

Cille Hannibal

Cille Hannibal har siden sin afgang fra Den Danske Filmskole arbejdet i krydsfeltet mellem kunst, tv og dokumentarfilm. At se på kvinder og fortælle deres historier fra et kvindeligt perspektiv er blevet afgørende for hendes måde at gribe projekter an på. Flere af hendes film og kunstprojekter har haft premiere på CPH:DOX. I maj bliver hendes tv-serie om popsangeren Jada sendt på TV2.

Filmskaber
Danmark

 

NEXT:WAVE