Søg

Juries

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR DOX:AWARD

Patricia Drati

Patricia Drati er en kreativ producent, instruktør og konsulent i filmudvikling, der arbejder med både dokumentarfilm og fiktion. Mellem 2009-2015 var Patricia leder af CPH:LAB hos CPH:DOX. Hun kuraterede, udviklede og ledede det tværkulturelle trænings- og produktionslaboratorium for internationale filmtalenter, hvor hun tog initiativ til mere end 40 lavbudgetfilm. I 2016 blev Patricia partner i det københavnske produktionsselskab Good Company Pictures, hvor hun arbejder som producent og nu også udvikler sin første dokumentarfilm som instruktør. Patricia har været konsulent for Torino Film Lab, Cinemart Rotterdam og Doha Film Institute. Hun har siddet i juryer ved Vision du Réel og Karlovy Vary IFF.

Producer
Denmark / Czech Republic

 

DOX:AWARD

Devika Girish

Devika Girish er forfatter og redaktør og er i øjeblikket medredaktør på Film Comment Magazine og Talks-programmør på New York Film Festival. Hun bidrager regelmæssigt til New York Times, og hendes arbejde er blevet offentliggjort i bl.a. Village Voice, The Nation, Reverse Shot, Sight & Sound, Criterion Collection, British Film Institute, Cultured Magazine, Cinema Scope og The New York Review of Books. Girish har været medlem af udvælgelseskomitéerne for Mumbai Film Festival og Berlin Critics’ Week.

Forfatter og Filmklipper
Indien / USA

 

DOX:AWARD

Marcus Lindeen

Marcus Lindeen er en svensk forfatter og instruktør, der arbejder med både film og teater. Hans film ‘The Raft’ havde premiere på CPH:DOX 2018, hvor den vandt Dox:Award. Den har siden været på over 50 festivaler og er blevet vist i biografen i 11 lande. Hans seneste stykke, ‘L’Aventure invisible’, vil blive præsenteret på Schaubühne i Berlin, Wiener Festwochen i Wien og Piccolo Teatro i Milano i 2022. Lindeens debutfilm “Regretters” blev belønnet med en svensk Oscar (Guldbagge) i 2011. Samme år havde hans anden film “Accidentes Gloriosos”, som han instruerede sammen med Mauro Andrizzi og producerede som en del af CPH:LAB, premiere på filmfestivalen i Venedig, hvor den fik prisen for bedste mellemlange film. Lindeen er i øjeblikket i gang med en ph.d.-grad på Stockholms kunstuniversitet, hvor hun udforsker emnet “The Staged Documentary” gennem et kunstnerisk projekt bestående af både film- og teaterværker.

Kunstner og Filmskaber
Sweden

 

DOX:AWARD

Marion Neumann

Marion Neumann er en intuitiv filmskaber, der er drevet af sin kærlighed til pudsige sammenstød. Hendes arbejde er forankret i personlige erfaringer, og hun navigerer mellem dokumentariske og eksperimentelle tilgange og væver fortællinger mellem videnskab, poesi og moderne sociale spørgsmål. Hendes arbejde stræber efter at skabe en følelse af forundring for at reflektere over måder at være i denne verden på. Hendes anden spillefilm “The Mushroom Speaks” havde premiere i konkurrencen på CPH:DOX 2021. Som filmfotograf er hendes mest berømte samarbejdspartnere Jiska Rickels, Pauline Julier, Michel Favre, Nicolas Humbert og Werner Penzel. Med base i Genève er hun medstifter af et kunstnerkollektiv og fortsætter med at arbejde med svampe og andre levende væsener.

Filmskaber
Schweiz

 

DOX:AWARD

Julian Ross

Julian Ross er forsker, kurator og forfatter med base i Amsterdam. Han er programleder på International Film Festival Rotterdam og assisterende professor ved Leiden University Centre for the Arts in Society (LUCAS). Han var medlem af udvælgelseskomitéen på Locarno Film Festival (2019-20) og har været kurator for filmprogrammer, udstillinger og forestillinger på Tate Modern, Art Institute of Chicago, Kunsthal Rotterdam, Eye Filmmuseum, Tokyo Photographic Art Museum og British Film Institute. I 2021 var han gæsteprogrammør på Singapore International Film Festival, filmkurator på Other Futures og medkurator for filmprogrammet på Tallinn Photomonth Biennale.

Filmskaber
Schweiz

 

DOX:AWARD

 

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR NEW:VISION

Miguel Ribeiro

Miguel Ribeiro er meddirektør for den internationale filmfestival Doclisboa, hvor han har været programansvarlig siden 2012. Han er i øjeblikket også medlem af bestyrelsen for Apordoc – den portugisiske dokumentarfilmforening. Gennem adskillige samarbejder har Miguel udviklet en række kuratorprogrammer mellem film, performance og visuel kunst og deltager regelmæssigt i paneler, foredrag og festivaljuryer.

Festival co-director
Portugal

 

NEW:VISION

Simon Starling

Simon Starling arbejder med en lang række forskellige medier, herunder film, installation og fotografi. Han vandt Turner Prize i 2005, var shortlistet til Hugo Boss-prisen i 2004 og var professor i billedkunst ved Städelschule i Frankfurt fra 2003 til 2013.
Han repræsenterede Skotland på Venedigbiennalen i 2003 og har haft soloudstillinger på Frac Ile-de-France, Le Plateau i Paris (2019), Musée regional d’art contemporain i Sérignan (2017), Japan Society i New York (2016), Museo Experimental El Eco i Mexico City (2015), Museum of Contemporary Art i Chicago (2014), Tate Britain i London (2013, 2009) og flere andre internationale udstillingssteder. Han arbejder i øjeblikket på en ny film om Caravaggios maltesiske mesterværk “The Beheading of St. John the Baptist” (Johannes Døberens halshugning).

Kunstner og Filmskaber
UK

 

NEW:VISION

Emily Wardill

Emily Wardill arbejder med imaginære billeder, der strukturerer den måde, vi forstår og kommunikerer historier, religion, vores følelsesmæssige og seksuelle liv og vores idéer om risiko. Udgangspunktet for Emily Wardills film er ofte historiske begivenheder eller personer, som hun udvikler sensuelle, psykologisk ladede fortællinger omkring, hvor sprogets og bevidsthedens ustabilitet, teknologiens spøgelser og erindringens materialitet er tilbagevendende temaer. Ved at sætte videnskabelige studier og absurde ordspil, politiske analyser og legende hentydninger over for hinanden skaber Wardill film, der taler et sprog, der er lige så suggestivt som det er selvvalgt.

Kunstner og Proffessor
UK

 

NEW:VISION

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR F:ACT AWARD

Ditte Haarløv Johnsen

Ditte Haarløv Johnsen er en prisvindende dokumentarisk og fotograf. Johnsen voksede op i Mozambique og flyttede til Danmark i hendes teenage år for at studere fotografi på Fata Mogana skolen, og blev senere optaget på den danske filmskole som dokumentarfilminstruktør. Blandt hendes film finder man ‘Days of Hope’ (CPH:DOX 2013) og ‘Homeless’ (CPH:DOX 2010). Som fotograf, har hendes arbejde været udstillet internationalt i Frankring, Spanien, Sydafrika, Marokko og andre steder.

Filmskaber og Fotograf
DK

 

F:ACT AWARD

Antonia Kilian

Antonia Killian er instruktør, filmfotograf og producer med base mellem Kassel og Berlin. Hun studerede visuel kommunikation samt kunst og medier ved Berlins kunstuniversitet, Potsdam Babelsberg Film University og ved ISA i Havana, Cuba. Hendes instruktørdebut ‘The Other Side of the River’ havde premiere i F:act Award-konkurrencen i 2021’s online-udgave af CPH:DOX og blev optaget i over et år i de kurdiske områder kaldet Rojava i det nordøstlige Syrien. ‘The Other Side of the River’ har vundet 11 priser på internationale festivaler og var med i udvælgelsen til European Film Academy Award 2021 og til den tyske filmpris (LOLA) 2022. Med sin nye produktion “Exile Never Ends” deltager Kilian i EURODOC 2022.

Filmskaber
Tyskland

 

F:ACT AWARD

Yorgos Krassakopoulos

Yorgos Krassakopoulos er programchef for Thessaloniki International Film Festival og Thessaloniki Documentary Film Festival. Yorgos har været filmkritiker, før han blev en af grundlæggerne af Athens International Film Festival. Gennem årene har han arbejdet i forskellige trykte, digitale og online medier og var med til at grundlægge Flix.gr, den mest respekterede, populære og indflydelsesrige filmrelaterede publikation i Grækenland.

Programansvarlig, Thessaloniki Film Festival
Greece

 

F:ACT AWARD

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR NORDIC:DOX AWARD

Marie Kloos

Marie Kloos er programansvarlig med base i Berlin. Hun har organiseret og programmeret for filmfestivaler og biografer siden 2014. Siden 2020 har hun været en del af DOK Leipzigs udvælgelseskomité. Tidligere har hun været programkoordinator for Marrakech International Film Festival. Hun har været med i programteams for Berlinale Forum og Interfilm Berlin og har arbejdet for flere arthousebiografer og alternative biografer. Hun har studeret i Berlin, Paris og Montreal og har en kandidatgrad i filosofi.

Programansvarlig
Tyskland

 

NORDIC:DOX

Anita Reher

Anita Reher er direktør for Nordisk Panorama, festivalen for nordiske dokumentar- og kortfilm, der omfatter brancheevents som Forum for samfinansiering af dokumentarfilm, Short Film Pitch, Nordic Market & Conference og aktiviteter året rundt, der bringer nordiske filmproducentdelegationer ud i verden. Før Nordisk Panorama var Reher administrerende direktør for The Flaherty i New York, som er arrangør af det årlige Robert Flaherty Film Seminar, Flaherty NYC-filmfremvisningsserien og Flaherty Preservation Initiative, der omfatter både lyd- og tryksamlinger.

Festivaldirektør
DK

 

NEW:VISION

Maradia Tsaava

Maradia Tsaava er journalist og dokumentarist fra Tbilisi i Georgien. Hun arbejder aktivt med forskellige lokale og internationale medieorganisationer og er involveret i filmindustrien som repræsentant for det georgiske produktionsselskab OpyoDoc. I 2021 færdiggjorde hun sin første dokumentarfilm “Water Has No Borders”, som havde premiere på DOK Leipzig i sektionen International Competition, og som vises på dette års CPH:DOX. Hun er i øjeblikket ved at arbejde på sin anden dokumentarfilm.

Filmskaber og Journalist
Georgia

 

NEW:VISION

MØD JURYMEDLEMMERNE FOR NEXT:WAVE AWARD

Frigge Fri

Frigge Fri er en visuel historiefortæller, der især er optaget af at skabe film, der tør gå tæt på det skæve og usædvanlige, der omgiver os. Hun er uddannet dokumentarist fra Den Nationale Filmskole i 2013 og er uddannet fra den danske kunstfotografskole Fatamorgana i 2008. Hendes første spillefilm ‘Dark Blossom’ havde premiere i Next:Wave Competition på CPH:DOX 2021 og blev belønnet med Politiken:Dox Award for bedste danske film.

Filmskaber
DK

 

NEXT:WAVE

Annie Karlsson

Annie Karlsson har været programansvarlig for Göteborg Film Festival siden 2015. Hendes hovedfokus har været på nordiske film og nye nordiske talenter som programansvarlig og koordinator for Nordic Film Lab. Når hun ikke udvælger film til Göteborg Film Festival, er hun projektleder hos Doc Lounge, en organisation, der skaber særlige visninger af dokumentarfilm i off cinema-miljøer.

Programansvarlig
Sverige

 

NEXT:WAVE

Alvaro Fernandez-Pulpeiro

Álvaro F. Pulpeiro er filmskaber og bor i øjeblikket i Madrid, Spanien. Han tilbragte sine første leveår i Saguenay, Quebec, og det nordlige Galicien, Spanien. Efter at være vokset op mellem det nordlige Brasilien og det vestlige Australien flyttede han til London, hvor han afsluttede sin uddannelse fra Architectural Association School of Architecture i 2015. Udover at skrive og undervise internationalt har han instrueret to kortfilm og to dokumentarfilm, som har konkurreret på anerkendte filmfestivaler verden over. ‘So Foul a Sky’ havde premiere i Next:Wave-konkurrencen på CPH:DOX 2021. Hans praksis har hovedsageligt fundet sted i Sydamerika, hvor han er ved at udvikle et langsigtet fiktionsfilmprojekt.

Filmskaber
Spanien

 

NEXT:WAVE