Søg

INTER:ACTIVE

BREAKING THE CODE

Dette års Inter:Active-udstilling præsenterer under titlen ‘Breaking the Code’, kunstnere, der bruger 0- og 1-tallerne i computerkode til at udforske naturens og menneskehedens verden udover de binære definitioner. Udstillingen undersøger skæringspunktet mellem spil og kunst og præsenterer værker lavet ved hjælp af de kreative værktøjer, der definerer den nuværende teknologiske æra: computerspil og kunstig intelligens. Værktøjer som også er byggestenene i det nye metavers.

Hvert værk er trodsigt og ambitiøst. Skaberne kommer fra en mangfoldig baggrund og størstedelen er ikke-binære, queer, marginaliserede og aktivister, der undergraver det etablerede visuelle sprog for at adressere vores eksistens mellem den fysiske og digitale verden fra et ikke-heteronormativt synspunkt. Nogle af kunstnerne bruger disse digitale teknologier til at trække os ind i den naturlige verden, og viser hvordan vi er dybt viklet ind i et post-antropocentrisk univers. Sammen peger de på en fremtid baseret på inklusion, empati og skønhed: en verden uden grænser.

Metaverset vil blive bygget takket være eksperimenter fra kunstnere som disse, men hvis vi overlader dets skabelse til multinationale selskaber og autoritære regeringer, vil de overhovedet blive inkluderet der?

Køb billet her

15.-26. marts 2023 / 12:00-19:30

Besøg Inter:Active-udstillingen på Kunsthal Charlottenborg og oplev 17 interaktive kunstinstallationer, der undersøger mulighederne for fordybende historiefortælling gennem brug af bl.a. Virtual Reality, videospil og kunstig intelligens.
Derudover kan du opleve tre særlige live-forestillinger under navnet Inter:Active Specials.

Billetinformation

Arrow down

Inter:Active-udstillingen løber under hele festivalen 15.-26. marts fra 12:00 til 19:30 hver dag.

For at få adgang til Inter:Active-udstillingen skal du købe en billet. Billetten giver dig adgang til hele udstillingsrummet på Kunsthal Charlottenborg i 90 minutter, og du er garanteret at opleve minimum 3 interaktive oplevelser.

KØB BILLET

  • Køb din billet online her på siden eller i billetskranken i Kunsthal Charlottenborg under festivalen.
  • Billetpris: 100 DKK (medmindre andet er angivet)
  • Billetpakke: 200 DKK (giver dig adgang til de første 3 tidsrum – fra 12:00 til 17:30)
  • Begrænsede billetter til rådighed. Bestil venligst online for at være sikret en billet.
  • Billetter kan ikke refunderes.
  • Kom til tiden som angivet på din billet, da billetten kun giver adgang til udstillingen i de 90 minutter der fremgår på billetten.

For at opleve forestillingerne i relation til Inter:Active-udstillingen (Inter:Active Specials) skal du købe separate billetter til de oplevelser.

Hvor kan jeg besøge udstillingen?

Arrow down
Kunsthal Charlottenborg

Kongens Nytorv 1 / 1050 Copenhagen K
15.-26. marts / Åbningstid: 12:00-19:30

Inter:Active-udstillingen kan opleves på Kunsthal Charlottenborg. Gå til øverste etage og drej til venstre ved vinduet og fortsæt lige ud indtil du når udstillingen.

Beyond Data Driven

Oplev værker fra to kunstnere, der er skabt med kunstig intelligens for at stille spørgsmålstegn ved de data, neurale netværk er afhængige af. I ‘Zizi: Queering the Dataset’ roder Jake Elwes med de mandlige og kvindelige repræsentationer, der bruges til at træne neurale netværk til at reflektere over bias i vores datadrevne samfund. Eddie Wong bruger kunstig intelligens til at udfylde de tomme felter, hvor der ikke er nogen data. ‘Portrait of the Jungle People’ kombinerer neurale netværk med sprogbehandlingsmodeller for at generere billeder fra tekst, for at skabe en dokumentar, når der ikke findes noget arkivmateriale.

Immersive Diversion

Her træder vi ind i virtuelle rum, hvor de fordybende miljøer afspejler forskellige følelsesmæssige og psykologiske måder at skabe og opleve verden på. Lauren Moffatt bruger Augmented Reality til at udforske, hvordan mennesker oplever neurologiske tilstande, som om de var miniaturelandskaber, og beder os om at sænke farten og lytte som en handling af oprør mod de til tider overvældende krav fra arbejde og samfund. Andrew og Eden Köttings ‘The Tell-Tale Rooms’ fejrer med glæde Edens liv og unikke oplevelse, som en synshæmmet og neurodivergerende kunstner.

Immersive Subversive

Disse VR-oplevelser får dig til at se verden fra radikalt forskellige perspektiver: en pro-life kristen mor, der lider af en efterfødselspsykose; en amerikansk borgerrettighedsaktivist, der kæmper mod boligdiskrimination, raceprofilering og vælgerundertrykkelse; eller en mand, der kæmper med savn, ensomhed og lyst i en sauna for homoseksuelle.

Hver af disse verdener udfordrer dig til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan du ville reagere i andres sted. Når metaverset begynder at udvikle sig, vil det så blive et rent transaktionelt rum eller et sted for kunstnere og aktivister, hvor vi kan møde marginaliserede verdensbilleder?

Twisted Games Arcade

Mange nutidige kunstnere er naturligt tiltrukket af det dominerende medie i det 21. århundrede for at skabe effektfulde værker, der benytter videospils visuelle sprog og ofte voldelige kultur. Danielle-Brathwaite Shirley og Taylor McCue har skabt trodsige værker i et medie, hvor transpersoner historisk set er blevet overset eller har været udsat for direkte fjendtlighed. Karen Palmer bruger interaktivitet og kunstig intelligens til at udforske, hvordan overdreven brug af teknologier kan mindske vores frihed. Jakob Kudsk Steensen, Matajuegos, SUPERFLEX og Libby Heaney bruger digitale teknologier til at udforske, hvordan menneskeheden på én gang bliver indviklet i både den fysiske og digitale verden, såvel som dybt viklet ind i det naturlige univers. I mellemtiden udforsker Akihito Taniguchi og Reporters Without Borders kreativitet i metaverset: Hvordan skaber vi kunst inde fra digitale miljøer, og kan en virtuel verden uden grænser blive en verden af kunstnerisk frihed? Vi ender, i det næste og sidste rum, i Jake Elwes’ voldsomme fejring af leg og kulturel vitalitet, Et queer paradis i ‘The Zizi Show’. Tilsammen peger disse værker mod en grænseløs verden baseret på forståelse, gensidig respekt og kærlighed til naturen.

Inter:Active Specials

Kom og oplev tre live-forestillinger, der præsenteres i forlængelse af Inter:Active-udstillingen.

I samarbejde med

Med støtte fra