Søg

DOX:AWARD

International hovedkonkurrence. 12 film er nomineret til hovedprisen i festivalens internationale konkurrence – vores bud på de bedste og vigtigste nye film i år. Alle filmene er premierer med instruktørbesøg fra hele verden.

DOX:Award er sponsoreret af Danmarks Radio

Faldet

Faldet

En 11-årig pige overlever mirakuløst et fald fra femte sal. Seks år senere er hun og skal finde ud af skyggen fra traumet. En sensitiv coming-of-age-film om et dybt usædvanligt ungt menneske.

Andreas Koefoed / Denmark / 2022 / 72 min / World Premiere

Fire of Love

Fire of Love

Enestående poetisk og billedsmuk eventyrfilm om et fransk forskerpar, udelukkende klippet med deres egne optagelser fra Jordomrejser på jagt efter vulkaner i udbrud i 1970’erne og 80’erne.

Sara Dosa / Canada, United States / 2021 / 93 min / International Premiere

Girl Gang

Girl Gang

Adrenalin, berømmelse og gratis sneakers i et moderne eventyr om en 14-årig influencer fra Berlin og hendes største fan. Men livet som stjerne på de sociale medier har en mørk bagside.

Susanne Regina Meures / Switzerland / 2022 / 97 min / World Premiere

Hide and Seek

Hide and Seek

Fire brændende, vilde år i et af Napolis hårdeste kvarterer, hvor alle tre generationer i en familie lever på kanten af loven. Kan slægtens yngste søn bryde den mørke arv? En eksplosiv debutfilm lige fra gaden.

Victoria Fiore / United Kingdom, Italy / 2021 / 85 min / International Premiere

Holidays

Holidays

Ruslands rekordmange helligdage fejres i et upbeat balalajka-tempo og med sort humor i en livlig og vildtvoksende mosaik af indtryk fra livets skæve gang i det store, uudgrundelige land i Øst.

Antoine Cattin / Switzerland / 2022 / 87 min / World Premiere

Into the Ice

Into the Ice

Et storslået, cinematisk eventyr om indlandsisen på Grønland med tre førende forskere på jagt efter hvad isen kan fortælle om vores klima, vores fortid og mulige fremtid. Episk og tankevækkende.

Lars Ostenfeld / Denmark, Germany / 2022 / 86 min / World Premiere

Navalny

Navalny

Den russiske oppositionsleder og systemkritiker Aleksej Navalnyj er både detektiv og mordoffer i en sindsoprivende modig doku-thriller om attentatet på sig selv. En af årets største og vigtigste film.

Daniel Roher / United States / 2022 / 98 min / International Premiere

Midwives

Midwives

En fortælling om det komplicererede forhold mellem rohingyaer og buddhister i Myanmar, fortalt over fem år gennem to jordemødre, der både er på samme og hver sin side af konflikten.

Snow Hnin Ei Hlaing / Myanmar [Burma] / 2022 / 92 min / European Premiere

Outside

Outside

Som 13-årig dreng blev han selve ansigtet på den ukrainske revolution. Nu er Roma tilbage på gaden uden andet i lommen end en lighter og en kniv. Kan han få styr på sit liv før det er for sent?

Olha Zhurba / Ukraine, Denmark, Netherlands / 2022 / 79 min / World Premiere

Under the Sky Shelter

Under the Sky Shelter

Chilensk filmkunst i gnistrende, analog sort-hvid. En ensom æseldriver krydser floder, skove og klipper med tusindvis af dyr. Undervejs mister han sig selv i bjergene, mens drømme dukker op som spøgelser.

Diego Acosta / Chile / 2021 / 70 min / International Premiere

The Eclipse

The Eclipse

En eksileret filmskaber vender sit analoge filmkamera mod sin familie i ex-Jugoslavien i et værk, der med en kunstners poetiske blik kortlægger hvordan en mørk fortid fortsat er aflejret i nuet.

Nataša Urban / Norway / 2022 / 110 min / World Premiere

They Made Us the Night

They Made Us the Night

Overnaturlige visioner og oprindelige folkemyter trænger sig på i en uforudsigelig og drømmerisk, mexicansk film om en stor familie, der lever i skyggen af apokalypsen. Et levende, organisk værk.

Antonio Hernández / Mexico / 2021 / 76 min / International Premiere