Log ind

Eventival
Indtast din Eventival-mail for at logge ind med din Eventival-konto.

Alternativt, hvis du har købt billetter før, skal du indtaste den mail, du brugte.

Eller du kan oprette en profil til at like film og events, til din egen liste.

CPH:DOX
slider navigation

Marts 19 - 30, 2025

slider navigation

Kom til særvisning af ‘Peter Doherty: Stranger in my Own Skin’ og mød den legendariske rockstjerne

Vi markerer den danske premiere på ‘Peter Doherty: Stranger in my Own Skin’ med en særvisning og en unik mulighed for bagefter at høre Peter Doherty give en akustisk minikoncert og fortælle om sin årelange kamp for at blive sit misbrug kvit.

De færreste havde nok regnet med, at Peter Doherty skulle blive særlig gammel, da han med rock-bandet The Libertines brød igennem lydmuren i starten af 00’erne. For få har som Doherty dyrket myten om den udsvævende rockstjerne med en glubsk appetit på livet.

Udover det tumultariske forhold til Kate Moss og offentlige udfald mod bandmedlemmer har særligt et omfattende stofmisbrug hængt ved Dohertys persona i en sådan grad, at man må spørge sig selv, om Doherty er mest kendt som rockstjerne eller som misbruger.

Men det er selvfølgelig kun den offentlig kendte sandhed om Doherty, og som i så mange andre sammenhænge, er der to sider af enhver fortælling. Og heldigvis har Dohertys partner, Katia de Vidas, gennem de sidste 10 år indsamlet mere end 200 timers optagelser, som nu er blevet til filmen ‘Peter Doherty: Stranger in my Own Skin’.

Ligesom åndsfællen Amy Winehouse blev skildret i hidtil uset arkivmateriale i Asif Kapadias ‘Amy’, har også de Vidas haft uhindret adgang til Doherty, og kan dermed vise en skrøbeligere side af manden og hans kamp for at holde liv i en karriere, mens afhængigheden truer med at tage livet af ham.

En aften med koncert og talk

Så kom med, når vi inviterer til en særvisning af filmen ‘Peter Doherty: Stranger in my Own Skin’ på Bremen Teatret 18. marts. Her vil Doherty sammen med instruktøren Katia de Vidass fortælle om filmen, der startede, da de Vidass første gang filmede Doherty som en del af Babyshambles i 2006. I løbet af det næste årti blev hun ved med at filme ham, og deres forhold udviklede sig til først et venskab og siden et kærlighedsforhold.

I filmen fortæller Doherty uden omsvøb om de stoffer, der har forfulgt ham i hele hans aktive karriere, og giver et indblik i, hvordan stofferne hænger uløseligt sammen med hans kreative åre. Hvad stiller man op, spørger de to, med en misbruger, som er bevidst om sit behov for hjælp, men som samtidig nægter at handle på det?

Til sidst spiller Doherty en akustisk livekoncert med sin mangeårige guitarist Andrew Newlove. Sammen vil de to spille numre fra Dohertys rige bagkatalog.