Log ind

Eventival
Indtast din Eventival-mail for at logge ind med din Eventival-konto.

Alternativt, hvis du har købt billetter før, skal du indtaste den mail, du brugte.

Eller du kan oprette en profil til at like film og events, til din egen liste.

CPH:DOX
slider navigation

Marts 19 - 30, 2025

slider navigation
'The Battle for Laikipia' + Debate: Is this really happening? Colonialism and Climate Crisis

‘The Battle for Laikipia’ + Debat: Kolonialisme og klimakrise, hvad har det med hinanden at gøre?

Vær med, når vi dykker ned i, hvordan årelang kolonialisme og den aktuelle klimakrise krydser hinanden og påvirker menneskerettighederne i Kenya og andre steder verden.

I filmen møder vi den unge samburu-pastoralist Simeon – og jordejeren Maria – og udforsker, hvordan klimaforandringerne føjer en ny slags udfordring til kolonialismens igangværende traumer, der påvirker den blotte evne til at overleve.

Sammen med dr. og junior stipendiat ved Oxford University, Mads Yding, og Sarah Mpapuluu, producer fra Kenya og en del af Generation Africa-delegationen på CPH:DOX, ser vi nærmere på den kreative dokumentarfilm, – produceret i Kenya – for at udforske dens emne, filmiske stil og tilgang til genre.

Vi stiller spørgsmålet: Kan dokumentarfilm fungere som en drivkraft for forandring på det afrikanske kontinent? Og hvem skal fortælle filmenes historier?

Samtalen modereres af adjunkt i humanøkologi ved Lunds Universitet, Vasna Ramasar, som også er en af grundlæggerne af Collective Against Environmental Racism og Global Tapestry of Alternatives.

Efter filmen byder ‘Africa Engage’ på en gratis drink (m/u alkohol) på Asta Bar.

Præsenteres i samarbejde med Bullitt Film og Film Lab Zanzibar i forbindelse med deres projekt ‘Africa Engage’, støttet af OPEN. Et projekt, der styrker det professionelle samarbejde med Afrika og giver bedre indsigt i det afrikanske kontinent gennem film.

Sprog: Engelsk