Søg

SOUND & VISION

Årets bedste musikfilm med nogle af verdens største navne foran kameraet. Oplev også fire cinematiske live-performances i koncertrækken Lyd:Spor.
Anonymous Club

Anonymous Club

På landevejen med slacker-dronningen Courtney Barnett i et cinematisk postkort af en film om alt fra 30-årskrise til sceneskræk - smukt og sanseligt fanget på analog 16mm film.

Danny Cohen / Australia / 2021 / 83 min
Bernstein's Wall

Bernstein's Wall

Et mesterligt portræt af en maestro uden sidestykke. Kom helt tæt på livet, musikken og aktivismen hos en af det 20. århundredets mest populære komponister - den evige elegantier Leonard Bernstein.

Douglas Tirola / United States / 2021 / 105 min
Brian Wilson: Long Promised Road

Brian Wilson: Long Promised Road

Et musikalsk roadtrip rundt i LA med sangeren med det plagede sind, som i sit livs vinter ser tilbage på de endeløse somre med vennerne i The Beach Boys. Gode vibrationer med en snert af melankoli.

Brent Wilson / United States / 2021 / 93 min
Freakscene

Freakscene

Skrattende guitarer og grynede VHS-optagelser går hånd i hånd i den perfekt underspillede – men definitive – film om outsider-rockheltene i Dinosaur Jr, der satte nye standarder for hvad en guitar kunne.

Philipp Virus / Germany, United States / 2021 / 82 min
Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

Leonard Cohens klassiske hymne ‘Hallelujah’ og dens 10 år lange tilblivelsesproces er kernen i en film om kreativitetens mysterier - og om en enestående mand, der viede sit liv til at udforske dem.

Dayna Goldfine, Dan Geller, Dayna Goldfine / United States / 2021 / 115 min
L.A.R.S.T. H.U.G. VEGA Koncert - G.R.E.A.T.E.S.T. L.I.V.E

L.A.R.S.T. H.U.G. VEGA Koncert - G.R.E.A.T.E.S.T. L.I.V.E

En af landets største poeter og popsangere bukker og takker af for 40 års karriere med et brag af en afskedskoncert fra spillestedet VEGA i København.

Niklas Konoy, Lars Hugh Uno Grammy / Denmark / 2022 / 115 min
Licht

Licht

Karlheinz Stockhausen udfordrede alle kunstneriske konventioner og alle omkring sig i et 26 år lange projekt med at skrive operaen over dem alle. En musikalsk ener, lysår foran for tid og sted.

Oeke Hoogendijk / Netherlands / 2022 / 120 min
Look at Me!

Look at Me!

Vold, et råt musikalsk talent og mentale problemer. Et rystende portræt af SoundCloud-rapperen XXXTentacion, som efterlod et stort aftryk på sin generation før sin voldsomme død som 20-årig.

Sabaah Folayan / United States / 2022 / 120 min
Meet Me In the Bathroom

Meet Me In the Bathroom

The Strokes, Yeah Yeah Yeahs, Interpol, LCD Soundsystem og resten af New Yorks cooleste kids i en kalejdoskopisk tidsrejse tilbage til 00’erne, hvor den elektriske guitar rasede på hitlisterne.

Dylan Southern, Will Lovelace / United Kingdom / 2022 / 105 min
Mija

Mija

En ung musikmanager kæmper for sin karriere og sine udokumenterede forældres Green Cards i en inspirerende ‘talk-of-the town’-film fra årets Sundance filmfestival - med et score af Helado Negro.

Isabel Castro / United States / 2022 / 90 min
Nothing Compares

Nothing Compares

‘Jeg havde ikke lyst til at blive popstjerne, jeg havde bare lyst til at skrige’. Sinéad O’Connors kunstneriske gennembrud i 90’erne giver politisk genlyd i dag, hvor den ikoniske sanger lyser op som en sand pioner.

Kathryn Ferguson / United Kingdom, Ireland / 2022 / 97 min
Rewind & Play

Rewind & Play

Thelonius Monk er på slap line på fransk tv i ’69, hvor jazz-giganten sætter en arrogant journalist til vægs med kosmisk attitude. En minimalistisk og meget morsom genistreg af en film om en sand ener.

Alain Gomis / France, Germany / 2022 / 65 min
Sirens

Sirens

Mellemøstens eneste kvindelige metalband skriger, slår og river i strengene for revolutionen i Libanon og for kærligheden til hinanden. Libanesiske Slave to Sirens har mere på spil end bare musikken.

Rita Baghdadi / Lebanon, United States / 2022 / 78 min
The Computer Accent

The Computer Accent

Hvordan lyder musik komponeret af kunstig intelligens? Den amerikanske post-pop-gruppe Yacht kaster sig ud i et radikalt kreativt eksperiment: At lade en computer skrive deres næste album.

Riel Roch-Decter, Sebastian Pardo / United States / 2022 / 85 min
The Subharchord - A Future that Never Happened

The Subharchord - A Future that Never Happened

En charmerende (tids)rejse på sporet af en lydgenerator fra DDR, som der i dag kun findes tre af i verden. Koldkrigsteknologi og retro-futuristiske toner fra en fremtid, der kunne have været.

Ina Pillat / Norway, Germany / 2021 / 60 min
This Much I Know To Be True

This Much I Know To Be True

Nick Cave og bandkammeraten Warren Ellis i en bragende flot film-performance med numre fra de seneste to plader - og plads til eksistentielle fan-korrespondancer og Caves egne porcelænskulpturer af djævlens liv.

Andrew Dominik / United Kingdom / 2022 / 105 min