Søg

SOUND & VISION

Årets bedste musikfilm med nogle af de største navne.
The Elephant 6 Recording Co.

The Elephant 6 Recording Co.

Bliv klogere på bands som Neutral Milk Hotel og hør, hvad skuespiller (og musiknørd) Elijah Wood har at fortælle om den kollektivistiske og banebrydende indierock-scene, der udsprang fra Middle America i 1990’erne.

C.B. Stockfleth / United States / 2022 / 93 min / International Premiere

Even Hell has its Heroes

Even Hell has its Heroes

Seattles sumpede floder og vilde skove lægger en atmosfærisk scene til fortællingen om Earth - det langsomste metalband på jorden – der skabte drone-metalgenren, var en inspiration for grungerock-scenen og havde en uheldig finger med i Kurt Cobains død.

Clyde Petersen / United States / 2023 / 110 min / World Premiere

Grønlands stemme

Grønlands stemme

Rørende og shamanistisk rejse ind i den grønlandske troubadour Rasmus Lyberths verden af tro, håb og kærlighed i tiden op til – og ikke mindst under! – en storslået koncert i anledning af hans 70-års fødselsdag.

Warny Mandrup / Denmark / 2023 / 59 min / World Premiere

I Got Words

I Got Words

Dansk raps storhedstid set gennem norske briller (og med norsk humor!) i en usentimental film om gamle venskaber og om det kreative kick, når to ord pludselig rimer på hinanden til beatet fra en trommemaskine.

Runar Gudnason / Norway / 2023 / 90 min / International Premiere

Jada

Jada

Spritny serie i fem afsnit om den karismatiske kvinde med Danmarks største stemme og hendes kamp for at gøre tingene på sin egen måde.

Cille Hannibal / Denmark / 2023 / 88 min / World Premiere

Joan Baez, I Am A Noise

Joan Baez, I Am A Noise

Åbenhjertigt og gavmildt portræt af folk-legenden og aktivisten med den utrolige stemme, der var Bob Dylans muse og som i en alder af 82 år fortsat kæmper den gode kamp. En visuel dagbog fra et musikalsk ikon.

Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle / United States / 2023 / 110 min

Lars om Lilholt

Lars om Lilholt

Kald det lige hvad du vil – sikkert er det, at den snart 70-årige, folkekære sangsmed er ’still going strong’ og gavmildt deler ud af fortællinger fra livets landevej.

Henrik Veileborg / Denmark / 2023 / 70 min / World Premiere

Little Richard: I Am Everything

Little Richard: I Am Everything

Mød manden, der opfandt rock n’ roll i en ægte publikumsfavorit fra årets Sundance festival. Sort, queer og med et komplet balstyrisk showmanship i en film fuld af sjældne optagelser, der sender den hvide musikhistorie ud i ringhjørnet.

Lisa Cortes / United States / 2023 / 98 min / International Premiere

Love to Love You, Donna Summer

Love to Love You, Donna Summer

Dronningen af dansegulvet bliver fejret som fortjent i en overdådigt glamourøs og samtidig dybt personlig portrætfilm. Fortalt af Summer selv på lydsiden til en guldmine af sjældne klip, og co-instrueret af hendes datter.

Roger Ross Williams, Brooklyn Sudano / United States / 2023 / 105 min

Machina Faust

Machina Faust

Et ufiltreret portræt af den estiske saxofonist-komponist-feminist Maria Faust, der både i musikalitet og frisind kan trutte alle sine mandlige kollegaer i stumper og stykker.

Kaupo Kruusiauk / Estonia / 2023 / 77 min / International Premiere

Miúcha, the Voice of Bossa Nova

Miúcha, the Voice of Bossa Nova

Der er sand mellem tæerne og sol i ansigtet, når Bossa Nova-legenden Miúcha fortæller om en karriere i skyggen af sine brasilianske landsmænd og et tyrannisk ægteskab med den lige så legendariske João Gilberto.

Liliane Mutti, Daniel Zarvos / Brazil, France, United States / 2022 / 98 min

North Circular

North Circular

Dublins livlige folkemusik skildret i elegante, sort-hvide billeder i en tid, hvor nyt og gammelt kæmper om pladsen i hjertet af den irske hovedstad.

Luke McManus / Ireland / 2022 / 85 min

Pianoforte

Pianoforte

Nogle af verdens bedste, unge pianister dyster i Chopin-fortolkninger og om førstepladsen ved The International Chopin Piano Competition i et berusende adrenalin-kick af en film, der spiller på de dybe tangenter.

Jakub Piątek / Poland / 2023 / 91 min

Rahčan – Ella’s Riot

Rahčan – Ella’s Riot

Kærlighed, musik, samisk identitet og miljøaktivisme går hånd i hånd i denne inspirerende fortælling om den unge sangerinde Ella og hendes kamp mod mineselskabet, der truer hendes samiske ophav.

Anne Marte Blindheim / Norway / 2022 / 75 min / International Premiere

Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)

Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)

I sin første dokumentarfilm fortæller musikvideo-legenden Anton Corbijn den vilde historie om de visionære albumcover-designerne bag Pink Floyd, Led Zeppelin og mange andre. Årets rockumentary!

Anton Corbijn / United Kingdom / 2022 / 97 min / European Premiere

Moderat: The Last Days + Ten

Film Package / 136 min

Kiss the Future

Kiss the Future

U2 i Sarajevo. En af rockhistoriens vigtigste koncerter - og den utrolige historie om hvordan den kom i stand, fortalt af bandet selv og af de overlevende fra den belejrede bys livlige punkscene i de mørke år i 1990’erne.

Nenad Cicin-Sain / United States, Ireland / 2023 / 103 min