Vi har stillet en række spørgsmål, der guider dig gennem programmets alleryderste afkroge og kommer omkring alt fra superskurke og superhelte til rumrejser og menneskets bedste venner.

Værsgo at gå på opdagelse:

Are You There? 

En visionær, kunstnerisk og empatisk film om det momentane fravær, epileptikere oplever – og om, hvad de mon oplever imens.

Hunting for Hedonia

Bor lykken i hjernen? Og kan man kurere depression med elektroder? Dansk film om hjernens mysterier stiller de store spørgsmål.

American Dharma

Errol Morris kalder sin nye interviewfilm med højrepopulisten Steve Bannon for en gyser med en fascinerende skurk i hoverollen. Men hvem har overtaget i samtalen?

The Inventor

Silicon Valley-thriller af Oscarvindende Alex Gibney om Elizabeth Holmes, der var verdens rigeste kvinde som 19-årig før korthuset ramlede.

Watergate

Oscar-vindende Charles Ferguson har skabt den ultimative film om Watergate. En sag, der igen er højaktuel.

Punket og performativ film om en outsider-diva i internettets tidsalder. 25-årige Eva bor i Berlin og former sit liv, mens hun lever det.

Jonathan Agassi

Otte år i den israelske bøssepornostjerne Jonathan Agassis turbulente liv, upclose og uden filter.

The Hypnotist

Hypnose og koldkrigsparanoia i det høje nord. Den utrolige historie om Finlands egen Rasputin, hypnotisøren og mytomanen Olliver Hawk.

Searching Eva

Punket og performativ film om en outsider-diva i internettets tidsalder. 25-årige Eva bor i Berlin og former sit liv, mens hun lever det.

Jessica Forever 

Feministisk sci-fi med et punket hjerte, der giver oneliner-manifestet ‘The future is female’ en helt ny og radikal betydning.

Advocate

På arbejde med den kontroversielle og karismatiske israelske advokat Lea Tsemel, der i årtier har forsvaret palæstinensere.

Maiden

Elementerne raser og spændingen er neglebidende i eventyret om en 24-årig kvinde, der trodsede alle (køns)fordomme og sejlede verden rundt.

16 Runrises

Space is the place! Et halvt år på den internationale rumstation i en både episk og poetisk skildring af astronauternes hverdag.

Memory: The Origin of Alien

Den definitive film om den moderne science fiction-klassiker, der ændrede moderne film. Et must for gamle og nye fans.

Charismatic Megafauna

Livet i hypermoderniteten set fra den kosmiske synsvinkel i en visionær storfilm, hvor tid og rum overskrider den menneskelige skala.

Jawline

Livet som YouTube-stjerne og SoMe-influencer er mere end likes. Mød 16-årige Austyn, der satser alt for at leve det lette liv.

Searching Eva

Punket og performativ film om en outsider-diva i internettets tidsalder. 25-årige Eva bor i Berlin og former sit liv, mens hun lever det.

X&Y

Kontroversielle Anna Odell slipper kaos løs i et radikalt, psykologisk eksperiment med Mikael Persbrandt, Sofie Gråbøl, Trine Dyrhold, Thure Lindhardt og Jens Albinus.

Romantic Comedy

En kritisk kærlighedserklæring til den ultimative ‘guilty pleasure’-genre, med klip fra hundredevis af dens højdepunkter.

Et Ægte Par

En hyldest til kærligheden og tosomheden. Sidsel og Christian har Downs syndrom og har været kærester siden de var teenagers – og nu skal de giftes.

The Biggest Little Farm

Syv år på en selvforsynende farm i Californien. Dokumenteret af de to idealistiske farmere selv med kærlighed til jorden og miljøet.

Aquarela

Storslået billedværk om det fjerde element: Verdens vandmasser. Bjergtagende og visuelt mageløst – og med et bragende heavy metal-soundtrack.

Anthropocene: The Human Epoch

Et billedværk af kosmisk skala, der zoomer helt ud og konfronterer os med vor egen indflydelse på resten af planeten.

Swarm Season

Et sensorisk billedværk fra vulkanøen Hawaii, hvor honningbier, de oprindelige folks kosmologi og et NASA-projekt indgår i et tankevækkende økosystem.

One Child Nation 

Vinderen af juryprisen på Sundance undersøger de menneskelige konsekvenser af Kinas étbarnspolitik.

Chinese Portrait

Øjebliksbilleder af det moderne Kina mellem fotografi og film, med et drilsk og kritisk twist.

American Factory

Kinesisk business-kultur møder vestlige forhold i en tragikomisk, men virkelig udgave af ‘The Office’ på en amerikansk glasfabrik.

Dark Suns

Volden mod Mexicos kvinder går helt til toppen i et system, hvor frygt og magt er tæt filtret sammen. En kunstnerisk og politisk storfilm.

Sea of Shadows

Den mexicanske mafia og miljøaktivisterne er oppe mod hinanden i en elementært spændende og oprivende film om havets sorte marked.

Midnight Family

Et gribende og galgenhumoristisk adrenalin-rush, hvor hverdagens antihelte må træde i karakter, når et helt system kollapser midt i en millionby.

The Feminister 

Fire år i Sveriges selverklærede feministiske udenrigsministers politiske liv, med fuld adgang til maskinrummet og forhandlingsbordene.

Maiden

Elementerne raser og spændingen er neglebidende i eventyret om en 24-årig kvinde, der trodsede alle (køns)fordomme og sejlede verden rundt.

Freedom Fields

Libyens kvindelige forboldspillere kæmper hårdt for at vinde – både på plænen og uden for den. En publikumsfavorit, der har scoret mange festivalmål allerede.

Hi, AI

Algoritmer møder menneskelige følelser i en stilsikker science fiction-dokumentar om vores nye medborgere, robotterne.

Danmarks Sønner

Eksplosiv politisk thriller af dansk films nye instruktørhåb, der kiler sig lige ind i den polariserede debat om danskhed.

Human Nature

Science fiction bliver til virkelighed for øjnene af os i en film om genetiske remix af menneskets DNA, der vitterligt indfanger en revolution i real-time.

Push 

Bag om de stigende huspriser og en global boligspekulation i rystende skala. En urban verdensomrejse med et mål om at ændre udviklingen.

The Inventor

Silicon Valley-thriller af Oscarvindende Alex Gibney om Elizabeth Holmes, der var verdens rigeste kvinde som 19-årig før korthuset ramlede.

The Panama Papers

Doku-thriller i det store format om finansskandalen, der har rystet verden – og om dens kaotiske og uforudsigelige konsekvenser.

Democracy LTD

Et grundigt øjebliksbillede af Europa anno 2019, hvor tilliden til fællesskabet svigter, og hvor masserne er blevet uforudsigelige.

The Edge of Democracy

Petra Costas personlige film knytter Brasiliens og hendes families historie sammen i et cinematisk essay, der svæver over afgrunden.

Hungary 2018

Et påtrængende portræt af Ferenc Gyurcsánys utrættelige kamp mod højrepopulismen i Ungarn under valgkampen i 2018.

Los Reyes

To hjemløse hunde er hovedpersoner i perle af en film fra en skatepark i Chile, hvor en enkel idé bliver til magisk hverdagspoesi.

The Last Male on Earth

Rundt om det sidste hankønseksemplar af et sjældent næsehorn udspiller der sig en menneskelig tragikomedie.

The Serengeti Rules

Biologiens ildsjæle fortæller den ukendte historie om projektet, der vendte vores natursyn på hovedet. En (natur)oplevelse i det store format.

John McEnroe: In the Realm of Perfection 

Sport, filmkunst og fransk filosofi i en en hvirvelstrøm af intellektuel rock n’ roll til et score af Sonic Youth og Black Flag.

The Revenge of the Diva

En aldrende svensk operadiva sætter alt ind på sit comeback, i en varm og vanvittigt morsom film i tre akter om berømmelsen og dens bagside.

Vox Lux

Amerikansk celebrity-kultur møder virkelighedens vold i en hyperrealistisk film om en popsanger på kanten af kollaps.

My Nudity Means Nothing

Den franske underground-diva Marina de Van i en grænseoverskridende dagbogsfilm om sex, psykologi og selvbevidsthed.

Easy Love

Der bliver ikke lagt fingre i mellem, når syv kvinder og mænd lukker os ind i deres (sex)liv i en hybridfilm om kærlighed og hurtige knald.

Searching Eva

Punket og performativ film om en outsider-diva i internettets tidsalder. 25-årige Eva bor i Berlin og former sit liv, mens hun lever det.

Three Identical Strangers 

Den utrolige historie om trillingerne, der blev adskilt efter fødslen og mødtes igen ved et tilfælde – og det er kun begyndelsen. Årets vildeste fortælling.

A Stranger

Et dødsfald, et væbnet røveri og en mørk hemmelighed. En usædvanlig fortælling i en dybt usædvanlig – og dybt personlig – form.

The Kleptocrats

Underholdende og utrolig historie om en malaysisk playboy, der stak af med 3,5 mia. dollars og blev producer for Martin Scorsese.