FN har defineret 17 mål for verden frem mod 2030 – og dem sætter vi fokus på i år!

Vi sætter vi fokus på hvert mål med (mindst!) en film og virtual reality-oplevelser fulgt af talks, debat og events.

Verden 2030 er årets mest omfattende fokus, og strømmer gennem hele festivalprogrammet på kryds og tværs af serier. Projektet består af 17 tematiske pakker: ét for hvert Verdensmål. Hver pakke består af en række biografvisninger af (mindst) én helt ny, god dokumentarfilm, der illustrerer det enkelte Verdensmål, og hver film suppleres af debat og dialog, workshops, undervisning og events.

Projektet er venligst støttet af Danida. 

1. Afskaf fattigdom i alle dens former overalt:

Makala

Enkel og sanselig Cannes-vinder, der følger nogle dage i en congolesisk landarbejders liv, og hvor den mindste detalje rummer sin egen storhed.

2. Stop sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring samt fremme bæredygtigt landbrug:

Wild Relatives

Biodiversitet og international politik fra Libanon til Svalbard i et originalt værk med perspektiver langt ud over menneskehedens egen fremtid.

3. Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper:

Laila at the Bridge

Til kamp mod den afghanske heroin-mafia med den mest ‘badass’ kvinde i Kabul. En bomstærk film om en kvinde, der er viljestyrke i sin reneste form.

Of Fathers and Sons

Født som kriger? Martyrdrømme som godnathistorie i en både chokerende og dybt menneskelig film om familielivet som IS-kriger i Syrien.

Kailash

Sundance-vinderen om den indiske Nobelpris-modtager Kailash Satyarthis kamp for at stoppe børneslaveri overalt i verden.

4. Sikre alle adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring:

The School in the Cloud

En indisk professors eksperiment i børns adgang til (selv)læring baner vejen for en revolution af uddannelse som vi kender den.

5. Opnå lighed mellem kønnene og styrke pigers og kvinders rettigheder og muligheder:

In the Name of your Daughter

Pigers og unge kvinders ret over egen krop forsvares af den moderne heltine Rhobi i Tanzania.

Hanaa

Fire unge kvinder fra hvert sit verdenshjørne med mere end navnet til fælles. En film, der insisterer på skønheden alt til trods.

Amal

Fem vilde år i en ung og rebelsk, egyptisk kvindes liv. Fra frygtløs 14-årig på Tahrir-pladsens barrikader, til voksen kvinde med drømme for fremtiden.

6. Sikre at alle har adgang til vand og sanitet, og at dette forvaltes bæredygtigt:

Star Homes

‘Star Homes’ følger en gruppe arkitekter i processen med at udvikle prototypen på et malaria-sikkert hus i Tanzania, designet i samarbejde med det lokale fællesskab i et innovativt forsøg på at sikre sundheden for millioner af mennesker i landene syd for Sahara.

Gushegu Exile

Fordrevet som hekse af deres familier og fællesskaber – en gruppe kvinder starter deres eget samfund i ghanesiske Gushegu.

 

7. Sikre at alle har adgang til pålidelig, moderne og bæredygtig energi til en overkommelig pris:

Point of No Return

Fascinerende og eventyrlig film om to piloters halsbrækkende forsøg på at flyve hele vejen rundt om jorden – på ren solenergi!

8. Fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle:

Welcome to Sodom

Mørk og sensorisk film fra en losseplads i Ghana, hvor elektronisk affald fra Vesten bliver genbrugt. En uafrystelig oplevelse, fortalt af arbejderne selv.

9. Bygge robust infrastruktur, fremme inklusiv og bæredygtig industrialisering og understøtte innovation:

The Third Industrial Revolution

Den visionære økonom og data-analytiker Jeremy Rifkin finder radikale løsninger og nye idéer i de udfordringer, verden står over for.

10. Reducer ulighed i og mellem lande:

The Venerable W.

Mød den buddhistiske munk, islamofob og utrættelige hadprædikant, som er hjernen bag de etniske udrensninger i Myanmar.

11. Gør byer, lokalsamfund og bosættelser inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige:

This is Congo

Fænomenal skildring af en af de længst varende og mest komplekse krige i verden, gennem fire mennesker, der lever midt i dens kaos.

12. Sikre bæredygtigt forbrug og bæredygtige produktionsformer:

The Green Lie

Bliver vi forført af det gode budskab om bæredygtighed, når vi køber ind? En doku-komedie, hvor intet er hvad det ser ud til at være.

Fair Coffee

Omkring 125 millioner mennesker verden over har kaffe som deres levebrød. En af dem er Samuel, en lokal landmand i Kangema-distriktet i Kenya.

13. Handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser:

Inventing Tomorrow

En gruppe visionære unge forskerspirer fra hele verden med overraskende løsninger på akutte problemer kæmper sig vej til VM i videnskab.

14. Bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer:

Blue

Hvis blå er din yndlingsfarve er det her årets hit. Klodens flydende økosystem i en øjenåbnende film om verdenshavenes fremtid.

15. Beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af økosystemer på land, bekæmpe ørkendannelse, standse udpining af jorden og tab af biodiversitet:

A River Below

Fredningen af en udrydningstruet floddelfin i Amazonas rejser i et uventet twist et etisk dilemma for en brasiliansk biolog – og for de lokale flodfolk.

Silas

Simpel teknologi og en inspirerende idealisme. Mød en moderne, afrikansk aktivist til kamp mod korruption og illegal skovhugst i en film, der faktisk gør en forskel.

Biosphere + Initi at the Planetarium

En times lang forestilling, der er bygget på den norske musikslegende Biospheres album Patashnik, en uforglemmelig rejse ind i det uendelige univers.

16. Støtte fredelige og inkluderende samfund. Give alle adgang til retssikkerhed og opbygge effektive, ansvarlige og inddragende institutioner på alle niveauer:

The Congo Tribunal

Alle parter i borgerkrigen i Congo deltager i en symbolsk og kunstnerisk visionær retssag med to mål: Fred og retfærdighed efter tyve års krig.

Women of the Venezuelan Chaos

Fem kvinders førstehåndsberetninger om at forsøge at leve et normalt liv i et land, der er ude i den værste krise i sin 200-årige historie.

The Judge

Kan man være både feminist og Mellemøstens første, kvindelige shariadommer? Modsætninger mødes når ret og religion hænger sammen.

17. Styrk det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og øg midlerne til at nå målene:

Guardians of the Earth

Det politiske spil under den diplomatiske overflade til klimatopmødet i Paris, i en film skabt med fuld adgang til maskinrummet.