Search

MENNESKET

Vi dykker ned i det vildeste, største og værste et menneske kan begå og indeholde, og nogle af de hårde kår man som menneske kan stå overfor under temaet MENNESKET. Her har vi dokumentarer, der kommer dybt ned i menneskets psyke, kigger på konsekvenserne af voldelige handlinger og systemer, men også de mest intime fortællinger om kærlighed og forventninger til relationsdannelser og de rejser vi skal på for at få et bedre liv.

THE MONOPOLY OF VIOLENCE

Dyk med ned i et af tidens højaktuelle emner fra USA til Hong Kong og Danmark, når dokumentaren ‘The Monopoly of Violence‘ kommer tæt på politibrutalitet i Frankrig, med udgangspunkt i de voldsomme gadekampe i Paris, der opstod under De gules vestes protester. Et panel af ofre for politivold, demonstranter, filosoffer, sociologer og politifolk ser optagelser fra gadekampene for at diskutere dem i et mørklagt tv-studie. Her udfordrer de hinanden i alt der har at gøre med spørgsmålet om legitimiteten af statens voldsmonopol over dets borgere. Filmen taler til både følelser og intellekt og giver et særegen indblik i Frankrigs forhold til politi og protestbevægelser.

Instr. David Dufresne / Frankrig / 2020 / 89 minutter / Fag: Fransk, samfundsfag, historie  

THE LAST SHELTER

Den malisiske by Gao har i årtier været et fredeligt helle for afrikanske rejsende. Her, på kanten af Sahel-ørkenen, ligger Migranternes Hus, som hvert år er et midlertidigt hjem for tusindvis af mennesker. De håbefulde, der er på vej mod Europa. Og dem, der ikke havde heldet med sig, og nu er på vej tilbage til deres hjembyer og familier. Den malisiske dokumentarist Ousmane Samassekou lytter med, når to unge piger og en midaldrende kvinde udveksler drømmerier og historier. Et andet sted i huset ser de unge mænd wrestling på tv. Samassekous opmærksomme kamera indrammer ansigterne, stemmerne og deres historier i en enestående flot og menneskelig film om ikke længere at have et hjem, når man først er draget ud.

Instr. Ousmane Samassekou / Mali, Frankrig, Sydafrika / 2021 / 85 minutter / Fag: Samfundsfag, historie, fransk

THE HERO'S JOURNEY TO THE THIRD POLE - A BIPOLAR MUSICAL DOCUMENTARY WITH ELEPHANTS

En musikalsk, sjov og følsom beretning om islændingene Anna Edwards og Högni Egilssons oplevelser med bipolar lidelse, og arbejde med at afstigmatisere psykisk sygdom og sårbarhed. Tilbage i Annas barndomshjem i Nepal fortæller de hinanden vilde historier fra maniske perioder, som de nu kan le af, og giver indblik ind i barndommens landskab og psykisk sygdom i deres familie som er gået i arv. En god og varm dokumentarfilm til at stifte bedre bekendtskab med bipolar lidelsen og kampen for afstigmatisering.

Instr. Andri Snær Magnason & Anní Ólafsdóttir / Island / 2020 / 75 minutter / Fag: Psykologi, historie, dansk 

KIM KANONARM OG REJSEN MOD VERDENSREKORDEN

Kim Kanonarm er Danmarks ukronede konge af arkade-spil fra 80’erne. Han samler på de enorme maskiner, og sammen med vennerne fra arkaden Bip Bip Bar på Nørrebro kan han få mange aftener til at gå med de udødelige spilklassikere. Men kan Kim også holde den kørende i hele hundrede timer? Det er målet, hvis Kim skal have papir på verdensrekorden. Derfor sætter han sig for – med utrættelig opbakning fra sit slæng af trofaste kammerater – at spille sig op til den ultimative high score. No sweat! En født kultfilm om det nervepirrende forsøg, og en charmerende og vanvittigt morsom feelgood-film om ægte venskaber, ikke mindst når livet er svært.

Instr. Mads Hedegaard / Danmark / 2020 / 90 minutter / Fag: Mediefag, dansk, psykologi