Search

IDENTITET OG FÆLLESSKAB

Under temaet IDENTITET OG FÆLLESSKAB dykker vi ned i de identitetsdannelser vi finder i store og små fællesskaber, som en del af eller på kanten af fællesskaber. Her kan du finde dokumentarfilm der berører alt fra en ensom rejse i at finde frem til sit køn og sig selv til nødvendigheden af fællesskaber, der vrænger af majoritetens måde at gøre tingene på, for at finde sit helle.

KLUB KRANIUM

20-årige Josephine fra Fjerritslev har aldrig været en del af håndbold-kliken i den lille nordjyske by hvor hun er vokset op. I stedet har hun i goth-kulturen fundet sine to venner – maximalisten med det selvbestaltede navn Mareridt og den reflekterende og kristne Jay. Bevæbnet med heftig makeup og vilde outfits kæmper det gotiske trekløver for at kontrollere deres indre dæmoner og sammen skaber de et frirum, hvor de uforstyrret kan udfolde sig. Men en dag forelsker Josephine sig i den noget ældre Jan og i takt med at hendes sorte bankende hjerte begynder at slå for andet end fællesskabet med vennerne, trues det dyrebare venskab. 

Instr. Frigge Fri / Danmark / 2020 / 80 minutter / Fag: dansk, mediefag, psykologi

GABI, BETWEEN AGES 8 AND 13

Denne dokumentar fanger de sjældent dokumenterede, men afgørende, pre-teen år, når Gabi fortæller sin historie til os. En historie der helt fra Gabi er 8 år især har et oprør imod inddelingen af ‘drengeting’ og ‘pigeting’ som omdrejningspunkt. Vi er med i store øjeblikke som når familien flytter fra Stockholm til en mindre by, væk fra Gabis bedste ven, hvor hun nu skal navigere i en skole, der ikke just skaber rum til børn der bryder med normer for køn. Dette bliver rammerne for den overvældende afsøgning af identitet som Gabi bevæger sig ud i med ønsket om at finde sin plads og tilhørsforhold i en verden, der vil bokse én ind. En smuk og tankevækkende film, som man ikke går upåvirket fra, der så fint viser nuancerne i hvad der er på spil for en pre-teen, der skal finde ud af sig selv, sit køn og seksualitet med skole, venner, familie og krop som slagmark.

Instr. Engeli Broberg / Sverige / 2021 / 75 minutter / Fag: Dansk, psykologi, samfundsfag

ELSKER, ELSKER IKKE

30 unge mennesker deler deres tanker og erfaringer omkring kærlighed og romantiske forhold i 2020. Det har aldrig været lettere at finde sig en partner i en tid, hvor vi altid har sociale medier og dating-apps ved hånden. Men samtidig har forventningerne til det perfekte kærlighedsliv heller aldrig været højere, og flere føler sig ensomme end nogensinde før. I mødet med de unge medvirkende bliver man heldigvis lidt klogere på det hele. For selvom de er vidt forskellige, er samtalerne hundrede procent ærlige og så kan man genkende ikke så lidt fra ens eget liv, selv fra de mest uventede sider

Instr. Kathrine Skibsted, Caroline Salic, Andrine Moland / Danmark / 2021 / 73 minutter / Fag: Dansk, psykologi, mediefag