Yes, så er CPH:DOX kommet i gang! Vi åbnende i aftes med et brag, med Københavns biskop og imam Sherin Khankan og med verdenspremiere på Marie Skovgaards ‘Reformisten’. I dag sætter vi fokus på retssikkerhed, skattefusk i verdensklasse og meget mere! 

Justice: Humanity on Trial

Igen i år sætter vi fokus på retssikkerhed og vores allesammens ret til at tænke og tale frit. Vi åbner serien Justice med verdenspremiere på Jonas Bruuns ‘Humanity on Trial’, der viser, hvordan stolte europæiske retsværdier er ved at skride under presset fra flygtningekrisen. Efter filmen er der stor åbningsdebat med bla. Lars Barfoed, Trine Christensen, der generalsekretær for Amnesty Danmark, og filmens danske hjælpearbejder Salam Aldeen. 16:40 i Grand Teatret.

16 Sunrises

I dag kan du krydse kosmiske tanker med en vaskeægte dansk astronaut. Andreas Mogensen fortæller om livet på den international rumstation, der er centrum for den space-poetiske ‘16 Sunrises’. Det er i dag kl. 16:45 i Cinemateket.

Mytologisk verdenspremiere: Shelter

Der er en ånd af Jean Genet over italienske Enrico Masis både voldsomme og poetiske, mytologisk fabel om en transkvindes liv i den urbane undergrund. Kom og oplev verdenspremieren på enestående ‘Shelter’ og mød instruktøren 19:00 i Cinemateket.

Skattefusk i verdensklasse: Panama Papers

Hvidvask, skatteunddragelse, Nordea, Sanjay Shah. Moralen er i frit fald, men vi har kun set toppen af isbjerget, advarer doku-thrilleren ‘Panama Papers’, der er rystende storfilm om en skandale, der er alt andet end papirnusseri. DR-journalist Søren Kristensen introducerer 21:15 i Cinemateket.

Med livet som indsats: A Private War

Den Oscar-nominerede dokumentarist Matthew Heinemanns første spillefilm er et stærkt portræt af den kvindelige krigskorrespondent Marie Colvin. Se filmen med Rosamund Pike i hovedrollen og hør TV 2s korrespondent Simi Jan i samtale med Heineman, 19:30 i Empire

Film, vin & empanadas: Again Once Again

Autofiktion er det nye sort. Især når genren bliver så levende og charmerede som i ‘Again and Again’,  Romina Paulas argentinsk drama om livet i 30’erne fra et atmosfærisk Buenos Aires. Der er vin & empanadas efter filmen 21:00 i Gloria.