Vi er allerede halvvejs gennem årets CPH:DOX. Skynd dig afsted og ind i biografen mens tid er, for den flyver, gør den, og vi flyver med. I dag har vi både gode terrorister, papirer fra Panama, en norsk popsensation og grønlandske forretningsforetagner på programmet.

Fusk og finans: The Panama Papers

Om morgenen den 3. april 2016 stod verden op til den største korruptionsskandale i nyere tid – et skatteunddragelseskomplot, der besudlede alle fra Putin til Nordea og kostede den islandske statsminister posten. Men vi har kun set toppen af isbjerget, afslører ‘The Panama Papers’, der er en rystende storfilm om en skandale, der er alt andet end papirnusseri. Kom og bliv harm, og klog, når vi dykker ned i skuffeselskaberne og fortsætter filmens debat med journalist og hovedperson i filmen, Bastian Obermayer, instruktør Alex Winter og graverchef på Politiken, John Hansen. 16:40 i Bremen.

En jihadist taler ud: The Good Terrorist

Hvordan bliver man fortaler for tolerance efter at have været hadefuld ekstremist? Det undersøger vi i Robert Oeys ‘The Good Terrorist’, der går tæt på den omvendte jihadist Jason Walters, og følger op i en alt for aktuel terror- og radikaliseringsdebat, arrangeret i samarbejde med tænketanken Justitia. Verdenspremiere 16:45 i Cinemateket.

Drømmen om selvstændighed: Håbets ø

Grønlandske dokumentarer er ikke, hvad vi ser flest af, men ‘Håbets ø’ er i den grad ventetiden værd. De storslåede grønlandske natur er et tavst og stoisk vidne til en stemningsfuld og cinematisk historie om håb, drømme og viljen til uafhængighed. Efter visningen er der debat om Grønlands selvstændighed med bl.a. Martin Lidegaard, Aleqa Hammond og Aaja Chemnitz-Larsen, 16:40 i Grand.

Hede bølger: The Hottest August

New York 2017: Det er august, hedebølgen raser, og i Charlottesville hylder nynazister landets endnu nye præsident. ‘The Hottest August’ tager temperaturen på klima-angst og -konsekvenser hos en ung urban generation i et unikt kunstnerisk og socialt take. Fang den 17:15 i Empire.

Retfærdighedens stemme: Advocate

Den israelske advokat Lea Tsemel har i flere årtier forsvaret palæstinensere, der har været anklaget for terrorisme og andre grove forbrydelser i det israelske retssystem. Kom med den kontroversielle sagfører på arbejde i den øjenåbnende ‘Advocate’ og hør hende selv fortælle efter filmen, når Tsemel helt eksklusivt kommer til Danmark 19:00 i Dagmar.

Fuck fordomme: Searching Eva

‘The reason they made a movie out of my life is that one day I’m shooting up in a public toilet and the next I’m bleaching my teeth in a jacuzzi’! Mød Eva Collé, poet, sexarbejder, feminist, husmor, model og fuldstændig kold over for konventioner. ‘Searching Eva’, der er skabt er rent kvindeligt filmhold, er en punket og performativ dokumentar om moderne identitet i internettets tidsalder. Og en feministisk fuckfinger til enhver forventning om, at identitet er en fast størrelse. Premiere i aften med instruktøren Pia Hellenthal 20:00 i Bremen.

Vil du være med i en film?: I was Here

En af dokumentargenrens evige udfordringer, iscenesættelse vs. autenticitet, konceptualiseres begavet og underholdende i ‘I Was Here’, hvor håbefulde mennesker fra gaden dukker op til casting på en dokumentarfilm, uvidende om at castingen faktisk er filmen. Se verdenspremieren på en af årets mest geniale spejlinger af os allesammen og mød instruktørerne Nathalie Biancheri og Ola Jankowska 21:00 i Cinemateket.

Pop goes the world: Once Aurora

Popsensationen Aurora er et fænomen, der fra de øde norske nissebjerge er sendt med digitale mediers ubarmhjertige katapultfart ind på alverdens hitlister. Med alt, hvad det medfører. Oplev stjernefrøet, kunstneren og kvinden Aurora i en filmen, der giver hende plads til tvivl, håb og tanker, mens hun kæmper med færdiggørelsen af den svære toer. Premiere i aften 19:00 på Aveny-T.