CPH:DOX er (meget) mere end film, og i år indtager de alternative dokumentarformater festivalen! Third Ear præsenterer det bedste fra radioens verden i Planetariet, og så kan du opleve dokumentariske performances og interaktive historier fra virkelighedens verden.  

Third Ear i Planetariet
Det danske nytænkende radiomagasin Third Ear er på kort tid blevet en kæmpe succes. I løbet af festivalen byder CPH:DOX og Third Ear på altomsluttende lydkunst til øregangene med fortællinger om alt fra true crime til livet på mars. Scott Carrier – podcast-verdenes Bob Dylan og manden bag kæmpesuccessen ”This American Life”- gæster også planetariet til en snak om livet i amerikansk ”independent radio”.  Alan Hall og Eleanor McDowall gæster også festivalen og beviser, hvordan god lyd og historiefortælling kan ryste dig i din grundvold. Billetsalget er netop åbnet – se mere nedenfor!

Dokumentariske performances
Til ’The Reviews’ kan du opleve ‘The Visit’-instruktøren Michael Madsen anmelde imaginære, filmhistoriske hovedværker, der aldrig er blevet til noget. Du kan også opleve Ross Sutherland live-performe sin film ’Stand By for Tape Back-up’, hvor et slidt VHS-bånd med klip fra ’Ghostbusters’, ’The Wizard of Oz’ og ’Rap fyr i LA’ udgør ryggraden i showet. En skarp, selvironisk, hjertevarm og humoristisk lofi-performance.

Innovative webprojekter
‘Stories Untold’ byder på en håndfuld kortfilm produceret på kameratelefoner af og med ekstraordinære kvinder fra MENA-regionen, præsenteret af C:NTACT søndag 8/11 kl 13:00 i Absalon. Og Syriatype er et online medieprojekt, der bruger kunst og interaktiv teknologi til at skabe grundlag for udveksling imellem de syriske aktivister og kunstnere, og et globalt publikum. Platformen er bygget af og for kunstnere, og vær med når holdet bag projektet launcher Syriatype i vores nye festivalcentrum i Kgs. Have mandag 9/11 kl. 17:00!

Everyday
Du kan også være med til at fejre CPH:DOXs nye digitale videoplatform Everyday. Kom til Everyday-aften i Cinemateket, hvor du kan opleve nogle af årets bedste Everyday-videoer, møde filminstruktør Nagieb Khaja og være med til overrækkelsen af prisen for den bedste video i ‘Everyday at Home’-konkurrencen. Der er bobler og snacks i Asta Bar.

Køb billetter:

Third Ear: Life on Mars