Det er ikke helt slut endnu, men vi vil gerne benytte lejligheden til at sige 1000 tak for jeres deltagelse i og opbakning til CPH:DOX 2019. Uden jer kunne vi ikke blive ved med at bygge på. Også på finaledagen er der nye film at opleve med verdenspremiere på danske ‘The Open Window’ og på webmusicalen ‘Gadejørgen’, og første visninger af Gabriel Mascoros fiktionsdrøm ‘Divine Love’ og Omar Shargawis ‘Western Arabs’, der samtidig danner ramme for årets sidste CPH:MEETINGS. Vi har koncert med Datarock, og vi har terrorister, reformister, fribyttere, gangstere, gadebørn, kirsebær, kunstnere, kleptokrater, røvhuller, riddere, Putin, Faust, næsehorn og søde hunde.

Åh kærlighed: Et Ægte Par

‘Jeg vil have, at vores kærlighed skal være ægte. Ligesom den man ser i tegnefilm’, siger Sidsel i Emil Langballes varme ‘Et Ægte Par’ om Sidsel og Christian, der begge har Downs syndrom og som efter at have været kærester nu endelig skal giftes. Kom til årets bedste globryllup 12:00 på Aveny-T.

Verdenspremiere: The Open Window

To unge piger fra et fattigt kvarter i Delhi oplever for første gang internettet og dets port til alskens drømme i ‘The Open Window’, der er skabt som en del af et learning lab-projekt i Indien. Efter filmen taler forskningsholdet bag om forholdet mellem dokumentarfilm og forskning. Det er i sofabiografen Social Cinema på Kunsthal Charlottenborg 12:00.

Drømmen om selvstændighed: Håbets ø

Den storslåede grønlandske natur er et tavst og stoisk vidne til en stemningsfuld og cinematisk historie om håb, drømme og viljen til uafhængighed i Sidse Torstholm Larsen og Sturla Pilskogs ‘Håbets ø’. Mød instruktørerne til sidste visning på årets festival, 19:00 i Dagmar.

Webmusical + koncert: GadeJørgen

Kunstneren, instruktøren, animatoren, musikeren og rebellen Kristian Nordentoft samler alle sine talenter i den storcharmerende, ligefremmede, animerede og overraskende webmusical om gadesangeren Jørgen i årets sidste premiere på CPH:DOX. Efterfulgt af dobbelkoncert med GadeJørgen selv og hans største fan, Bisse, 20:00 på Aveny-T.

Wrestling: Casandro the Exotico!

Den flamboyante, åbenlyst homoseksuelle mexicanske wrestler, Cassandro, er et ikon i sportens hjemland. Kendt for sine spraglede feminine dragter og sit ukuelige vilje, der efter 26 år stadig holder ham i ringen, på godt og ondt. Se det farvestrålende, poetiske portræt af en sjælden ener fra første parket 21:15 i Gloria.

Gennembrud: Fribytterdrømmen

Den blot 20-årige Søren Frederiksen er manden bag denne lyriske og lidenskabelige skildring af Svendborgs førende rockband Fribytterdrømme, mens de kæmper for venskab, gennembrud og koncert på Roskilde. Mød instruktøren og medlemmer af bandet 21:45 i Cinemateket.