Det er selvfølgelig ikke kun i CPH:DOX’ filmsnurrende katedraler, virkeligheden buldrer løs. I USA har særlig anklager Robert Mueller afleveret sin undersøgelse af Ruslands involvering i den amerikanske valgkamp og Trumps mulige embedsmisbrug for at skjule samme, og mon ikke Charles Ferguson, David Trads og Mads Fuglede kommer ind på det 14:30 i Cinemateket?  Den Oscarnominerede instruktør besøger nemlig festivalen med sin definitive film om ‘Watergate’ og diskuterer konsekvenserne af den atter hyperaktuelle skandale med de to danske journalister. Det er værd at spendere en eftermiddag på. Vi har også orker, hypnotisører og filosofer på søndagspaletten. God fornøjelse!

.

Kunsten at tænke stort: Badiou

‘Evil is the moment when I lack the strength to be true to the Good that compels me’, lyder et citat fra den 82-årige franske filosof, Alain Badiou, der har viet store dele af sit liv til at bygge bro mellem tanke og handling, med et glødende politisk engagement. Se det oplysende portræt af en af Europas største nulevende tænkere, og mød instruktørerne bag, Gorav og Rohan Kalyan, 16:30 i Social Cinema, Charlottenborg.

.

Livet i Syrien: The Day I Lost My Shadow

Den syriske dokumentarist Soudade Kaadan vandt debutantprisen på filmfestivalen i Venedig for sin første fiktionsfilm. Se den poetisk-realistiske ‘The Day I Lost My Shadow’, og mød Kaadan i samtale med journalist, forfatter og politisk rådgiver Jakob Sheikh, 16:45 i Cinemateket.

.

Orkerne kommer: The Magic Life of V

Når 25-årige Veera forvandler sig til sit rollespils alter ego V, finder hun mod til at tage kampen op mod sine egne barndomstraumer. Live-rollespil kan være livgivende for sårbare unge, og det ser vi nærmere på i ‘The Magic Life of V’ og den efterfølgende samtale med rollespillere og spiludviklere 14:45 i Empire.

.

Retten er sat: Advocate

Den israelske advokat Lea Tsemel har i flere årtier forsvaret palæstinensere, der har været anklaget for terrorisme og andre grove forbrydelser i det israelske retssystem. Kom med den kontroversielle sagfører på arbejde i den øjenåbnende ‘Advocate’ og mød instruktørerne efter filmen, der i øvrigt er nomineret til Politikens Publikumspris. 16:30 i Dagmar.

.

Hawk og Hellesøe: The Hypnotist

Blev hele det finske folk massehypnotiseret på politisk bestilling af den berygtede Olliver Hawk i 80’erne? Tja, det afslører Arthur Frank, måske, i sin ferme og drilske ‘The Hypnotist’ 17:30 i Empire. Og bagefter kan du selv mærke de mentale kræfter, når tv-hypnotisøren Jan Hellesøe demonstrerer sin kunst på publikum!

.

Gadens parlament: Young and Alive

‘Young and Alive’ er måske årets mest vibrerende og energi-smittende skildringer af unge europæeres liv og tanker, nu og her. Optaget på gaden, om natten, i Paris, over de tre år der er gået siden Charlie Hedbo-attentatet, er det et generationsportræt fuld af liv, frygt, frustrationer, glæde og oprørstrang. Mød instruktøren Matthieu Bareyre 20:00 i Empire.