Diskuter fremtidens klimaaktivisme med ’The Yes Men’, hør Yahya Hassan og Michael Jarlner tale om nye stemmer i det politiske system, bliv klogere på nye medieplatforme med Zetland og forstå retsforbeholdet med bladtegner og EU-kritiker Roald Als og meget mere! – alt sammen efterfulgt af gratis fest!

Køb billet her

Det går ikke stille for sig, når REALITY:CHECK åbner op for dag 2.  Dagen og natten er fyldt med debatter, seminarer, foredrag og fest.

Her kan du blive lidt klogere på, hvad der sker i dag:

Kl.11.30-13.00
X and Beyond: There is no going back
Indenfor katastrofevidenskab er der en stigende interesse for ikke alene at kigge på katastrofernes ødelæggende konsekvenser, men også for at undersøge hvad der skabes i katastrofernes kølvand. Det tværfaglige forskningsprojekt Changing Disasters stiller med et kompetent forskerpanel til en diskussion om dette nye paradigme ift. katastrofer som Katrina og Fukushima.Mød Kristian Cedervall Lauta, Peer Illner, Kristoffer Albris, Lone Simonsen, Deliah Hannah og Paul Cox.

Kl.13.20-13.50
Roald Als over stregen: Hvad stemmer vi om i december?
Bladtegner og EU-kritiker Roald Als’ pen har gennem årtier leveret skarp kritik af det politiske Danmark. Politiken og CPH:DOX åbner nu dørene ikke bare for hans tegninger, men også for hans syn på demokratiet og EU. Hør hans tanker bag tegningerne af de danske EU-tilhængere med klaphat og hænderne i lommen og karikaturerne af de mennesker, der gennem det sidste årtier har siddet på magten.

Kl.14.20-14-50
Den nye dreng i klassen
Op til det seneste folketingsvalg kæmpede hele to nye partier om danskernes gunst. Men hvorfor er der brug for nye partier i det etablerede politiske system, og hvad kan nye partier byde ind med, som de gamle ikke magter? Digter og politiker, Yahya Hassan, giver i samtale med Politikens Michael Jarlner sit bud på, hvorfor der er brug for nye elever i den politiske skolegård.

Kl. 14.30-19.30 (GRATIS)
Renegade Runners
Wikipedia Edit-a-thon
Wikipedia er verdens største online-leksikon. Det er gratis, og det er skabt af brugerne – et bevis på, at viden kan være fri. Men Wikipedias ry som en objektiv informationsplatform knirker i kanterne, når det kommer til køn. Kun 13 pct. af bidragsyderne på Wikipedia er kvinder, og inden for områderne kunst, kultur og forskning handler kun 10 pct. af artiklerne om kvinder. Hvis kvinderne og deres bedrifter ikke er omtalt, forsvinder de ud af vores kollektive hukommelse. Det er et alvorligt demokratisk problem! Erfarne Wikipedia-redaktører hjælper dig godt i gang, og der vil være hjælp til informationssøgning, så tag din computer under armen og kom og vær med til at rette op.

Kl. 15.15-16.00
Game Changers: Quinn Norton i samtale med Henrik Chulu
Quinn Norton er sikkerhedsjournalist og er blandet andet blevet udgivet i Wired Magazine. Hun skriver og taler om hackere og digital sikkerhed, selvorganiserende bevægelser som Anonymous og Occupy og om internettets betydning for samfundsudviklingen – og så er hun tidligere stand up-komiker. Oplev Quinn Norton i samtale med Bitbureauets Henrik Chulu.

Kl. 16.20-17.05
Power point: Magteliten vendt på hovedet
Anton Grau Larsen og Christoph Ellersgaard har identificeret de 423 mennesker, der udgør den danske magtelite – og der er mange hvide, mandlige DJØF’ere i blandt. Hvad betyder den magtfordeling for vores demokrati? Vi sætter magtbegrebet under lup med metodekritik i praksis, når vi inviterer fire andre magtperspektiver på banen: Køn, ungdom, medierne og ikke-etnisk danske stemmer. Mød Emma Holten, Troels Boldt Rømer, Michael Jarlner og Khaterah Parwani. Forfatterne bag bogen, Anton og Christoph deltager selv, og Zakia Elvang er vært.

Kl.17.30-17.50
Everyday Remix
Visualkunstneren, Lau Lindqvist, fra 2d visuals har kastet sig ud i at remixe CPH:DOX’s nye digitale videounivers, Everyday! Oplev et koncenteret AV-remix af mere end 150 brugeruploadede Everyday-videoer – live! Forvent en eksperimenterende genfortælling gennem med det audiovisuelle medie, hvor den visuelle kraft virkelig får lov at brænde igennem.

Kl.18.15-19.15
Zetland: Fordi man ikke kan råbe og tænke samtidig
Er Zetland i gang med at støbe fundamentet til Danmarks nye digitale kvalitetsmedie. De er trætte af nyhedsstøjen og vil skabe en stærk medieplatform, der trænger igennem med perspektiv, fælleskab og plads til fordybelse. Få et kig med ind i redaktionslokalet, når Zetland’s chefredaktør Lea Korsgaard fortæller om deres skabelsesproces, og hvad de mener mediernes demokratiske rolle er. Timen i selskab med Zetland vil blandt andet byde på fælles vejrtrækningsøvelser og leg.

Kl.19.40-20.20
Fremtidens Klimaaktivisme: The Yes Men, Alternativet, NOAH og GreenpeaceDen globale miljøbevægelse er i rivende forandring. Aktivister nøjes ikke længere med flyers og demonstrationer, men benytter både kunst, kreativ aktivisme og nye økonomiske modeller for at skabe bedre muligheder for en bæredygtig verden. Yes-mændene, Mike og Andy, inviterer efter visningen af deres nyeste film, ‘The Yes Men Are Revolting’ til debat om fremtidens klimaaktivisme i selskab med Niko Grünfeld fra Alternativet, Sune Scheller fra Greenpeace, Maja Andersen fra Mellemfolkeligt Samvirke og Nanna Clifforth fra NOAH.

Kl. 20.15-22.15
GROW: Demokratisk improteater (GRATIS)
Når Teater Grobs vækstlagsafdeling GROW indtager scenen, møder vi et ungt, sprudlende teaterkollektiv, hvor alle deltagerne blot få uger inden har fået udstukket det tema, som de skal skabe 15 minutters helt ny scenekunst ud fra. Det er quick and dirty! Dagens tema er ‘demokrati’, og hvad de unge mennesker finder på, er vi ligeså spændt på som I. Festligt bliver det i hvert fald.

Kl.20.45-22.15
Turning Tables: If no one speaks, no one is heard!
Turning Tables er en global organisation, der arbejder for at give stemme til unge flygtninge, aktivister og fattige i verdens brændpunkter. Kenyanske Michael Munyore, Khin Thethtar Latt fra Myanmar og danske Thomas Papapetros og Martin Fernando guider dig denne aften gennem palæstinensiske flygtningelejre over fejlslagne arabiske revolutioner til sydøstasiatisk aktivisme – alt sammen via film, musik og røverhistorier.

Kl.22.30-02.00
The Political Party: Presented by CPH:DOX & Turning Tables (GRATIS)
REALITY:CHECK blæser taget af TELTET, når vi sammen med Turning Tables byder velkommen til fire af Danmarks største DJ’s – ganske gratis! Ras Money, også godt kendt som Raske Penge, leverer et strickly vinyl set med både reggae, soul og pigtråd. Phase5 har produceret for R&B-legenden Bryan McKnight og desuden samarbejdet med kunstnere som A Tribe Called Quest, Lucy Love og Trentemøller. Den dynamiske superduo Ladybox spiller alt fra upbeat booty shakers til hårdt pumpende electro og over til tung basmusik. Og DJ Hvad er især kendt for sine excentriske mix, der indkorporerer alt fra Bollywood og Punjab breakcore til hiphop og foruroligende lydeffekter. Samtlige DJ’s er engageret i Turning Tables, og mens de leverer beats, supplerer Jameson og Havana Club med gratis drinks.

Hvad er det nu REALITY:CHECK er?
REALITY:CHECK er CPH:DOX og Politikens bud på et nyt demokratimøde. Et tredages demokratilaboratorium, der gennem talks, workshops, debatter, filmvisninger og fester tager pulsen på virkeligheden og afprøver demokratiet anno 2015. Som en sammensmeltning af Politikens Live-scene og CPH:DOX’s debatprogrammer indtager REALITY:CHECK festivalens helt nye centrum, TELTET – det 60 meter lange, specialdesignede telt i Kongens Have lige overfor Cinemateket.