For andet år i træk giver CPH:DOX biblioteker landet over mulighed for at deltage i DOX:DIREKTE. Vi udvider i 2019 programmet og inviterer til fem aftener med simultanvisninger af premiereaktuelle film og live-transmitterede samtaler med spændende hovednavne.

Vi har allerede udvalgt fire af de i alt fem film, som tegner programmet. Temaet tager afsæt i den litterære verden og filmene byder på et møde med blandt andre forfatterne Karl Ove Knausgaard, Stieg Larsson, Elena Ferrante og Lone Frank.

Simlutanvisnigerne finder sted d. 20., 22., 25., 27. og 28. marts 2019. Programmet opdateres, når vi har nøjagtige spilletider og kan afsløre den sidste film og hovednavnene til de forskellige talks.

Ved spørgsmål og tilmelding: Kontakt os på doxdirekte@cphdox.dk.

The Other Munch
Instruktør: Joachim & Emil Trier

I denne film følger vi en af Nordens største litterære stjerner, den norske novelist Karl Ove Knausgaard, i hans ærefrygt- indgydende rolle som kurator på en stor udstilling med værker af folkehelten Edvard Munch. Knausgaard ønsker at kaste lys over nogle af Munchs hidtil mere oversete kunstværker, og i processen -og i samtale med Norges førende filminstruktør Joachim Trier- viser Knausgaard nye sider af både Munch og sig selv.

Ferrante Fever
Instruktør: Giacomo Durzi

Den italienske forfatter, der går under pseudonymet ‘Elena Ferrante’, står på listen over verdens 100 mest indflydelsesrige personer, på trods af at personen bag forfatternavnet endnu ikke har vist sit ansigt i offentligheden. Med filmen Ferrante Fever bliver vi alligevel klogere forfatteren til de fantastiske bøger, der formår at efterlade læseren med en særlig følelse af genkendelighed.

The Man Who Played With Fire
Instruktør: Henrik Georgsson

Oplev en mesterlig doku-thriller om journalist og forfatter Stieg Larsson; manden, der blev mest kendt for sin krimi-trilogi Millennium. Filmen fortæller om Larssons systematiske arbejde med at kortlægge og bekæmpe de tiltagende højreekstremistiske bevægelser i Sverige. Det bliver en kamp, der gennemsyrer hele hans voksne liv.

Hunting For Hedonia
Instruktør: Pernille Rose Grønkjær

Det er den danske forfatter, videnskabsjournalist og ph.d. i neurobiologi Lone Frank og hendes bog Lystens Pioner, som er afsættet til filmen. Der lægges op til etiske diskussioner om hvor grænsen går, når lægevidenskaben ændrer menneskers personlighed ved neurokirurgiske indgreb, og hvor meget vi som mennesker ønsker vores psyke og vores mentale egenskaber manipuleret med.

DOX:DIREKTE er realiseret i samarbejde med: