I forbindelse med CPH:DOX festivalen udvælges og uddeles der hvert år priser for for de bedste dokumentarer og projekter. Herunder kan du læse mere om de forskellige priser og kategorier for 2015.

DOX:Award

16 film er udvalgt til at konkurrere om årets DOX:AWARD. De nominerede film udgør vores bud på årets bedste, internationale dokumentarfilm. De udmærker sig ved et stærkt personligt udtryk, ved deres filmiske kvaliteter – og ved at insistere på dokumentarfilmens plads i biografmørket. Og så er det ikke mindst film, der udvider mediets muligheder for at forholde sig til virkeligheden udenfor.

Se de nominerede film i DOX:AWARD kategorien.

 

DOX:AWARD er sponsoreret af:

dr_black_rgb_jan2013_rt1

NEW:VISION Award

NEW:VISION er konkurrencen for de grænsesøgende eksperimenter imellem film og kontemporær kunst. Provokerende og udfordrende, men også poetisk og abstrakt. Fra det korte, poetiske øjeblik over det cinematiske essay, til filosofiske genreudflugter ud over virkelighedens grænser.

Se de nominerede film i NEW:VISION kategorien.

 

NEW:VISION Award er sponsoreret af:

normann_logo_black

NORDIC:DOX Award

De bedste nye film fra hele Norden er nomineret til CPH:DOXs pris for nordiske dokumentarer. Udvalget afspejler diversiteten og ambitionsniveauet i norden. Ikke mindst kunstnerisk – i film, der har en klar vision og et personligt præg – netop på det punkt, hvor den nordiske dokumentar i disse år markerer sig på den internationale filmscene.

Se de nominerede film i NORDIC:DOX kategorien.

 

NORDIC:DOX er sponsoreret af:

logo

F:ACT Award

CPH:DOX har indstiftet en ny pris dedikeret til film i feltet mellem dokumentarisme og dybdegående journalistik. Film, der ikke nøjes med at skildre verden, men som også vil ændre den. Med F:ACT AWARD ønsker vi at honorere det ofte tids- og ressoucekrævende arbejde i en genre, der på en gang er truet af kortere deadlines og samtidig er i voldsom, kreativ vækst. 12 film er nomineret til Fact:Award-prisen, der er sponsoreret af Dansk Journalistforbund.

Se de nominerede film i F:ACT AWARD kategorien.

 

F:ACT Award is sponsored by:

DJ

DOC ALLIANCE Award

Et udvalg på tre af de nominerede film til årets Doc Alliance Award – en pris, der uddeles af CPH:DOX og seks andre, europæiske dokumentarfestivaler: FIDMarseille, DocLisboa, Planete Dok Review, Visions du Réel, Jihlava IDFF og DokLeipzig.

Se de nominerede film til dette års DOC ALLIANCE AWARD.

Politikens Publikumspris 2015

Politikens Publikumspris tildeles ved publikumsafstemning, som kan stemme på de ti nominerede film direkte i biografen.

Se de nominerede film til POLITIKENS PUBLIKUMSPRIS 2015.

DR Talentprisen 2017

Pitch din filmidé til den professionelle dokumentarfilmsbranche, for igen i år uddeler DR, CPH:DOX og Filmværkstedet Talentprisen til en ung dokumentarist. Vinderen får, udover 25.000 kr. i udviklings- og produktionsstøtte fra DR, tilknyttet en DR-redaktør som følger projektet og afholder tre udviklingsmøder med instruktøren. Derudover udlåner Filmværkstedet udstyr til at få filmen i kassen.

Læs mere om DR Talentprisen her.

Tidligere vindere

Se sidste års vindere her.