Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din konto.Western Rampart + Shed a Light + Now, at Last!

72 min

Western Rampart + Shed a Light + Now, at Last!

Tre nye, korte værker af SUPERFLEX, Laure Provost og Ben Rivers, hvor naturen viser sig fra sin surreelle side.

I 'Western Rampart' undersøger kunstnergruppen SUPERFLEX det vældige bygningsværk Vestvolden sydvest for København. En enorm rød, talende fluesvamp er vores guide til stedets historie i en eksistentiel monolog. I 'Shed a Light' har den franske kunstner Laure Provost fundet et glemt biologisk laboratorium. Og i den tidligere CPH:DOX-vinder Ben Rivers' nye 35mm-film, 'Now, at Last!', kravler et dovendyr i ro og mag op ad en gren og får sig en lur, til de gloriøse sort/hvide filmbilleder giver efter for motivets psykedeliske vægt og bryder ud i trefarvet triumf til et stykke 60'er pop.

Western Rampart
SUPERFLEX, Danmark 2019, 16 min, Verdenspremiere
Med det vældige bygningsværk Vestvolden sydvest for København som genstand for en fabulerende undersøgelse, studerer kunstgruppen SUPERFLEX i deres nyeste film vores opfattelse af grænser. Både de menneskeskabte og naturlige. Vestvolden blev opført (men aldrig færdiggjort) mellem år 1888 og 1892 som et værn mod invasioner, men har stået ubrugt hen siden 1. verdenskrig. I dag er Vestvolden et hjem for mange typer liv, der i form og skala overskrider voldens oprindelige mening. En enorm rød, talende fluesvamp er således vores guide til stedets historie i en eksistentiel monolog. For hvor Vestvolden er legemliggørelsen af menneskets behov for at beskytte sig mod farer for at overleve, argumenterer vores svampe-guide for, at det netop er bevægelse og cirkulation, der er en nødvendig betingelse for at trives i verden. I sin kombination af visuel og narrativ poesi, og af magisk realisme og dokumentar, er SUPERFLEX's bud på en naturfilm en nærmest bevidsthedsudvidende oplevelse.

Shed a Light
Laure Provost, Frankrig, Belgien 2019, 18 min, Verdenspremiere
Den franske kunstner Laure Provost vil gerne vise os noget. Hun har fundet et glemt, dystopisk biologisk laboratorium i en have bag en fabriksbygning. Her har naturen tager over efter menneskehedens episk fejlslagne forsøg på at eksistere i verden uden samtidig at ødelægge den. Laboratoriet er en foruroligende undtagelse. Her - som i en række af Provosts øvrige værker - er grænsen mellem selvet og alt andet flydende i en grad, hvor forskellen indenfor og udenfor bliver nærmest osmotisk. En åben tilstand af radikal modtagelighed, der i sig selv placerer sig et sted mellem flora og fauna. Den på én gang legesyge og skræmmende 'Shed a Light' er en reaktion på truslen fra den globale opvarming - og en hyldest til den kvindelige krop i et ekstatisk baderitul i en indendørs fontæne, hvor lyserøde plasticbryster lystigt sender sine vandstråler ud over en gruppe voksne veninder.

Now, at Last!
Ben Rivers, Storbritannien 2019, 38 min, Verdenspremiere
Du ville ønske, at du var et dovendyr når du ser 'Now, at Last!' - den nyeste film af den tidligere CPH:DOX-vinder Ben Rivers - og måske er det netop, hvad du er? Som en parodi på både sig selv, tilskueren og hele det cinematiske apparat omdanner den nemlig lærredet til et enormt spejl på vores egne forventninger, frustrationer og frie fantasi. En usandsynligt morsom oplevelse, hvor tiden paradoksalt nok flyver afsted. Man kan ikke beskrive Rivers' bud på en naturfilm uden samtidig at spolere plottet totalt: Et dovendyr kravler i ro og mag op ad en gren og får sig en lur, hængende på hovedet med sine lange kløer solidt plantet i den grove bark. Og der er hænger den så i en halv times tid, som legemliggørelsen af én af de syv dødssynder - and one who couldn't care less. Alt sammen lige indtil Rivers' gloriøse filmbilleder i taktil sort/hvid giver efter for motivets psykedeliske vægt og bryder ud i trefarvet triumf til et stykke 60'erpop. Vises på 35mm film, fordi du har fortjent det.

Original Titel: Western Rampart + Shed a Light + Now, at Last!
Varighed: 72 min
Serier: NEW:VISION AWARD
Kategori: Kunst
Tags: Kunstnerfilm