MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Letter from Home + The Salt Mines + The Transformation

Letter from Home + The Salt Mines + The Transformation

The Salt Mines (1990)

Susana Aikin, Carlos Aparicio, 47 min

Storbritannien

The Transformation (1995)

Susana Aikin, Carlos Aparicio, 58 min

USA

Letters from Home (1996)

Mike Hoolboom

Letter from Home + The Salt Mines + The Transformation

To rå, skelsættende film optaget med fem års mellemrum, der dokumenterer tre transkønnede kvinders liv på Manhattans hårde gader i 90'erne.

Visninger

Dato Tid Sted

Tor. 23/03

21:30

Cinemateket
Mød instruktøren

Billetter

The Salt Mines

'The Salt Mines' følger de tre latinamerikanske, transkønnede kvinder Sara, Gigi og Giovannas liv i Manhattans hårde gader i 1990, hvor de har fundet et midlertidigt hjem i byens saltdepoter i et fællesskab med andre hjemløse. De tre veninder deler deres egne erfaringer på deres egne præmisser i en af de første film til at skildre livet som transkønnet sexarbejder: Deres fortid, drømme og seksuelle identitet. Optaget i gadehøjde i et af de tidlige videoformater, der gjorde det muligt for en ny generation af uafhængige filmskabere at skildre livet i udkanten af samfundet uden andre hensyn end til dem, der stod foran kameraet. Vises med opfølgeren 'The Transformation'.

Instruktør:
Susana Aikin, Carlos Aparicio
Land:
Storbritannien
År:
1990
Varighed:
47 min

The Transformation

Fem år efter den skelsættende dokumentar 'The Salt Mines' vendte de to filmskabere Susana Aikin og Carlos Aparicio tilbage med 'The Transformation', et portræt af Sara, der nu er HIV-positiv og adopteret af en kristen gruppe, der vil hjælpe hende tilbage til livet på én betingelse: At hun accepterer sit biologiske køn og lever sine sidste år som heteroseksuel. Tilsammen udgør de to film et kompromisløst pionerarbejde i at skildre transkvinder og sexarbejdere på deres egne præmisser. Vises med 'The Salt Mines'.

Instruktør:
Susana Aikin, Carlos Aparicio
Land:
USA
År:
1995
Varighed:
58 min

Letters from Home

'Letters from Home ' bygger på en tale af LGBT-aktivisten Vito Russo, hvis opråb 'Disrupt their lives' har lagt titel til Anohnis program. Talen 'Why We Fight', holdt i 1988, er en tidskapsel, der rummer kunstnerens synspunkter på tidspunkt, hvor Russo selv var midt i en AIDS-krise i midten af 1990'erne.

Instruktør:
Mike Hoolboom
År:
1996
Vis mere info

Manuskript: Vito Russo
Vis mindre info