MY:FAVOURITES

Enten log ind eller Opret Bruger for at gemme film og events til din MY:FAVOURITES-konto.Citizen Jane: Battle for the City

Citizen Jane: Battle for the City

Matt Tyrnauer, 92 min

United States, 2016

Citizen Jane: Battle for the City

Arkitektur, urbanitet og kampen for det gode (by)liv. Forfatteren Jane Jacobs og hendes idéer er mere aktuelle end nogensinde før.

Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner. Både som aktivist og som forfatter til arkitekturklassikeren 'The Death and Life of Great American Cities' var Jacobs en sand pioner, der var så langt forud for sin tid, at hendes radikale - og i virkeligheden dybt humanistiske - idéer først nu er begyndt at slå igennem i den arkitektoniske mainstream. 'Citizen Jane' er således ikke kun en dybt spændende historie om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.

Visninger

Dato Tid Sted

Fre. 17/03

18:00

Bremen Teater

Billetter

Lør. 18/03

18:00

SPACE10
UDSOLGT

Billetter

Tir. 21/03

21:30

Grand Teatret

Billetter

Søn. 26/03

14:00

Nordisk Film Dagmar

Billetter

Man. 27/03

19:00

Cinemateket
Ekstravisning

Billetter

Instruktør: Matt Tyrnauer
Land: United States
År: 2016
Varighed: 92 min
Tags: Top Dox Hits
Vis mere info
Producer: Matt Tyrnauer, Robert Hammond, Corey Reeser, Jessica Van Garsse
Vis mindre info