Bag Facaden

Videokonkurrencen Bag Facaden

Har du noget på hjerte og en filmskaber i maven? Er du mellem 15 og 25 år? Og tør du dele din virkelighed – helt uden filter?

Hvornår er du mest glad? Hvad får dit pis i kog? Hvad kan du kun finde på at gøre, når du er alene? Hvad laver du sammen med dine venner? Vis os lige hvad du har lyst til – vores eneste kriterium er, at det er ærligt!

Alt du skal gøre er at lave en film på max. 2 minutter, og uploade den på everdayproject.dk inden den 6. marts – og så får du muligheden for at blive vist på DOX:ON:TOUR.

Læs mere på www.everydayproject.23video.com/page/bag-facaden

Bag Facaden er en filmkonkurrence skabt af 15 unge filmtosser og projektmagere fra USKIK i samarbejde med Kulturmetropolen, Everyday og DOX:ON:TOUR.

Albertslund

What Young Men Do

Albertslund Gymnasium d. 20/3 kl. 15.30

Billetpris: Gratis

Noah er 15 år da han bliver arresteret for fire tilfælde af groft røveri. Som straf bliver den unge lømmel tvunget til at flytte fra sin mor og barndomsvennerne i Oslo ud til sin far i den noget mindre spændende forstad Bærum. Nedtur! ‘What Young Men Do’ er er en ungdomsfilm om at måtte kæmpe med integration og identitet, når man egentlig bare vil have det for vildt. Men der stopper enhver lighed med en klassisk ungdomsfilm-for-velmenende-voksne også. Filmen er nemlig fortalt af Noah selv, og balancerer stilsikkert mellem socialrealisme, indvandrerkrimi og absurd komedie.

I forbindelse med filmen vil der være oplæg med filminstruktør Eva Marie Rødbro, der bl.a. står bag DR successen Prinsesserne fra blokken.

Ballerup

Mumford & Sons: We Wrote This Yesterday

Ballerup Bibliotek d. 16/3 kl. 19.00

FORESTILLINGEN ER AFLYST!

Fra komplet isolation i en labyrint af et lydstudium i Johannesburg til en optræden foran 50.000 ekstatiske fans i Sydafrikas administrative hovedstad, Pretoria. Det er med kærlighed, entusiasme og stor indlevelse at de fire unge briter i Mumford & Sons begiver sig ud på turné i Sydafrika. Og følelserne er gengældte. Mødet med musikere fra nær og fjern udmønter sig i både nye venskaber og ny musik. Og efter to intensive dage i studiet med bandets musikalske kollegaer fra Sydafrika, Senegal og Sverige opstår der noget magisk. En eventyrlysten film om at rejse det ukendte i møde.

I forbindelse med filmen vil der være en mindre akustisk koncert med nogle unge lokale talenter.

All Governments Lie

Ballerup Herlev Produktionshøjskole d. 23/3 kl. 19.00

Billetpris: 40 kr. KØB HER

Det post-faktuelle samfund er en realitet. Eller er det? Det sidste års uventede, politiske omvæltninger – fra Brexit til Trump – har vendt op og ned på forholdet mellem medier og magthavede. Men at have tillid til pressen er vigtigere end aldrig før. Og den tillid kæmper ildsjæle for verden over. Undersøgende journalister som Jeremy Schahill, Glenn Greenwald og en pioner som I.F. Stone insisterer på at gå samfundets ledere efter i sømmene og sætte et inspirerende eksempel. En film til tiden, der vender det kritiske skyts mod de kommercielle nyhedsmedier selv og skiller facts fra fiktion.

Frederikssund

Stranger in Paradise

Skibby Kino d. 16/3 kl. 19.00

Billetpris: 50 kr. KØB HER

Hvis Lars von Trier havde instrueret en dokumentarfilm om flygtningekrisen, kunne den meget vel have set her sådan ud. ‘Stranger in Paradise’ kaster sig over et betændt emne, når filmen – med et klasseværelse som scene og en gruppe autentiske flygtninge som elever – legende og i tre akter præsenterer, hvordan Europa håndterer ankomsten af de mange asylsøgende migranter og flygtninge. Filmen er et dragende formeksperiment, der giver et nyt og helt håndgribeligt perspektiv på flygtningekrisen.

Frederikssund kommune vil sammen med Dansk Flygtningehjælp sætte fokus på, hvordan lokalsamfundet og foreningerne tager imod de mennesker, som er kommet igennem nåleøjet. Et madhold fra Nordhøj og PFFU sørger for krydrede snacks.

Score: A Film Music Documentary

Slangerup Bio d. 17/3 kl. 19.00

Billetpris: 50 kr. KØB HER

Musik er ikke blot til for at blive spillet i radioen, på scenen eller fra pladeafspilleren. Den hører mindst ligeså meget til i biografen. Og at frembringe den helt rigtige dramatiske, storladne eller nervepirrende filmstemning er en kunst. I et fascinerende indblik i filmens musikalske univers tager ‘Score’ os helt med ind i studiet, hvor nogle af Hollywoods største komponister gennem tiderne – blandt andre John Williams, Hans Zimmer, Ennio Morricone og Danny Elfman – fremtryller ikoniske melodier gennem eksperimenter med nye metoder, moderne teknologi og finurlige instrumenter.

Vi ruller den røde løber ud og byder velkommen til Hollywood. Musikskolen kommer og spiller forrygende filmmusik, der vil være quiz og et glas bobler til.

The Age of Consequences

Kulturhuset Rejsestalden d. 18/3 kl. 17.00

Forestillingen er aflyst!

Vi lever i en foranderlig tid. Men også i en tid, hvor globale forhold hænger sammen i uventede og uforudsigelige netværk, hvor en krise i en fjern ende af verden pludselig får konsekvenser lige udenfor vores hoveddør. ‘The Age of Consequences’ tegner linierne op på det nye verdenskort med et imponerende overblik over de ‘sommerfugle-effekter’, hvor klimaforandringer, militære konflikter og menneskerettigheder hænger intrikat sammen. Potentialet for positiv, social forandring kommer fra de mest uventede steder. For hvem havde set det militære, amerikanske højre kaste sig ind i klimaspørgsmålet?

Doner ting og tøj og kluns dig til nyt. Vær med til at bygge en klimaskulptur af genbrugsmaterialer. Og lun dig på den delikate skraldesuppe.

Furesø

What Young Men Do

Grafen i Farum Kulturhus d. 16/3 kl. 19.00

Billetpris: 65 kr. KØB HER

Noah er 15 år da han bliver arresteret for fire tilfælde af groft røveri. Som straf bliver den unge lømmel tvunget til at flytte fra sin mor og barndomsvennerne i Oslo ud til sin far i den noget mindre spændende forstad Bærum. Nedtur! ‘What Young Men Do’ er er en ungdomsfilm om at måtte kæmpe med integration og identitet, når man egentlig bare vil have det for vildt. Men der stopper enhver lighed med en klassisk ungdomsfilm-for-velmenende-voksne også. Filmen er nemlig fortalt af Noah selv, og balancerer stilsikkert mellem socialrealisme, indvandrerkrimi og absurd komedie.

I forbindelse med filmen vil der være oplæg med foreningskonsulent Claus Jul Christensen.

Tokyo Idols

Grafen i Farum Kulturhus d. 23/3 kl. 19.00

Billetpris: 65 kr. KØB HER

Webcams og stivnede ungepigesmil for alle pengene. Velkommen til hypermoderne Japan, hvor purunge popstar-prinsesser indtager de japanske mænds hjerter, og hvor økonomien for salg af skinnende merchandise blomstrer. Den aspirerende sanger Rio arbejder hårdt på at opbygge en trofast fanbase i en overgearet døgnflue-verden. Hver aften indfinder en dedikeret skare af fans – primært midaldrende mænd – sig savlende foran scenen i matchende Rio t-shirts. Rio har sine ‘otakus’ i sin hule hånd. Men hvor starter og slutter illusionen i en ensom verden, der dyrker overfladen og det kunstige?

Arrangementet vil indeholde oplæg ved skoleleder Jes Gram og efterfølgende koncert med musikskolens elever.

Free Lunch Society

Grafen i Farum Kulturhus d. 30/3 kl. 19.00

Billetpris: 65 kr. KØB HER

Ville du arbejde, hvis du blev betalt for blot at være til? Borgerlønnen er tilbage som et alternativ til princippet om ret og pligt, og til et bureaukratisk økonomisk system. I hvert fald i den hidsige offentlige debat, hvor tanken om at alle over 21 år skal have et fast månedligt beløb uanset om de arbejder eller ej, virkelig deler vandene. Men ikke på tværs af traditionelle fløje! Politisk og økonomisk teori møder nemlig psykologi og filosofiske grundspørgsmål om menneskets natur. Vil løn uden arbejde gøre folk dovne? Eller frie? Og hvad med maskinerne, der gør flere og flere jobs overflødige?

Medlemmer fra Borglønsbevægelsen Bien Danmark vil deltage i en debat om filmens tematik.

Forever Pure

Værløse Bio d. 27/3 kl. 19.00

Billetpris: 85 kr. KØB HER

Beitar Jerusalem F.C. er et af de mest populære fodboldhold i Israel, men er samtidig den eneste klub i Premier League, der aldrig har købt en arabisk spiller – og det er mange af klubbens fans stolte af. Men midt i sæsonen indkøber holdets ejer pludselig to muslimske spillere. Fanbasen vender prompte klubben ryggen og kaster holdet ud i et både sportsligt, økonomisk og moralsk kaos. For hvad sker der, når klubbens egen fanklub pludselig er modstandere af deres eget hold? ‘Forever Pure’ er et enestående indblik i racisme i sport, og giver samtidig et nyt og uventet perspektiv på en gammel konflikt.

I forbindelse med filmen vil der være oplæg med Bajram Fetai og flere spillere og trænere vil være til stede.

Gladsaxe

All This Panic

Bibliografen d. 20/3 kl. 10.00

Billetpris: Gratis. Tilmelding på tel. 39576464

I teenage-årene forandrer det meste sig i en rasende fart. Fremtidsdrømme, forelskelser, venskaber – you name it. Det gælder også de to selvbevidste, sårbare og speed-snakkende søstre Ginger og Dusty og deres gruppe af nære veninder, som bor dør om dør i Brooklyn. High school-årene er ved at være forbi – og hvad sker der så? Venskaberne kommer på prøve, mens nye følelser og interesser viser sig og pigerne prøver at finde ud af – sammen og hver for sig – hvem de er, og ikke mindst hvem de gerne vil være. Og der sker virkelig meget på de tre intense år fra 14 til 17, hvor filmskaberne har fulgt dem.

Filmen er et skolebio arrangement og er gratis for skoleklasser.

All This Panic

Bibliografen d. 21/3 kl. 10.00

Billetpris: Gratis. Tilmelding på tel. 39576464

I teenage-årene forandrer det meste sig i en rasende fart. Fremtidsdrømme, forelskelser, venskaber – you name it. Det gælder også de to selvbevidste, sårbare og speed-snakkende søstre Ginger og Dusty og deres gruppe af nære veninder, som bor dør om dør i Brooklyn. High school-årene er ved at være forbi – og hvad sker der så? Venskaberne kommer på prøve, mens nye følelser og interesser viser sig og pigerne prøver at finde ud af – sammen og hver for sig – hvem de er, og ikke mindst hvem de gerne vil være. Og der sker virkelig meget på de tre intense år fra 14 til 17, hvor filmskaberne har fulgt dem.

Filmen er et skolebio arrangement og er gratis for skoleklasser.

Score: A Film Music Documentary

Bibliografen d. 22/3 kl. 19.30

Billetpris: 95 kr. (Inkl. filmvisning, livemusik og et glas vin) KØB HER

Musik er ikke blot til for at blive spillet i radioen, på scenen eller fra pladeafspilleren. Den hører mindst ligeså meget til i biografen. Og at frembringe den helt rigtige dramatiske, storladne eller nervepirrende filmstemning er en kunst. I et fascinerende indblik i filmens musikalske univers tager ‘Score’ os helt med ind i studiet, hvor nogle af Hollywoods største komponister gennem tiderne – blandt andre John Williams, Hans Zimmer, Ennio Morricone og Danny Elfman – fremtryller ikoniske melodier gennem eksperimenter med nye metoder, moderne teknologi og finurlige instrumenter.

Oplev live jazz orkesteret KissKissBangBang i en intim mini koncert, hvor de 4 musikere fortolker James Bond, Spiderman og Superman.

The Islands and The Whales

Bibliografen d. 25/3 kl. 16.00

Billetpris: 75 kr. KØB HER

Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv. Og om ‘The Islands and the Whales’, en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.

Filmen er en del af en landsdækkende simultanvisning, hvor filmens aktører vil være involveret i arrangementet.

DOX:ON:TOUR – USKIK og EVERYDAY – AWARDSHOW

Bibliografen d. 29/3

Fælles afslutningsarrangement for filmkonkurrencen ”Bag facaden”, visning af kortfilm og fest. De unge der har været med på USKIK UngeCamp skal stå for en filmkonkurrence og afvikle aftenens awardshow. Dette fælles arrangement for alle deltagende kommuner holdes i Bibliografen.

Gribskov

The Islands and The Whales

Kulturhavn og Gilleleje Bio d. 25/3 kl. 16.00

Billetpris: 75 kr. KØB HER

Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv. Og om ‘The Islands and the Whales’, en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.

Filmen er en del af en landsdækkende simultanvisning, hvor filmens aktører vil være involveret i arrangementet. Som led i DOX:ON:TOUR inviterer Gilleleje Bio til en række andre dokumentarfilmarrangementer. Læs mere HER

The Islands and The Whales

Tisvilde Bio d. 25/3 kl. 16.00

Billetpris: 75 kr. KØB HER

Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv. Og om ‘The Islands and the Whales’, en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.

Filmen er en del af en landsdækkende simultanvisning, hvor filmens aktører vil være involveret i arrangementet.

Score: A Film Music Documentary

Tisvilde Bio d. 27/3 kl. 19.30

Billetpris: 75 kr. KØB HER

Musik er ikke blot til for at blive spillet i radioen, på scenen eller fra pladeafspilleren. Den hører mindst ligeså meget til i biografen. Og at frembringe den helt rigtige dramatiske, storladne eller nervepirrende filmstemning er en kunst. I et fascinerende indblik i filmens musikalske univers tager ‘Score’ os helt med ind i studiet, hvor nogle af Hollywoods største komponister gennem tiderne – blandt andre John Williams, Hans Zimmer, Ennio Morricone og Danny Elfman – fremtryller ikoniske melodier gennem eksperimenter med nye metoder, moderne teknologi og finurlige instrumenter.

The Hotel

Tisvilde Bio d. 29/3 kl. 19.30

Billetpris: 75 kr. KØB HER

Et besøg på et japansk hotel, der har eksisteret i over tusind år (!) er blot ét af mange stop på den svenske instruktør Kristian Petris verdensomrejse. En rejse, der er drevet af Petris fascination for hotellet som nomadisk hjem og rejsen som sindstilstand, og som fører ham fra klassiske hoteller i Europa til anonyme, modernistiske non-steder i hans eksistentielle og tankefulde, filmiske essay. Ligesindede som Stellan Skarsgård og Åsne Seierstad møder ham undervejs og deler deres betragtninger i en film, der i den grad giver nyt liv til tanken om, at det at rejse er at leve.

Halsnæs

Gringo: The Dangerous Life of John McAfee

Kosmorama Frederiksværk d. 15/3 kl. 18.30

Billetpris: 30 kr. KØB HER

Sex, stoffer, mord og yoga. Oscar-nominerede Nanette Burstein dykker ned i antivirus-skaberen John McAfees vilde historie og tegner et billede af en paranoid, megaloman excentriker. Efter at have tjent millioner på sin software i 90’erne flyttede John McAfee til Belizes solbeskinnede jungle, hvor han skabte et gangsterbeskyttet frirum med en overflod af stoffer og et harem af unge piger. I 2012 flygtede han til Guatemala efter at hans nabo blev fundet dræbt af pistolskud. Og i 2016 stillede han op som kandidat i det amerikanske præsidentvalg. For vildt til at være sandt? Det siger McAfee selv.

Filmen præsenteres i samarbejde med Ung Iværksætter, der består af 18 elever fra Unge og Kulturcentret i Halsnæs kommune.

The Islands and The Whales

Hundested Kino d. 25/3 kl. 15.00

Billetpris: 60 kr. Billetter kan bestilles på fihahu@gmail.com

Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv. Og om ‘The Islands and the Whales’, en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.

I forbindelse med filmen vil der være oplæg med biolog Carl Kinze.

Helsingør

All This Panic

Kulturværftet d. 21/3 kl. 09.00

Billetpris: 60 kr. KØB HER (Gratis for skoleelever)

I teenage-årene forandrer det meste sig i en rasende fart. Fremtidsdrømme, forelskelser, venskaber – you name it. Det gælder også de to selvbevidste, sårbare og speed-snakkende søstre Ginger og Dusty og deres gruppe af nære veninder, som bor dør om dør i Brooklyn. High school-årene er ved at være forbi – og hvad sker der så? Venskaberne kommer på prøve, mens nye følelser og interesser viser sig og pigerne prøver at finde ud af – sammen og hver for sig – hvem de er, og ikke mindst hvem de gerne vil være. Og der sker virkelig meget på de tre intense år fra 14 til 17, hvor filmskaberne har fulgt dem.

Før arrangementet vil der blive vist korte film lavet af unge fra Helsingør og resten af Sjælland ud fra temaet: Bag facaden.

Musikaften med kassettebånd

Kulturværftet d. 23/3 kl. 18.00

Billetpris: Gratis

Hvad er det med kassettebåndet? Hvorfor vælger musikere i dag at udgive kun på kassettebånd?

Kom til akustisk koncert og snak med musikeren Veronica Bianqui.

Veronica begyndte i 7 års alderen at optage sine egne sange på kassettebåndoptagere i hendes værelse, i Los Angeles. Nu, ca. 20 år senere, har Veronica medvirket på en længere række af kassettebånds udgivelser med bla. det Californiske surf-rock band, The Blank Tapes og hendes primære projekt under eget navn – senest med kassette singlen “Ah Paris” (Lollipop Records, 2016). Veronicas musik kan beskrives som excentrisk rock ‘n’ roll præget pop.

Veronicas numre fremføres som en semi-akustisk koncert, hvor hendes vokal akkompagneres af guitar, kontrabas og violin.

On The Edge of Freedom

Kulturværftet d. 29/3 kl. 19.00

Billetpris: 60 kr. KØB HER

Forestil dig at klatre op på toppen af antennen på en skyskraber og stå flere hundrede meter over jorden – uden faldskærm. Det er, hvad en gruppe unge og dødsforagtende, russiske ‘roofers’ gør i jagten på adrenalinrus, vilde selfies og en ny måde at udtrykke sig på i protest mod et autoritært samfund. I spidsen for gruppen er en ung kvinde, som armeret med GoPro-kameraer tager os med helt til tops. Og der er i den grad dømt både sved på panden og nogle ordentlige sug i maven, når hun fjernstyrer sit dronekamera fra spidsen af en kran flere hundrede meter over jorden. Men realiteterne venter dernede.

Efter filmen vil de to instruktører fortælle om arbejdet med filmen og svare på spørgsmål fra salen.

Cassette: A Documentary Mixtape

Elværket d. 24/3 kl. 20.00

Billetpris: 50 kr. KØB HER

Nok har LP’en fået en overvældende renæssance de sidste par år. Men dens firkantede lillebror af plast, kassettebåndet, lever også i stor stil! ‘We expected it to be a succes, but not a revolution,’ som kassettebåndets opfinder, Lou Ottens, siger i denne herlige film om kulturen omkring det charmerende lofi-format. Og det er svært ikke at blive overvældet af revolutionær nostalgi, når man hører Lous egne fortællinger fra kontoret hos Siemens i 60’erne, hvor han opfandt det dengang topsmarte og bootleg-venlige medie. Fra punk til hip-hop og indie: Henry Rollins, Run DMC, Thurston Moore, Daniel Johnston og andre entusiaster fortæller energisk om hvad kassettebåndet har betydet for musikken – og det er mere, end man tror. Så hvis man hører til dem, der er gamle nok til at huske da musikken skulle spoles tilbage er ‘Cassette: A Documentary Mixtape’ en film, der vil få både nostalgien og passionen for de fysiske formater til at skylle gennem kroppen på én.

Efter filmen vil der være koncert med kassettebåndsekspert Veronica Bianqui. Musikken spilles som klassisk rock-trio med elguitar, elbas og trommer. Aftenen slutter med Kassettebåndsperformance af Kristoffer Raasted & Ragnhild May.

Herlev

All This Panic

Herlev Teaterbio d. 28/3 kl. 19.30

Billetpris: 50 kr. KØB HER

I teenage-årene forandrer det meste sig i en rasende fart. Fremtidsdrømme, forelskelser, venskaber – you name it. Det gælder også de to selvbevidste, sårbare og speed-snakkende søstre Ginger og Dusty og deres gruppe af nære veninder, som bor dør om dør i Brooklyn. High school-årene er ved at være forbi – og hvad sker der så? Venskaberne kommer på prøve, mens nye følelser og interesser viser sig og pigerne prøver at finde ud af – sammen og hver for sig – hvem de er, og ikke mindst hvem de gerne vil være. Og der sker virkelig meget på de tre intense år fra 14 til 17, hvor filmskaberne har fulgt dem.

Inden filmen kommer instruktør Eva Marie Rødbro og fortæller om at arbejde dokumentarisk med mennesker i den alder, som man også møder i hendes serie ”Prinsesserne fra blokken”. Herlev Bibliotek er vært på arrangementet.

Ishøj

What Young Men Do

Ishøj Biograf d. 21/3 kl. 19.00

Billetpris: 25 kr. Billetkøb kommer snarest.

Noah er 15 år da han bliver arresteret for fire tilfælde af groft røveri. Som straf bliver den unge lømmel tvunget til at flytte fra sin mor og barndomsvennerne i Oslo ud til sin far i den noget mindre spændende forstad Bærum. Nedtur! ‘What Young Men Do’ er er en ungdomsfilm om at måtte kæmpe med integration og identitet, når man egentlig bare vil have det for vildt. Men der stopper enhver lighed med en klassisk ungdomsfilm-for-velmenende-voksne også. Filmen er nemlig fortalt af Noah selv, og balancerer stilsikkert mellem socialrealisme, indvandrerkrimi og absurd komedie.

Tokyo Idols

Arken d. 25/3 kl. 14.00

Billetpris: Gratis visning ved køb af indgangsbillet til museum

Webcams og stivnede ungepigesmil for alle pengene. Velkommen til hypermoderne Japan, hvor purunge popstar-prinsesser indtager de japanske mænds hjerter, og hvor økonomien for salg af skinnende merchandise blomstrer. Den aspirerende sanger Rio arbejder hårdt på at opbygge en trofast fanbase i en overgearet døgnflue-verden. Hver aften indfinder en dedikeret skare af fans – primært midaldrende mænd – sig savlende foran scenen i matchende Rio t-shirts. Rio har sine ‘otakus’ i sin hule hånd. Men hvor starter og slutter illusionen i en ensom verden, der dyrker overfladen og det kunstige?

Før filmen vil cand.mag., ph.d. i Japanstudier Jens Sejrup lave oplæg.

Free Lunch Society

Festsalen i Strandgården 19 d. 28/3 kl. 19.00

Billetpris: Gratis

Ville du arbejde, hvis du blev betalt for blot at være til? Borgerlønnen er tilbage som et alternativ til princippet om ret og pligt, og til et bureaukratisk økonomisk system. I hvert fald i den hidsige offentlige debat, hvor tanken om at alle over 21 år skal have et fast månedligt beløb uanset om de arbejder eller ej, virkelig deler vandene. Men ikke på tværs af traditionelle fløje! Politisk og økonomisk teori møder nemlig psykologi og filosofiske grundspørgsmål om menneskets natur. Vil løn uden arbejde gøre folk dovne? Eller frie? Og hvad med maskinerne, der gør flere og flere jobs overflødige?

Køge

Stranger in Paradise

Borup Kino d. 19.3 kl. 15.00

Billetpris: 75 kr. KØB HER

Hvis Lars von Trier havde instrueret en dokumentarfilm om flygtningekrisen, kunne den meget vel have set her sådan ud. ‘Stranger in Paradise’ kaster sig over et betændt emne, når filmen – med et klasseværelse som scene og en gruppe autentiske flygtninge som elever – legende og i tre akter præsenterer, hvordan Europa håndterer ankomsten af de mange asylsøgende migranter og flygtninge. Filmen er et dragende formeksperiment, der giver et nyt og helt håndgribeligt perspektiv på flygtningekrisen.

I forbindelse holder Ditte Bloch Noer fra mellemfolkeligt samvirke oplæg om filmens emne i dansk kontekst.

All Governments Lie

Tapperiet d. 21.3 kl. 18.00

Billetpris: 50 kr. KØB HER

Det post-faktuelle samfund er en realitet. Eller er det? Det sidste års uventede, politiske omvæltninger – fra Brexit til Trump – har vendt op og ned på forholdet mellem medier og magthavede. Men at have tillid til pressen er vigtigere end aldrig før. Og den tillid kæmper ildsjæle for verden over. Undersøgende journalister som Jeremy Schahill, Glenn Greenwald og en pioner som I.F. Stone insisterer på at gå samfundets ledere efter i sømmene og sætte et inspirerende eksempel. En film til tiden, der vender det kritiske skyts mod de kommercielle nyhedsmedier selv og skiller facts fra fiktion.

Før filmen holder byrådsmedlem fra Venstre Anette Simoni oplæg.

Stay Behind – Min farfars hemmelige krig

Køge Bibliotek d. 28.3 kl. 19.00

Billetpris: 50 kr. KØB HER

Instruktør Ida Grøn har altid været tæt med sine bedsteforældre, men noget tyder på, at hendes farfar Otto ikke blot var den respekterede tandlæge og modstandsmand, som hun troede han var. Det tyder på, at han under den kolde krig arbejdede som agent for CIA i et hemmeligt, europæisk netværk. Otto benægter alt – men som Ida taler med dem, der har kendt ham, siger de mange spor noget andet. En familiefortælling om loyalitet og dobbeltliv, der rækker fra Nordvestjyllands kyster, til højteknologiske laboratorier og hemmelige arkiver, mens Ida Grøn optrævler sandheden om sin farfars hemmelige krig.

Score: A Film Music Documentary

Tapperiet d. 29.3 kl. 19.00

Gratis entré

Musik er ikke blot til for at blive spillet i radioen, på scenen eller fra pladeafspilleren. Den hører mindst ligeså meget til i biografen. Og at frembringe den helt rigtige dramatiske, storladne eller nervepirrende filmstemning er en kunst. I et fascinerende indblik i filmens musikalske univers tager ‘Score’ os helt med ind i studiet, hvor nogle af Hollywoods største komponister gennem tiderne – blandt andre John Williams, Hans Zimmer, Ennio Morricone og Danny Elfman – fremtryller ikoniske melodier gennem eksperimenter med nye metoder, moderne teknologi og finurlige instrumenter.

I forbindelse med filmen vil der være oplæg med Nis Harvey Bøgvad fra Copenhagen Film Music.

Burning Out

Køge Kirke d. 30.3 kl. 19.00

Billetpris: Gratis

Belgiske Jérome le Maire tilbragte to år med et kamera i hånden på det prestigefulde hospital Saint-Louis i hjertet af Paris, hvor der hver dag foretages 60-80 livsvigtige operationer. Og hvor både læger og personale er ved er ved at brænde ud i en hidsig alle-mod-alle-atmosfære af nedskæringer, underbemanding og stress. Alle betror sig til Jérome, der mestrer dyden at observere og lytte, så der er plads til både at tænke og føle. Og måske er det netop der, løsningen ligger. ‘Burning Out’ tager kampen op med vor tids store folkesygdom med velfortjent succes.

I forbindelse med filmen vil der være oplæg med overlæge Henrik Møller, der vil fortælle om udbrændthed set fra en dansk kirurgs synspunkt.

Roskilde

Cassette: A Documentary Mixtape

Ragnarock d. 16/3 kl. 20.00

Billetpris: 50 kr. KØB HER

Nok har LP’en fået en overvældende renæssance de seneste par år. Men dens firkantede lillebror af plast, kassettebåndet, lever også i stor stil! ‘We expected it to be a succes, but not a revolution,’ som kassettebåndets opfinder, Lou Otten, siger i denne herlige film om kulturen og historien omkring det charmerende lofi-format. Fra punk til hip-hop og indie: Henry Rollins, Run DMC, Thurston Moore, Daniel Johnston og andre entusiaster fortæller energisk om hvad kassettebåndet har betydet for musikken – og det er mere, end man lige tror.

Inden filmen vil der være oplæg med radiovært, musikjournalist og mangeårig leder af P3 Live Jan Sneum.

Dream Empire

Museet for Samtidskunst d. 29/3 kl. 18.30

Billetpris: 40 kr. KØB HER

24-årige Yana er en entreprenant, ung kvinde med tårnhøje ambitioner for sit firma, der buldrer frem i kølvandet på det kinesiske byggeboom. Og det går godt, indtil boligboblen begynder at briste. Hendes veje krydses med den unge filmskaber David, der ernærer sig som klarinettist i et af de ‘white monkey bands’, der underholder til kitschede receptioner. Venskabet mellem de to bliver i Davids film til et tragikomisk eventyr i en overophedet, kosmopolitansk verden af drømme og bristede illusioner. Gennem Davids fremmede blik på den til tider næsten surrealistiske, kinesiske boomer-virkelighed er ‘Dream Empire’ en film om en ung kvindes stædige kamp for at skabe sig en plads i verden.

Filmen vises i samarbejde med Unges Samtid, Museet for Samtidskunsts aktive unge. Gruppen består af kreative entreprenører, der skaber oplevelser med udgangspunkt i museets udstillinger. Unges Samtid og museets filmklub Global View er aftenens værter.

Free Lunch Society

INSP! d. 21/3 kl. 19.00

Billetpris: Gratis

Ville du arbejde, hvis du blev betalt for blot at være til? Borgerlønnen er tilbage som et alternativ til princippet om ret og pligt, og til et bureaukratisk økonomisk system. I hvert fald i den hidsige offentlige debat, hvor tanken om at alle over 21 år skal have et fast månedligt beløb uanset om de arbejder eller ej, virkelig deler vandene. Men ikke på tværs af traditionelle fløje! Politisk og økonomisk teori møder nemlig psykologi og filosofiske grundspørgsmål om menneskets natur. Vil løn uden arbejde gøre folk dovne? Eller frie? Og hvad med maskinerne, der gør flere og flere jobs overflødige?

I forbindelse med filmen vil der blive faciliteret en debat fra en gruppe RUC-studerende som har skrevet om “Borgerløn og individets motivation”.

Rødovre

Eat That Question: Frank Zappa In His Own Words

Viften d. 26.3 kl. 15.00

Billetpris: 80 kr. KØB HER

Born in 1940, Frank Zappa – self-taught composer, musician, bandleader, producer and independent thinker – first transcribed his avant-garde, Varèse-influenced compositions onto paper at fourteen. He only began to write lyrics in his early twenties. Nevertheless, upon the ‘66 release of his debut album, Freak Out! (with The Mothers of Invention), he swiftly became the most quotable voice of dissent in popular music.

I forbindelse med filmen vil der være oplæg med forfatter og filminstruktør Lars Movin.