Hvis du var iblandt de publikummer, der sidste år slængede sig i bløde sofaer på Kunsthal Charlottenborg og så dokumentarfilm, så ved du, hvad du kan glæde dig til. Hvis ikke, så får du muligheden for at prøve det af igen til marts – for sammen med Normann Copenhagen slår vi igen dørene op for landets største sofabiograf, Social Cinema, på Kunsthal Charlottenborg!

Biografen er indrettet udelukkende med møbler fra Normann Copenhagen, og byder på storslåede filmvisninger af internationale dokumentarfilm, audiovisuelle koncerter, en konference, talkshows og mange andre alternative events i de helt særlige tilbagelænede omgivelser.

Sofabiografen hedder Social Cinema, da den opfordrer til tilbagelænede og sociale filmoplevelser, der (helt bogstavelig talt) bringer publikum tættere sammen.

Her kan du se alle de events, der finder sted i Social Cinema under CPH:DOX 2019. Gør klar til at sætte dig rigtig godt til rette!

Onsdag d. 20 marts


17:00

The Man Who Played With Fire

Millenium-forfatteren Stieg Larssons andet liv som journalist i kampen mod højre-ekstremismen i Europa. En medrivende storfilm i noir-traditionen.

Læs mere

20:00

True Stories

David Byrne på udflugt som den ultimative gentleman-turist i smalltown America. Vises i nyrestaureret version fuld af sange fra Talking Heads’ plade.

Læs mere

Torsdag d. 21 marts


18:30

Europe Opening

Åbningsaften for årets store tema om Europa, demokratiets tilstand og de europæiske idéers historie.

Læs mere

18:30

Democracy LTD

Et grundigt øjebliksbillede af Europa anno 2019, hvor tilliden til fællesskabet svigter, og hvor masserne er blevet uforudsigelige.

Læs mere

21:00

The Heart is a Drum

Kærlighedshistorien bag NEU! og motorik-beatet, der fik indflydelse på Joy Division, Iggy Pop og David Bowie.

Læs mere

Fredag d. 22 marts


19:00

Bauhaus Spirit

Historien om den tværkunstneriske bevægelse, der ændrede måden vi ser på verden – og måden vi lever i den.

Læs mere

21:30

Opening Part feat. Olof Dreijer (The Knife) dj-set

Åbningsfest på Kunsthal Charlottenborg med den ene halvdel af den politiske og aktivistiske popgruppe The Knife.

Læs mere

21:30

Into a Space of Love

Strike a pose! Vogue-kulturens opblomstring på slut-80’ernes LGBTQ+-scene i New York, ifølge den visuelle kunstner Wu Tsang.

Læs mere

Lørdag d. 23 marts


12:30

Blue Note Records: Beyond the Notes

Jazzet coolness møder nutidens selvbevidste, sorte musikscene i en film om selskabet bag de legendariske pladecovers.

Læs mere

12:30

Blue Note Records: Film + koncert

Vær med til at fejre Blue Note Records 80 år. Fremragende film om det visionære pladeselskab og efterfølgende all-woman koncert med fortolkning af musikken.

Læs mere

15:30

Peter Lindbergh – Women’s Stories

Den tyske stjernefotografs liv set gennem hans egne revolutionerende modefotos og fortalt af kvinderne selv.

Læs mere

18:15

Halston

Årets modefilm. Mød designeren og gay-ikonet, der var ‘the missing link’ mellem det klassiske Hollywood og Studio 54.

Læs mere

18:15

CPH:DOX x Copenhagen Fashion Week: Premiere på modedokumentaren ‘Halston’

Mød instruktøren til visningen d. 23. marts i vores smukke Social Cinema, hvor vi i samarbejde med Copenhagen Fashion Week inviterer til fotovæg med modebloggere og eksperter på Kunsthal Charlottenborg. Nyd en gratis drink fra Jameson, mens du slynger dig i de vores elegante Normann Copenhagen-møbler og de Instagram-venlige omgivelser.

Læs mere

21:15

Don’t Give a Fox party feat. Girls Are Awesome

Læs mere

21:15

Don’t Give a Fox

Et all-girl skate crew tager på roadtrip Danmark rundt i en ungdomsfilm om drømme,  venskaber og blå mærker.

Læs mere

Søndag d. 24 marts


12:00

Resistance Fighters

Folkesundhed, etik og big business i en thriller om resistente bakterier – de bittesmå dræbere, der kan få store konsekvenser.

Læs mere

14:30

Sisters Academy + The Rare Event

Slående smukt åbner ‘Patrimonium’ døren op ind til landadelens verden, i en varm film hvor tiden går og står stille på én gang.

Læs mere

16:30

Badiou

Et filosofisk portræt af Frankrigs store tænker, der har viet sit liv til at bygge bro mellem tanke og handling, det politiske og fællesskabet.

Læs mere

18:45

Normal

Æstetisk gennemført billedsatire over de normer, der dikterer hvordan drenge bliver til rigtige mænd og hvordan piger skal opføre sig.

Læs mere

20:45

Varda by Agnès

Den franske filmskabers helt nye selvportræt er en berigende og dybt charmerende vandretur gennem det fantasifulde livsværk.

Læs mere

Mandag d. 25 marts


10:00

CPH:CONFERENCE SCIENCE & FILM

Både forskere og kunstnere forsøger gennem deres arbejde at afdække de dybere sandheder om vores verden – på forskellige, men undertiden også overraskende ens, måder. Med støtte fra Lundbeckfonden vender vi endnu engang tilbage med en hel dag dedikeret til at se nærmere på forholdet mellem film og videnskab, og sammen med en række anerkendte kunstnere, instruktører og akademikere undersøger vi nye tilgange til “videnskabsfortælling”, der er i stand til at engagere et bredt publikum i videnskaben som sådan såvel som dens betydning for vores samfund.

17:30

Almost Human

Stephen Fry har lagt stemme til Jeppe Røndes visionære videnskabs-essay, hvor de kunstneriske ambitioner er på intergalaktisk niveau.

Læs mere

19:00

Human Nature

Science fiction bliver til virkelighed for øjnene af os i en film om genetiske remix af menneskets DNA, der vitterligt indfanger en revolution i real-time.

Læs mere

21:30

Chasing Einstein

Albert Einsteins relativitetsteori har været fysikkens dominerende fortælling i 100 år – men hvad gør vi, når den ikke længere kan svare på alle vores spørgsmål?

Læs mere

Tirsdag d. 26 marts


17:30

Film + Talk: A User’s guide to Cheating Death

Mød forskeren, der har sat sig for at mane usande (og usunde!) helseråd i jorden og bringe den sunde fornuft tilbage på mode.

Læs mere

19:30

The Last Male on Earth

Rundt om det sidste hankønseksemplar af et sjældent næsehorn udspiller der sig en menneskelig tragikomedie.

Læs mere

21:30

CPH:DOX X Techtopia: Meet the robots for premiere on “HI, AI”

Robotterne kommer! Og de har taget deres opfindere, ingeniører og forskere med. Til den internationale premiere på robotfilmen ‘HI, AI’ indtager Henrik Føhns (tidl. ‘Harddisken’) værtsrollen og byder både filmens instruktør, en række forskere og deres robotter velkommen på scenen, mens han optager en live-udgave af sin podcast Techtopia.

Læs mere

21:30

Hi, AI

Algoritmer møder menneskelige følelser i en stilsikker science fiction-dokumentar om vores nye medborgere, robotterne.

Læs mere

Onsdag d. 27 marts


17:30

A Cherry Tale

Tre danske entreprenører kaster sig ud i at lave kirsebærvin på Lolland. Et eventyr om at tage springet fra hobby til risky business.

Læs mere

19:45

Nona

Der er plot-twists for alle dine rustne søm i denne forrygende chilensk krimi-hybrid med instruktørens bedstemor i hovedrollen.

Læs mere

21:45

Berlin Bouncer

Berlins vilde natteliv er vævet sammen med byens turbulente historie, fortalt her af tre af dens karismatiske dørmand – og ja, Sven fra Berghain er med!

Læs mere

Torsdag d. 28 marts


17:15

CPH:DOX X Heartland: Smag på biodiversiteten

CPH:DOX er stolte over at kunne præsentere et helt særligt arrangement i samarbejde med Heartland Festival! Glæd dig til en film efterfulgt af talk med smagsprøver – samt en enestående og bæredygtig middag i Apollo Bar kreeret af mesterkokke!

Læs mere

17:15

The Biggest Little Farm

Syv år på en selvforsynende farm i Californien. Dokumenteret af de to idealistiske farmere selv med kærlighed til jorden og miljøet.

Læs mere

19:30

Property

Syv år på en selvforsynende farm i Californien. Dokumenteret af de to idealistiske farmere selv med kærlighed til jorden og miljøet.

Læs mere

21:45

Brexit Party: ‘Everybody In the Place’ + acid-house dj-set by Tight Cherry (MMHRadio)

Aftenen før Brexit – d. 28/3 – danner hylder vi England med britisk begravelsestale, film om rave-kultur og acid house DJ-efterfest!

Læs mere

21:45

Everybody in Place

Acid house-kulturen i 90’ernes England genlæst som politisk og kulturel prisme, i en performativ filmforelæsning af kunstneren Jeremy Deller.

Læs mere

Fredag, d. 29 marts


10:00

CPH:CONFERENCE: The Art of Cinema

What does artistic autonomy mean in cinema today? Can cinema across genres still act as a medium of personal expression and cultural significance? And how do these translate during a time of increasing awareness around notions of identity, diversity and gender equality in our culture at large? Who is given the platform to tell their story and how? Join curator Vanja Kaludjercic of MUBI to find out on the last day of our conference.

Læs mere

Lørdag, d. 30 marts


12:00

A Word for Human

Bag kulisserne på Det Kongelige Bibliotek i et år, hvor Marina Abramović og Olafur Eliasson er blandt de mange besøgende.

Læs mere

14:00

On the Inside of a Military Dictatorship

Myanmars tragedie oprullet med blik for magtens kompleksitet og den djævelske detalje i en film om den svære vej til demokrati.

Læs mere

17:00

Young and Alive

Frankrigs ungdom i et generationsportræt fra årene siden Charlie Hebdo, optaget på gaden og med blikket rettet mod en uvis fremtid.

Læs mere

21:00

Silicium: ‘Primordial’ (Bjørn Svin vs. Carl Emil Carlsen)

Uropførelse af den elektroniske legende Bjørn Svin og den visuelle kunstner Carl Emil Carlsens seneste samarbejde i sofabiografen på Charlottenborg.

Læs mere

Søndag, d. 31 marts


12:00

The Open Window

To unge piger fra et fattigt kvarter i Delhi oplever internettets muligheder for at lade dem vælge deres egen fremtid.

Læs mere

14:00

Assholes: A Theory

Filmatiseringen af psykologi-professor Aaron James’ vittige bestseller om hvorfor nogle folk bare er nogle røvhuller – og hvad man gør med dem!

Læs mere

16:15

Alexander Tovborg – Troens Ridder

Tvivl, tro og ekstase i et portræt (og mere til) af kunstneren som ungt menneske, hvor mytologiske motiver møder en selvopofrende praksis.

Læs mere

18:30

The Disappearance of My Mother

Filmskaberens mor har besluttet sig til at forsvinde – men det bliver ikke uden kamp. En kærlig og usædvanlig mor/søn-historie med kameraet som vidne.

Læs mere

20:30

PJ Harvey: A Dog Called Money

PJ Harveys cinematiske dagbog fra en rejse gennem tre konfliktzoner, der blev til de gnistrende og politiske sange på hendes nyeste album.

Læs mere

Præsenteret i samarbejde med: