Hvis du var en af de over 5.000 publikummer, der sidste år slængede dig i bløde sofaer på Kunsthal Charlottenborg og så dokumentarfilm, så ved du, hvad du kan glæde dig til. Hvis ikke, så får du muligheden for at prøve det af igen til marts – for sammen med Normann Copenhagen slår vi igen dørene op for landets største sofabiograf, Social Cinema, på Kunsthal Charlottenborg!

Biografen er indrettet udelukkende med møbler fra Normann Copenhagen, og byder på storslåede filmvisninger af internationale dokumentarfilm, audiovisuelle koncerter, en konference, talkshows og mange andre alternative events i de helt særlige tilbagelænede omgivelser.

Sofabiografen hedder Social Cinema, da den opfordrer til tilbagelænede og sociale filmoplevelser, der (helt bogstavelig talt) bringer publikum tættere sammen. I år bliver biografen indrettet med en ny modulsofa fra Normann Copenhagen, med navnet Sum. Sum er formstøbt i eftergivende skum, som sikrer maksimal komfort og støtte i ryggen under filmvisningerne.

Sum bliver kun lavet som bestillingsvare; det er altså en helt særlig CPH:DOX-sofa, publikum kan sætte sig til rette i på Kunsthal Charlottenborg. Under festivalen får publikum i øvrigt mulighed for at vinde en af de specielle Sum sofaer i konkurrence – hold øje med Normann Copenhagens sociale platforme.

Her kan du se alle de events, der finder sted i Social Cinema under CPH:DOX 2018. Gør klar til at sætte dig rigtig godt til rette!

Torsdag d. 15 marts


20:00

Exorcism: An evening with Jenny Wilson

Den svenske popstjerne går i kødet på overgrebskulturen, når hun til åbningsaftenen i Kunsthal Charlottenborg inviterer til kortfilm, lyttesession, mini-koncert og dj-set.

Read More

Fredag d. 16 marts


19:00

The Most Unknown

En videnskabelig opdagelsesrejse ind i det ukendte, hvor fysikkens og naturens største mysterier møder os på havets bund og i det ydre rum.

Read More

21:45

Opening Party feat. Boiler Room 4:3 & Marshall Jefferson

Åbningsfest med housemusik-film og DJ-sets fra legenden Marshall Jefferson og Kasper Marott, i samarbejde med den elektroniske musikplatform Boiler Room.

Read More

Lørdag d. 17 marts


12:30

Karl’s Perfect Day

Verdens bedste dag fra morgen til aften. Du ville ønske du var i den svenske kunstner Karl Holmqvists sko i hans poetiske hybriddrøm af en film.

Read More

15:00

The Green Lie

Bliver vi forført af det gode budskab om bæredygtighed, når vi køber ind? En doku-komedie, hvor intet er hvad det ser ud til at være.

Read More

18:00

The xx Opening Film: God’s Own Country + Landline

Read More

21:00

The xx Party

Vi fejrer London-bandets filmprogram med en fest på Charlottenborg med bandet selv. Romy vender plader fulgt af dj-sets fra blandt andre First Hate.

Read More

Søndag d. 18 marts


12:30

Alphago

Menneske vs. maskine i det ultimative showdown: Den sydkoreanske verdensmester møder Google DeepMind over det asiatiske brætspil Go.

Read More

15:15

Gambling, Gods and LSD

En af de sidste femten års mest storslåede og visionære dokumentarfilm er et monument over ekstase som kilde til lykke – og til ny viden.

Read More

19:00

Picture of Light

På jagt efter nordlys – og måske noget større – i en smuk og filosofisk film fra verdens ende, med musik af Jim O’Rourke.

Read More

Mandag d. 19 marts


17:30

Chef Flynn

Mesterkok som 12-årig og international celebrity få år efter. Se det ske i en film, der vil få maverne til at rumle i biografen.

Read More

21:00

Sisters Academy + The Rare Event

Sisters Academy er en stemningsfuld dokumentation af det performative eksperiment af samme navn på Den Frie sidste efterår, hvor gæsterne overnattede på udstillingsstedet og deltog i et kollektivt, 24 timer langt sanseligt læringsforløb.

Read More

Tirsdag d. 20 marts


19:00

Last Year in Utopia

Bertolt Brecht møder Big Brother i rekonstruktionen af et reality tv-show, der gik i opløsning. Stilsikkert, gådefuldt og med tysk humor.

Read More

21:15

Silas

Simpel teknologi og en inspirerende idealisme. Mød en moderne, afrikansk aktivist til kamp mod korruption og illegal skovhugst i en film, der faktisk gør en forskel.

Read More

Onsdag d. 21 marts


19:00

The Distant Barking of Dogs

Billedskøn og hjerteskærende film, der lader os opleve en ukrainsk krigszone gennem en ung drengs øjne og spinkle krop.

Read More

21:00

Possessed

Internet-alkymisterne Metahavens visuelle essay om de (a)sociale mediers okkulte tiltrækningskraft, til et dark score af Laurel Halo.

Read More

21:00

Laurel Halo vs. ‘Possessed’

Det elektroniske stjerneskud af en musiker giver koncert efter ny trippet film med score af Halo selv.

Read More

Torsdag d. 22 marts


18:30

The Price of Everything

Kunstmarkedet set indefra i en underholdende og indsigtfuld film om kunst, penge og prestige – og om prisen for at lade sig forføre.

Read More

18:30

In Praise of Nothing

Iggy Pop lægger stemme til selveste Ingenting i en film om alting. Allerede forvirret? Det er kun begyndelsen på en kosmisk komedie af dimensioner.

Read More

Lørdag, d. 24 marts


12:00

Laila at the Bridge

Til kamp mod den afghanske heroin-mafia med den mest ‘badass’ kvinde i Kabul. En bomstærk film om en kvinde, der er viljestyrke i sin reneste form.

Read More

14:00

The Raft

Tre måneder uden privatliv på en tømmerflåde. Historien om alle tiders mærkeligste sociale eksperiment – genfortalt af dem, der selv deltog i det.

Read More

16:30

Faces Places

Den 89-årige filmskaber Agnès Varda på roadtrip rundt i Frankrig med fotografen JR i en af årets mest elskede og fantasifulde film.

Read More

18:30

Team Hurricane

Annika Bergs neonfarvede ‘punk chick flick’ giver normer og traditioner en ordentlig fuckfinger.

Read More

21:00

Soho Rezanejad vs. Annika Berg

Dunkel og avanceret electro-pop møder ‘Team Hurricane’-instruktørens debut som live-vj i et audiovisuelt eksperiment.

Read More

Søndag, d. 25 marts


11:30

Influenza (on Kirstine Roepstorff)

Den kreative proces bag den danske kunstners arbejde op til Venedig-biennalen sidste år, elegant skildret som en refleksion over selve det at skabe.

Read More

13:15

Blue Velvet Revisited

Bag kameraet på 80’ernes største kultfilm med David Lynch i instruktørstolen.

Read More

15:00

Love Means Zero

Karakterbåret film, når det er bedst. Mød den kulørte og karismatiske tennislegende Nick Bollettieri, når han får kamp til stregen.

Read More

20:00

The Ballad of Shirley Collins

Okkult, hedensk naturmystisk fra de engelske landegne møder visetraditionens folkelighed i den 82-årige folk-sanger Shirley Collins overjordisk smukke stemme.

Read More

20:00

Shirley Collins: Film + concert

Årets afslutningsevent er lidt af et scoop! Den legendariske, 82-årige folk-sangerinde gæster landet for første gang med koncert og ny portrætfilm.

Read More

Præsenteret i samarbejde med: