Flere end 35 kommuner får besøg af en af verdens største dokumentarfilmfestivaler til marts, når CPH:DOX spreder sine københavner-vinger ud over hele landet – og billetsalget er i fuld sving.

De sidste tre år har CPH:DOX turet rundt på de sjællandske kulturinstitutioner med CPH:DOX ON TOUR, der byder på spritnye, øjenåbnende dokumentarfilm med tilhørende oplæg, debatter og events.

I år kommer CPH:DOX ON TOUR til regioner i hele landet med de to nye koncepter REALITY:CHECK og DOX:DIREKTE.

REALITY:CHECK

REALITY:CHECK er en vidensfestival under CPH:DOX, der kombinerer de bedste aktuelle dokumentarfilm om kontroversielle samfundsemner inden for sundhed, teknologi og politik med forskere og fagpersoner i modererede talks og interaktive events rundt om filmen.

Initiativet skal give et virkelighedstjek og direkte møde mellem civilsamfundet og de førende videns- og teknologiproducenter i underholdende rammer. I 2018 kommer vi til at dække afgørende emner som vaccinationer, DNA-teknologi, overvågning og kunstig intelligens. REALITY:CHECK debuterer i år i Kulturregion Vadehavet (med hovedscene i Esbjerg), Kulturmetropol Trekantområdet  (med hovedscene i Vejle) samt i Køge, Rudersdal,  Hvidovre med heldagsarrangement bestående af film, talks, workshops og events.

DOX:DIREKTE

Med DOX:DIREKTE inviterer vi til tre aftener på biblioteker landet over – med visninger af premiereaktuelle dokumentarfilm og live-transmitterede samtaler med filmskabere, forfattere og eksperter. Med ca. 100 filmvisninger fordelt over 30 kommuner, er der helt sikkert også noget tæt på dig!

Programmet åbner med en ny dansk film om Haruki Murakamis oeuvre og hans danske oversætter Mette Holm, fortsætter med en filmisk refleksion over den prisvindende Politiken-fotograf Per Folkvers pludselige død og slutter med en længe ventet filmatisering af Jonathan Safran Foers bog Om at spise dyr.

DOX:DIREKTE ligger vejen forbi følgende byer:

Aarhus, Aalborg, Odense, Allinge, Aabenraa, Ballerup, Bagsværd, Billund, Borup, Gilleleje, Greve, Herfølge, Herning, Hinnerup, Hjørring, Højbjerg, Hvidovre, Køge, Kolding, Hornslet, Måløv, Odsherred, Frederikssund, Skælskør, Sønderborg, Sorø, Taastrup, Torup & Vejle.