Folketingsvalget er lige om hjørnet, siger de, så hvad har de til os, politikerne? Sammen med Altinget og Mandag morgen ser vi på populisme og politikerlede i ‘Democracy LTD’ og spørger efterfølgende politikerne selv, om de lytter til vælgerne. De siger sikkert ja… Det foregår i Altingets gård, så tag en trøje på.

På Aveny-T tager vi en anden aktuel politisk debat om udrejsecenter Sjælsmark og den førte politik, der helt åbent er at nedbryde centerets indsatte beboere. Der er verdenspremiere på kortfilmen ‘Cast Away Souls’ og stor debat med bla. vicedirektør ved Institut for Menneskeretttigheder, Louise Holck, Asylchef i Dansk Flygtningehjælp, Eva Singer, Hørsholms borgmester Morten Slotved og Sjælsmarks beboere.

Vi har også fodbold, Cash, en ægte opera-diva og verdenspremiere på en lang stribe kortfilm. Her er dagens tips:

Kvindefodbold: Freedom Fields + Khartoum Offside

I Libyen og Sudan må kvinder og piger, der insisterer på retten til at spille fodbold, kæmpe både på og udenfor banen. Se de scorende publikumsfavoritter ‘Freedom Fields’ og ‘Khartoum Offside’, hør den aktivistiske sportsdebat i halvlegen og prøv dine egne skills i vores straffesparkskonkurrence. Vi snører støvlerne på til CPH:DOX’ temadag om kvindefodbold 17:00 i Empire.

Comeback: The Revenge of the Diva

De havde afskrevet hende. De havde glemt hende. Men divaen Siw Wennberg var langt fra færdig. Oplev den 72-svenske operastjernes hævn og comeback i en af årets mest frydefuldt underholdende portrætfilm, ‘The Revenge of the Diva’ og sørg endelig for at blive hængende, når du efter filmen kan opleve den legendariske Siw give en eksklusive optræden live på scenen. I morgen 19:00 på Aveny-T.

Cowboy: The Gift: The Journey of Johnny Cash

Premiere på en skattekiste. Thom Zinny fik adgang til en stor kasse med kassettebånd, fulde af historier om Johnny Cash, indtalt af ham selv. Med dem i ørerne har han skabt et helt unik film om stjernen, morsekodeoperatøren, tugthusfangen, narkomanen, ægtemanden, aktivisten og countrysangeren over de fleste. Nyd Cash 21:30 i Grand.

Autofiktion i mørket: Lucky One

Mia Engberg var på CPH:DOX i 2013 med ‘Belleville Baby’, og nu vender en af Nordens mest kompromisløse instruktører tilbage med den selvstændige opfølger ‘Lucky One’, der i et skønt mix af film noir, kærlighedsdrama og autofiktion handler om Paris og Stockholm, Mia selv og hendes gamle kæreste Vincent. Mød instruktøren 21:15 i Cinemateket.

Musik og hybrid: Nona + the hOpening

Og mere kortformat. Vi har nemlig verdenspremiere på Mathias Broes narrative musikvideo ‘the hOpening’ med musik af bla. Lennart Ginman før den underholdende chilenske krimi-hybrid ‘Nona. If They Soak Me, I’ll Burn Them’. Begge film kredser i øvrigt, på vidt forskellig vis, om temaer som tab og familie. Det er i de bløde sofaer i Social Cinema på Charlotteborg 19:45.

Buttenschön: Doin’ My Drugs

Snyd ikke dig selv for denne overraskende fine film og livsbekræftende tour gennem Zambia med den danske sanger Thomas Buttenschøn, der med guitaren på ryggen rejser rundt og spreder budskab om et sundt liv med tilgængelig HIV-medicin i det afrikanske land. Q&A med filmens amerikanske instruktør, Tyler Q Rosen, efter visingen 21:15 på Aveny-T.

Kort og godt: Verdenspremierer på stribe

En talende rød fluesvamp, et dovendyr i psykedeliske farver, et glemt biologisk laboratorium, en fontæne af lyserøde plasticbryster, en autonom autoguide, en psykogeografisk taxatur og et døende fragtskib. Vil du se lidt mere og opleve lidt vildere, end de fleste, er det i de korte kunstfilm, der sner. Vi har verdenspremiere på hele seks styk i dag, af bla. danske SUPERFLEX og mesteren Ben Rivers, i to filmpakker. Du kan fange dem i Cinemateket hhv. 17:00 og 19:15.