CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Hvert år fylder festivalen Københavns biografer med et udvalg på over 200 film fra hele verden. Datoerne for CPH:DOX 2017 er 16.-26. marts.

 

Historien bag CPH:DOX

CPH:DOX blev skabt i 2003. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede CPH:DOX fra et besøgstal på 14.000 i det første år til CPH:DOX 2015, hvor slog festivalen alle rekorder med et totalt besøgstal på 91.400.

CPH:DOX fortsætter med at udvikle sig og vokse. Programmet favner alt fra værkerne af de største internationale dokumentarister til de unge talenter, fra storslåede biografudgivelser til den snævre videokunst i feltet mellem det cinematiske og museale. Med afsæt i dokumentarfilmen sigter CPH:DOX mod at bygge bro mellem film og en bred vifte af relaterede kunstformer.

 

Mere end en filmfestival

Gennem festivalens elleve dage præsenterer CPH:DOX også koncerter, kunstudstillinger, fem hele dage med professionelle seminarer, personlig adgang til film på vores screening market, talent- og produktionsprogrammet CPH:LAB og den internationale finansierings- og samarbejdsbegivenhed CPH:FORUM.

CPH:DOX har markeret sig stærkt som en branchebegivenhed. Festivalen er et centralt mødested og et vigtigt udstillingsvindue for dansk dokumentarfilm – både nationalt og internationalt. Med CPH:FORUM og festivalens meget roste seminar- og masterclass-program har udlandet for alvor placeret CPH:DOX blandt de vigtigste nye begivenheder på den internationale festivalscene.

CPH:DOX ønsker at være den bedste filmfestival i og for verdenen. Vi insisterer på at indfri dét forandringspotentiale, som kunst og dokumentarfilm har – værende potentialet til at ændre den sociale kontekst. Filmens appellerende format kan formidle komplicerede problemstillinger på vedkommende, refleksiv og dybdeborende vis. Og uanset om emnet er politisk, filosofisk, eksperimentielt eller blot belyser en snæver del af verden, udvider og facetterer dokumentarfilm altid modtagerens opfattelse af virkeligheden. Men CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm – vi forankrer dem yderligere i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses. I håbet om at skabe reel social forandring udgør CPH:DOX et rum for refleksion, dialog og meninger på tværs af befolkningen. Og derved sikre at filmene, og deres problematikker, lever videre – endda langt efter at tilskuerne har forladt biografsalen.

Dialog mellem kreative udtryksformer

CPH:DOX søger at støtte udviklingen af dokumentargenren og den uafhængige, innovative filmkunst. Derfor præsenterer CPH:DOX alt det bedste fra ikke-fiktion, art cinema og eksperimentel filmkunst.

Med udfordringen fra de traditionelle grænser mellem genrer og medier skaber CPH:DOX hvert år nye perspektiver på kreativitet og krydstænkning mellem film, medier, kunst og musik. Alt dette indebærer forskellige former for udstillinger, performance, musik- og lydprojekter, koncerter, VJ’s og de nyeste konceptuelle former inden for filmmediet. Det er bl.a. dette nytænkende festivalformat, der på rekordtid har gjort CPH:DOX til én af Europas største publikumsbegivenheder inden for dokumentarområdet.

 

 

Kontakt os

Er du interesseret i at blive en del af CPH:DOX, kan du læse mere om at blive frivillig, læse om vores jobmuligheder og se vores praktikantopslag.

For pressehenvendelser kan vi henvise til vores pressemenu, hvor du finder kontaktinformationer, pressemeddelelser, pressekit og film stills.

For øvrige henvendelser kan du se vores liste over medarbejdere og afdelinger her.

Hold dig opdateret på CPH:DOX

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at blive opdateret på både programmet og meget, meget mere.

I mellemtiden kan du også finde nyheder på vores Facebook, Twitter ogInstagram.