Praktik på UNG:DOX

På CPH:DOX’s uddannelsesinitiativ UNG:DOX kan du være med til at skræddersy årets program til landets ungdomsuddannelser. 

Praktikperiode: Fleksibel efter praktikforløb. Opstart januar 2020 eller efter aftale. 

Hvert år under CPH:DOX festivalen træder mange tusinde elever ind i Københavns og resten af landets biografer og særlige venues for at se dokumentarfilm på det helt store lærred med deres klasse, årgang eller hele skole. Her får de et spændende og alsidigt bidrag til deres undervisning – som ikke altid behøves foregå i klasselokalet. 

Ungdomsredaktionen lægger hvert år et stort arbejde i et kontinuerligt og løbende samarbejde med lærere og skoleledere og at vores arrangementer afholdes ud fra størst mulig sparring. Vi udvælger de bedste fagrelevante dokumentarfilm fra det overordnede program og formidler og vejleder lærerne i hvilke film, der giver mest mening for dem at vælge ud fra deres faglige behov. UNG:DOX er også en meget alsidig afdeling, hvor du får erfaring med mange sider af festivalarbejdet på én gang. Herunder at udvælge fagrelevante dokumentarfilm, finde dygtige oplægsholdere og være i samarbejde med dem, arrangere debatter med moderatorer og præsentere og afvikle film og debatter under CPH:DOX 2020. Du kan se nærmere på UNG:DOX programmet fra 2019 her: www.cphdox.dk/ungdox.

Ungdomsredaktionen søger således en kreativ, samfundsbevidst og løsningsorienteret praktikant, der i samarbejde med resten af redaktionen kan stå for og få erfaring inden for: 

  • At gennemse og diskutere mulige fagrelevante og målgruppe-interessante film.
  • Holde kontinuerlig kontakt til mange samarbejdspartnere, arrangere møder og indsamle kvalitativ viden på lærerne og elevernes behov og vilkår.
  • Idéudvikling, produktion og arrangering og afvikling af events, debatter og talks.
  • Formidling, outreach og salg: at formidle programmet til landets skoler samt tænke i nye samarbejdsmuligheder.
  • Udvikling af korte undervisningsmaterialer til alle dokumentarfilm i programmet.
  • At arbejde bevidst med eksempelvis repræsentationsspørgsmål, når vi booker oplægsholdere, debattører og udvælger film og emner der passer til fag og lærere.
  • Hjemmeside og layout (hvis du er en ørn til dette).

Så brænder du for dokumentarfilm og dannelse og har du i øvrigt lyst til at være en del af et team der vægter god kommunikation og sparring højt, så søg endelig en praktikplads her.

Send din ansøgning eller eventuelle spørgsmål til projektleder Amalie Brok på amalie.b@cphdox.dk, +45 27 59 87 12